Bulgurpanna med kyld vitlökssås

Inte pytt i panna, inte nasi goreng eller tabouleh, men väl något mitt emellan. Namnet gör detsamma. Här ett tips på ett smakfullt sätt att vill bli av med rester i kylen.
16.1.2019 - 14.43

Hemlagade fiskpinnar med örtyoghurt

Fiskpinnar med potatismos låter som ett bottennapp. Men gör fiskpinnarna själv och smaksätt dem med citron. Servera med riktiga tillbehör, det gör skillnad.
16.1.2019 - 16.10

Finland som temaland på världens största matmässa i Berlin

Finland storsatsar på marknadsföring med tango, vodka och jultomten.
11.1.2019 - 16.51

Kombucha gör comeback – se videon: Så här gör du din egen dryck

2.1.2019 - 14.26 Premium

161 euro på julmat – och vi slänger bort en del av den

Var femte finländare medger att de slänger bort julmat efter festligheterna.
18.12.2018 - 10.19

Hälsotips: Ät spenat!

Ät din spenat, det lönar sig. En studie från Karolinska institutet i Sverigevisar att grönbladiga växter i kosten kan minska risken för att utveckla fettlever.
18.12.2018 - 07.54

Tre av fem hushåll tänker köpa inhemsk julskinka

Julskinkans popularitet håller i sig, men skinkans storlek på julbordet har blivit mindre.
7.12.2018 - 15.30

Ville Relander och Richard McCormick öppnar restaurang i Berlin och Köpenhamn

Restaurangjätten Restamax byter namn till NoHo Partners. Och så öppnar det nya företaget restauranger i Danmark och Tyskland.
27.11.2018 - 15.05

Så gör du gröten spännande

En skål gröt kan rädda hela din dag. Du blir mätt, glad och stärkt till en billig slant. I dag uppdaterar vi frukosten och tipsar om nyskapande grötvarianter.
26.11.2018 - 17.12

Dagens rätt: Toast Birger Jarl

På Stockholms första legala nattklubb, med tillstånd att ha öppet till tre på morgonen, serverades i början av 1950-talet toast Birger Jarl.
23.11.2018 - 16.13

Oväntad motgång när forskare lät testa klimatvänligare diet

Om man vill ersätta animaliskt protein med protein från växtriket verkar det behövas mer forskning om baljväxter och magbesvär.
16.11.2018 - 20.15

Finsk mat ska locka tyskar till Finland

Nu ska tyskar få smaka på finländsk mat. Finland medverkar i en stor matmässa i Berlin.
16.11.2018 - 11.01

Vinrutan: Kryddiga viner till varma novembermiddagar

I november fylls vinhyllorna av röda viner med mustiga dofter och fylliga smaker av frukt och höga tanniner. De vita vinerna kommer i huvudsak från Tyskland och är ganska torra.
2.11.2018 - 10.40

Köttsoppa från egen spis

Stoltsera med hemmagjord köttsoppa och du blir garanterat föremål för beundran. Att den blir godare än burkvarianten är givet.
1.11.2018 - 16.53

Muru avslöjar sina bästa recept


30.10.2018 - 15.15

Kalldusch för krogscenen – tre legendariska barer stänger

De anrika krogarna Corona, Moskva och Dubrovnik i Kampen i Helsingfors tvingas stänga, skriver Helsingin Sanomat.
23.10.2018 - 11.43

Ny kokbok: Hanna Gullichsen tog revansch för elakt förtal

Hon är matbloggare, instagrammare, influencer, fotograf, skribent, förläggare och poddare. Efter att ha sporrats av elaka skriverier på nätet kan hon nu också titulera sig utbildad kock från Perho-institutet.
20.10.2018 - 08.00

Finländare äter endast 3 procent av strömmingsfångsten - fiskeindustrin vill ändra på det

Efterfrågan på fisk har fördubblats på den inhemska livsmedelsmarknaden sedan 1980-talet. Strömming är det finska kommersiella fiskets viktigaste fångstfisk, vars användning som livsmedel kunde fördubblas från nuvarande nivå.
8.10.2018 - 23.06

Finländarna köper ekologisk mat som aldrig förr

Försäljningen av ekologiska produkter har ökat under hela 2010-talet.
8.10.2018 - 10.38

Glödstekta nejonögon är höstens delikatess – anser en del

Nejonögon delar människorna i två läger – de som anser dem vara en delikatess och de som hyser en så stor motvilja mot dem att de aldrig skulle tänka sig att smaka på dem. I rökeriet i Nakkila träffar vi enbart den första kategorin.
8.10.2018 - 09.28