Tacos passar till vardag och fest

Tacofredag har blivit ett välkänt begrepp – och det är inte svårt att förstå varför. Maten passar de flesta och nästan alla barn är nöjda när tacos dukas fram.
15.3.2019 - 20.15 Premium

Potatishalvor med örter och blandade bönor

Bakad potatis är mat att samla familjen kring vid arbetsveckans slut. Om det nu inte var för att den tog så lång tid att baka. Men det finns en lösning på det problemet – dela potatisarna på mitten!
15.3.2019 - 08.52

Vinrutan: Fräscha vita viner från södra halvklotet

Chablis-viner är oftast friska, krispiga, syrliga och lite mineraliska jämfört med många chardonnayer från nya världen, som historiskt ofta dragit mot det lite oljiga och tunga hållet.
14.3.2019 - 11.29 Premium

Dagens rätt: Stekta kycklingfiléer med örtsås, sparris och pasta

Sparris signalerar vår. Kyckling och färska örter likaså. Här får de slåss om uppmärksamheten i en pastarätt med varsam kryddning.
14.3.2019 - 08.46

Brittiska High tea serveras med finländska smaker

High tea är en stadigare variant av britternas traditionella tebjudning. Scones utgör stommen i serveringen och de söta och salta tilltuggen kan ha en lokal koppling – som karelska piroger och prinsesstårta.
13.3.2019 - 08.16 Premium

Dagens rätt: Saftig korvburgare

Grillpannan gör nästan ett lika bra jobb som kolgrillen. Med coleslaw i botten blir burgaren extra saftig.
13.3.2019 - 07.13

Potatisens släkting har nötig smak – passar i grytor och plättar

12.3.2019 - 08.56 Premium

Dagens rätt: Fisk med lime- och ingefärssås

Den thailändska smakkombinationen lime, chili och ingefära är omtyckt. Här är den huvudkrydda i en enkel fisksås serverad till kryddiga fiskfiléer.
12.3.2019 - 07.25

Blomkål med timjan- och purjolökssås

Lättkokta blomkålsbuketter med timjan- och purjolökssås är riktigt gott antingen med pasta eller couscous. Tänk bara på att blomkålen måste ha kvar lite tuggmotstånd.
11.3.2019 - 08.33

Saffransfisk

Kokt fisk med saffranssås får smaklökar och sinnen att flyga ned till Medelhavet på en sekund. Som för- eller huvudrätt en festlig lördag.
11.3.2019 - 07.55

Vinrutan: Nyanser av citrus, päron och vinbär i månadens nya viner

Det finns ett bra urval av veganviner när Alko tar in nyheter i sortimentet. Veckans vinruta domineras av torra och fylliga vita viner som doftar av frukter och bär. Säsongens första roséviner dyker också upp i sortimentet.
14.3.2019 - 13.26 Premium

Tortilla med potatis

Tortilla de patatas är en spansk klassiker. Här får den ett tillskott av paprika och kryddad korv toppad med chili.
8.3.2019 - 10.05

Rostad rotselleri med örtsås

Rostad rotselleri mår bra av sällskap som svamp och en örtig kall sås. Vilket tillbehör som föredras är fritt att välja.
7.3.2019 - 14.51

Restaurangen Grön i Helsingfors korades igen till bästa restaurangen i Finland

En omröstning bland branschfolk visar var man ska äta ifall man vill hänga med i de senaste restaurangtrenderna.
7.3.2019 - 08.10

Vårkyckling med tillbehör

Våren kan få sprudla på matbordet redan nu. Kyckling och stekta potatiskulor var kult för så där 50 år sedan. Dags att laga rätten innan den faller i glömska.
6.3.2019 - 09.59

Mataktivist: "Politiker säger att det är vars och ens privatsak vad den äter – men det stämmer inte"

"Politiker i Finland vill ogärna ta ställning i matfrågor, de säger att det är vars och ens privatsak vad den äter. Men det stämmer inte, maten påverkar hela samhället."
4.3.2019 - 13.17 Premium

Pastakuddar med mangold och basilika

Stora pastakuddar med vegetarisk fyllning, förvällda mangoldblad och smält smör kryddat med basilika. Här har vi en riktigt grön pasta att starta veckan med.
4.3.2019 - 08.33

Kryddiga pannbiffar med bönor Provencale

Det är lätt att köra fast i gamla recept. Våga lite nytt och krydda pannbiffarna med senap, timjan och vitlök. Servera med hastigt stekta bönor, lök och tomatkross kryddad med oregano.
3.3.2019 - 22.24

Vinterspett

Våga ta fram grillen i vintervädret. Välsmakade laxspett med chiliyoghurt som påminner om sommaren är belöningen.
3.3.2019 - 22.27

Oväntad vinnare i HBL:s test av fastlagsbullar – chokladbulle och fastlagscroissant överraskade!

Få bakverk delar finska folket så starkt som fastlagsbullen – en del äter bara bullar med mandelmassa, andra kräver att få bullen fylld med sylt. HBL trappar i dag upp diskussionen till en ny nivå – kan fastlagsbullen fyllas med chokladkräm eller kan själva bullen ersättas med en munk?
1.3.2019 - 07.50 Premium