Fräsch sallad

Sött och salt sätter samman den här fräscha salladen med melon, fetaost, kyckling och krispig fänkål.
23.4.2019 - 10.02

HBL testar hamburgare: Miljön på Naughty Brgr är klockren

Målningar på Anthony Bourdain och Lemmy Kilmister på väggarna. Med ett ölutbud som torde tillfredsställa de flesta och med ett såslager som inte lämnar någon oberörd. Naughty Brgr är bra och det är krogen själv medveten om.
19.4.2019 - 09.14 Premium

Vinrutan: Här är vinet som det lönar sig att köpa – och dricka senare

Hela fyra stjärnor av fem ger HBL:s vinexpert den här gången till ett franskt vin som har en förnäm doft av svartvinbärssylt.
18.4.2019 - 11.53 Premium

Marthorna bjuder på färgrann påskbuffé

Med påsken gör vårens råvaror entré. Säsongens matkorg är fylld med smakliga inhemska råvaror som groddar och ärtskott, ägg och inhemsk fisk. En påskkaka blir kronan på verket eller pricken över i på en färgglad buffé.
18.4.2019 - 10.07 Premium

Vitlöksgravad strömming – en riktig delikatess

Vitlöksgravad strömming med löjrom är inget annat än en svensk delikatess. Den tar tre dygn att fixa, varav två i förberedande frys, men resultatet är en njutning från första tuggan.
23.4.2019 - 10.04

Grekiskt gott

Helt vegetarisk eller kompletterad med en köttbit. Vad man än föredrar är lådan med grekiska grönsaker utmärkt, i synnerhet när den serveras med hemlagad tsatsiki.
23.4.2019 - 10.06

Dagens rätt: Grillad lax med japansk touch

Låt det japanska köket sätta prägel på den grillade laxen. Färsk ingefära och teriyakisås ger den rätta smaken.
23.4.2019 - 10.07

Dagens rätt: Lax med syrlig sås

Har du hunnit damma av utegrillen är det som klippt och skuret för grillad lax med vårlätt garnering. Fisken kan även stekas i panna eller ugn om vädret ännu inte tillåter.
13.4.2019 - 10.12

HBL testar hamburgare: Friends & Brgrs helhet imponerar stort

Frågar du gemene man, kvinna eller barn på Helsingfors gator om vilken restaurang som gör de bästa hamburgarna i huvudstaden blir svaret häpnadsväckande ofta Friends & Brgrs. HBL:s två man starka och cirka 200 kilo tunga testpanel hittar inte mycket att anmärka på.
12.4.2019 - 13.24 Premium

Dagens rätt: Medelhavsgratäng med halloumi

Gratäng är enkelt att göra. Den går att förbereda och bara att stoppa i ugnen när det dags. Resten sköter den själv.
12.4.2019 - 08.13

Stefan och Staffan tillreder påskmåltid med ägg och lamm

Påsk utan lamm är som kaffe utan grädde, kärlek utan kyssar… HBL:s läsare får i dag ta del av den stora lammexperten Staffan Bruuns recept, utvecklad under årtionden.
11.4.2019 - 13.43 Premium

Dagens rätt: Kycklingsauté med stjärnanis

Stjärnanis är en ovanlig krydda i vår mat. Smaken påminner om lakrits vilket gör att man får krydda med måtta för att det inte ska smaka som godis.
11.4.2019 - 10.06

Vinrutan: Grillad eller kokt sparris – tillagningssättet väljer vinet

Till min stora glädje är det sparrissäsong igen, den varar traditionellt från april till juni. Trots två olika färger handlar det om en och samma växt, den gröna sparrisen växer ovan jorden och den vita under.
10.4.2019 - 17.25 Premium

Korv indienne

Ordet indienne i samband med mat signalerar att det med största sannolikhet finns curry med i bilden. Här är det vanlig svensk falukorv som är på rymmen med indisk smaksättning.
11.4.2019 - 10.08

Frasig trots sås

Lägg den panerade fisken på en grönsaksbädd, så håller den sig krispig även när du häller såsen på tallriken.
11.4.2019 - 10.10

Vinrutan : Portvin är aldrig fel


8.4.2019 - 15.14 Premium

Rotsellerisoppa med linser

Rotselleri hittar vi i grönsaksdisken året runt. En rotfrukt som det går att göra det mesta på. Här blir den en krämig soppa, toppad med linser.
11.4.2019 - 10.11

Björklund: Hög kvalitet på rätterna i Årets kock-tävlingen

Det är tickande klockor, bubblande såskastruller och lätt nervösa servitörer som med raska steg serverar vackert arrangerade portioner. Semifinalen i kocktävlingen var en kulinarisk upplevelse – och en kamp mot klockan. I dag avgörs finalen.
6.4.2019 - 12.54 Premium

Dagens rätt: Ugnsbakad kolja med chevre och pepparrot

Blanda mjuk chevreost med färskriven pepparrot och timjan. Fyll koljafiléerna med krämen och baka i ugn. Lättlagat och hur gott som helst.
6.4.2019 - 00.08

Dagens rätt: Kycklingtaco med texmex-slaw

Ta ett nytt tag om tacofredagen. Coleslaw med smak av texmex tillsammans med kyckling och sötad rödlök blir en ny hit.
5.4.2019 - 15.33