Anrik krog tappar Michelinstjärna efter 55 år

17.1.2020 - 13.45

Picknicksallad

Den här salladen smakar gott både varm och kall. Utmärkt att ta med sig på picknick och avnjuta utomhus en solig vinterdag.
17.1.2020 - 08.43

Brännvin populärast på Alko – tre viner med på tio-i-topp-listan för fjolåret

16.1.2020 - 19.14

Hanken får restaurang som granne – Restaurang Töölö kan bjuda 700 på cocktail

Finska handelshögskolans gamla huvudbyggnad, som just nu genomgår en grundlig renovering, öppnar sina dörrar som restaurang, festsal och konferenslokal i början av nästa år.
16.1.2020 - 09.40

Lite nyttigare paj

Pajdeg är inte det nyttigaste som finns. Men det går att minska på fettet och använda fullkornsvete i stället. Här i en köttfri variant.
16.1.2020 - 07.43

Nu är veganerna fler än någonsin – kampanj fick krögaren att skippa äggen

15.1.2020 - 14.35 Premium

Ölrutan: Veteöl och ale passar bra som alkoholfria

15.1.2020 - 11.51 Premium

Gratäng på endive

Endive är det inte så ofta man använder. Om man sjuder dem sakta försvinner den bittraste beskan och kvar får du en härligt saftig grönsak. Som gjord för gratäng.
15.1.2020 - 10.43

Ölrutan: Stora skillnader på alkoholfria lageröl

14.1.2020 - 14.14

Pasta från havet

Det är trevligt att servera hela middagen i väl tilltagna portionsskålar. Här fylls de med pasta, lax, räkor och späda grönsaker.
14.1.2020 - 10.43

Starka kvinnor tillverkar Perus ädla dryck pisco

13.1.2020 - 19.00 Premium

Krämig soppa

Kålroten passar bra i en kryddig soppa. Här har den mixats till krämig konsistens. Den som vill ha mer tuggmotstånd kan skippa mixandet.
13.1.2020 - 10.43

Grevinnan Christine Linder har förvandlat Slottskrogen till en av Finlands mest spännande restauranger

13.1.2020 - 07.51 Premium

Vinrutan: Därför är Chardonnay världens mest älskade vita druva och en central ingrediens i champagne

11.1.2020 - 15.26 Premium

Baka glutenfria morotssemlor till den vegetariska frukosten

11.1.2020 - 15.25 Premium

Helstekt kyckling

Helstekt kyckling är gravt underskattat och en perfekt rätt att bjuda på. Den här sköter sig dessutom mer eller mindre själv i ugnen medan du fixar med annat.
11.1.2020 - 08.52

Helsingforshotell erbjöd svit med 12 liter glass i frysen – succén var omedelbar

Världens enda hotellrum med fri tillgång till glass blev en tio månader lång framgångssaga.
10.1.2020 - 15.06

Sparris med nötter

Den nötiga smaken från både hasselnötter och brynt smör matchar sparrisen perfekt. Lätt och lagom mättande.
10.1.2020 - 08.50

Världens första glass av bondbönor tillverkas av studerande i Esbo – "Vår första idé var att göra memma"

9.1.2020 - 21.45 Premium

Tävling: Vem skriver en snapsvisa som blir lika populär som Helan?

9.1.2020 - 17.30