Grillad kassler med coleslaw

Marinera köttet, fixa en kryddig coleslaw och sno ihop ett grillsmör med sting. På mindre än en timme ordnar du en grillmiddag med stil.
14.6.2019 - 08.41

Ölrutan: Alkoholfritt sommaröl får smak av hallon

Utbudet av sommaröl är både litet och ganska tråkigt på Alko. Men det finns ljusglimtar. HBL:s ölexpert André Brunnsberg gläder sig över det alkoholfria ölet, som denna gång drar det längsta strået.
13.6.2019 - 18.00 Premium

Vinrutan: Röda druvor ger utmärkt vitvin

Bland sommarens vinnyheter finns några vita viner som är gjorda på röda druvor. Dessa viner presenteras mera sällan i vit version eftersom de som rödviner är mustiga och kraftfulla. Resultatet är ändå utmärkt.
13.6.2019 - 16.48 Premium

Krydda sommarmaten med smaker från egen kryddträdgård

13.6.2019 - 16.44 Premium

Gratäng med rostad blomkål och tomatsås

Blomkål är otroligt gott och blir ännu godare om den får rostas i ugnen. Här hamnar den i en enkel, men ack så läcker liten gratäng.
13.6.2019 - 08.46

Ta tillvara maskros och nässlor – ogräset i rabatten kan vara en vitaminbomb

12.6.2019 - 19.02 Premium

Caesarkyckling

Kycklingsallad är gott och Caesarsallad likaså. Här slår vi ihop recepten och får en härlig mix att njuta av.
12.6.2019 - 11.03

Dagens rätt: Ljus primörsoppa

Nu när tillgången på späda primörer är som bäst bör man unna sig en soppa på det nyskördade. Gärna med stora grönsaksbitar som har kvar sin spänst.
12.6.2019 - 11.05

Tortellinigratäng med varmrökt lax

Det här är en riktig helgräddare. Laxen kan bytas ut mot någon smakrik korv om man är på det humöret.
8.6.2019 - 08.21

Snabba franska grytan

Fransk köttgryta ska normalt stå och puttra på spisen ett par timmar. Med en entrecote i bit kan man korta tiden på spisen rejält. Får du besök är det bara att dubblera satsen.
7.6.2019 - 08.41

I dag firas det goda kaffets dag – Paulig presenterar ny kaffeambassadör

Kaffeflickan Paula är historia. Kafferosteriet Paulig representeras numera av en kaffeambassadör som ska lotsa in vänner av kaffe mot nya smakupplevelser.
6.6.2019 - 09.34

Lökpizza med salami

Här är en snabb fuskpizza med färdig deg och tomatsås. Du kan variera fyllningen med vad som finns i kylen. Rester går alldeles utmärkt.
6.6.2019 - 08.46

Lasagne i tre färger

En riktig lasagne tar tid att göra. Därför tjänar man lite tid om man förbereder den dagen innan. När den sedan är färdiggräddad är det viktigt att låta den stå en halvtimme så att den hinner sätta sig.
5.6.2019 - 16.01

Vinrutan: Nu tappas vinet på burk – är vi redo för det?

Glasflaskor är inte bara tunga och känsliga för smällar, de lämnar också efter sig ett stort koldioxidavtryck. Efter lådviner och plastflaskor kommer nu nästa nyhet – vinburkar.
5.6.2019 - 13.38 Premium

Laxpasta med pikant sås

Stekt lax och svartpeppar är en god kombination. Pasta med gräddig sås smaksatt med vinäger likaså. Tillsammans blir det hur gott som helst.
4.6.2019 - 08.46

Dagens rätt: Fänkålsrisotto med getost

Vegetarisk rätt som funkar lika bra för sig själv och som tillbehör. Annars till en bit fisk.
3.6.2019 - 14.28

Vinrutan: Kunglig champagne passar till nybakad student

30.5.2019 - 15.59 Premium

HBL testare hamburgare: En pärla i öst med en burgare som ger tröst

Treffipubs ostburgare är ett begrepp och har varit det länge. HBL:s testduo tittar in en måndag, dagen efter att Finland säkrat sitt tredje VM-guld i ishockey.
30.5.2019 - 12.03 Premium

Fransk fisksoppa är fina fisken

Hos oss har laxsoppa blivit lika med fisksoppa, och inget fel med det. Men efter en lång vinter börjar laxsoppan komma ut ur öronen. Därför kommer det stunder när jag känner att jag måste få en tallrik äkta brungrå fransk fisksoppa med kraspiga krutonger och en rejäl klick aioli.
30.5.2019 - 14.56 Premium

Större urval av öl på burk i matbutiken

Utbudet av inhemska ölstilar i matbutiker har ökat markant sedan procentgränsen höjdes från 4,7 till 5,5 i fjol.
29.5.2019 - 20.56 Premium