Chenin blanc – druvan med rötter i Frankrike och blomstrande framgång i Sydafrika

25.2.2022 - 15.54 Premium

Sportlov är utekockarnas högtid – här är Marthaförbundets mattips

21.2.2022 - 15.49 Premium

Lokalproducerat, ekologiskt och med lägre alkoholhalt – så här ser årets vintrender ut

11.2.2022 - 13.25 Premium

HBL testar: Inte för söt eller blöt, men den får gärna smaka punsch – så här gick det när HBL betygsatte Runebergstårtor

3.2.2022 - 11.45 Premium

Ölrutan: Januari bjuder på goda öl utan alkohol

21.1.2022 - 20.10 Premium

Så här når du "zero waste" – trötta grönsaker och överbliven pasta behöver inte genast kastas bort

21.1.2022 - 20.05

Vinrutan: Dags att byta färg på vinet – här är HBL:s vintips inför nyåret

30.12.2021 - 09.34 Premium

Sverige vill lägga beslag på lussekatten och kanelbullen – ansöker om EU-skydd

26.12.2021 - 13.14

Kvinnan som gav namn åt Kajsaniemiparken – därför vet vi så lite om henne

25.12.2021 - 08.00 Premium

Greve Henrik Creutz på Malmgård: Nyland skulle kunna samarbeta mer i matproduktionen

23.12.2021 - 06.00

Ölrutan: HBL betygsätter julölen – vissa lämpar sig bäst att drickas först efter julbordet

22.12.2021 - 10.30 Premium

Hemgjort och hållbart: Baka julens godaste klappar själv

22.12.2021 - 10.30 Premium

HBL besökte fiskrökeriet i Sjundeå som hade tusen kunder dagen före jul i fjol: "Det kändes som att springa runt i en karuselldörr"

22.12.2021 - 05.00 Premium

Finlandiahusets kökschef Mika Jokela gör 4 000 portioner på en dag – flytten ger nya utmaningar

13.12.2021 - 05.00 Premium

Snacky är tillbaka – inhemska hamburgerbaren säljer 80-talsklassiker med hemleverans

10.12.2021 - 20.03

Vinrutan: Viner från Rhône är alltid åtminstone "drickvänliga och bra till mat", oftast mer än så

3.12.2021 - 14.38

Laga pastaklassiker på italienskt vis

3.12.2021 - 14.37

Bästa nordiska kokboken på 25 år kommer från Ingå – Daniela Andersson fick specialpris på gourmandgala i Paris

1.12.2021 - 16.00

Finska mästerskapen i pepparkaksbakning avgjorda – så här ser de finaste verken ut

29.11.2021 - 11.03

Stefan skingrar mörkret med knölig soppa och tjälknöl

27.11.2021 - 16.45