Människohandeln ökar – Europarådet vill att Finland skärper sig

På några år har antalet människohandelsoffer i Finland trefaldigats. Finland måste bli bättre på att identifiera offren, inte minst bland minderåriga som kommit ensamma till Finland, anser Europarådet.
5.6.2019 - 11.00 Premium

Över tjugo tonårsflickor räddade i sista stund från människohandlare

Hade förts bort med löften om arbete.
12.5.2019 - 17.26

HS: Arbetstagare i nepalesiska restauranger utnyttjas – 16 timmars arbetsdagar och obefintlig lön

Arbetstagare i nepalesiska restauranger i Finland utnyttjas systematiskt och i hög grad, skriver Helsingin Sanomat som gjort en omfattande undersökning. Restaurangägare misstänks för människohandel.
30.3.2019 - 13.18

Abbas tjänade 565 euro på tio månader – allt fler utnyttjas nu i arbete

I över ett år jobbade Abbas så gott som gratis för flera arbetsgivare. Dagarna var långa men arbetsgivarna lovade pengar och arbetsavtal i slutändan, och det viktigaste – möjligheten till uppehållstillstånd. Inget av det fick han, och han är inte den enda – allt fler utnyttjas nu i arbete.
30.3.2019 - 07.50 Premium

Insändare: Vad tänker partierna göra för traffickingoffren?

Offer för människohandel behöver en särskild lag för att deras rättigheter skall kunna lyftas fram oberoende av om de har eller saknar uppehållstillstånd i Finland.
22.3.2019 - 05.55

Myanmariska flyktingkvinnor säljs som sexslavar till kinesiska män

Unga kvinnor från norra Myanmar säljs och tvingas gifta sig med kinesiska män, enligt människorättsorganisationen Human Rights Watch (HRW)."Han band fast mig och låste in mig i ett rum. Varje gång han kom för att ge mig mat så våldtog han mig", berättar Seng Moon som varit i människohandlarnas händer.
21.3.2019 - 12.33

Rapport: Många barn i Finland faller offer för människohandel

Sexuellt utnyttjande, tvingande till brottslighet och tvångsäktenskap. Barn och unga i Finland har utsatts för alla dessa former av människohandel. Ändå finns det många fall som inte identifieras, visar färsk forskning.
21.3.2019 - 10.52

Man döms för människohandel – lockade sex kvinnor till Finland för prostitution

En rumänsk man döms till fängelse i fem år och sex månader för människohandel och koppleri. Offren är sex unga kvinnor från Moldavien som mannen tagit till Finland för prostitution. Många liknande fall kommer aldrig till polisens kännedom, bedömer expert.
1.3.2019 - 18.33

Insändare: Europa måste intensifiera arbetet mot människohandel

Enligt EU-statistik utsätts 62 procent av människohandelsoffren för sexuellt utnyttjande.
20.2.2019 - 05.48

Insändare: Varför slänger Migri ut ett människohandelsoffer?

Finland har förbundit sig vid att ta hand om människohandelsoffer.
13.2.2019 - 05.50

Tv-tips: Från Nigeria till Italien – om kvinnor i människohandelns klor

Veckans inhemska utrikesdokumentär i Yle skildrar hur nigerianska kvinnor tvingas till prostitution i Europa.
7.2.2019 - 12.52 Premium

Itohan föll offer för människohandel – nu avvisas hon med sitt barn

Itohan Okundaye genomlevde fem år som människohandelsoffer på Italiens gator innan hon sökte asyl i Finland. Nu har hon fått avslag och ska avvisas till Italien med sin lilla son.
6.2.2019 - 11.11 Premium

Polisen klar med utredning kring människohandel – sex rumänska kvinnor tvingades till prostitution

Männen körde kvinnorna till kunderna och tog därefter största delen av pengarna. Kvinnorna var väldigt unga och hade svaga språkkunskaper.
27.11.2018 - 16.15

Flera människohandelsoffer som blivit sexuellt utnyttjade fångas upp – medvetenheten ökar

Fler människohandelsoffer än någonsin tidigare har ansökt om och fått hjälp av Migris hjälpsystem sedan början av detta år. Många av dem har blivit sexuellt utnyttjade, men mörkertalet är fortfarande stort.
30.7.2018 - 17.47

Bristfällig lagstiftning diskriminerar finländska offer för människohandel

En rapport visar att lagen sviker inhemska människohandelsoffer. Majoriteten av dem som får stöd är utlänningar utan permanent uppehållstillstånd. Minister Annika Saarikko talar om brott mot de mänskliga rättigheterna.
16.3.2018 - 16.37

Många människohandelsoffer blir utan hjälp

Det finns för lite kunskap i kommunerna om människohandel, och många offer blir därför utan den hjälp de har rätt till. Men också paragraferna ställer sig i vägen för hjälpen, visar en färsk utredning. Familje- och omsorgsminister Annika Saarikko lovar att såväl paragrafer som anvisningar nu ska ses över.
16.3.2018 - 18.21

Fler klienter än någonsin i hjälpsystemet för människohandel

Merparten av hjälpsystemets nya kunder har fallit offer för människohandel utanför Finland.
5.3.2018 - 12.05

Svenska Yle: Rätten friade åtalad för människohandel

Offret jobbade över elva timmar per dag sju dagar i veckan i flera år utan lön i två Helsingforsrestauranger. Helsingfors tingsrätt friade den åtalade på måndagen.
26.2.2018 - 20.44

"Det var som tortyr, en ständig smärta"

Livet i Europa blev inget av det som Itohan Okundaye drömt om och hoppats på. I stället föll hon offer för människohandel och tvingades sälja sex i fem år. Nu jobbar hon för att ge nigerianska flickor fler alternativ, medan hon väntar på beslut om hon får stanna i Finland.
30.1.2018 - 17.21

Allt fler offer för människohandel – många identifieras inte

Antalet klienter inom hjälpsystemet för människohandelsoffer ökade kraftigt i fjol och hjälpsystemet omfattar nu ett rekordantal personer. Men antalet kunde vara ännu större – i Finland förblir de som faller offer för sexrelaterad människohandel på finsk mark ofta oidentifierade.
30.1.2018 - 17.17