Lidl kliver in i finrummet – finsk-tyska vd:n Nicholas Pennanen planerar nya butiker i innerstan

16.10.2020 - 08.30 Premium

Tradition får leva vidare – tillåtet att röka kött och fisk också i fortsättningen

10.9.2020 - 15.25

Butikshyllorna dignar av kött, men matbordet slår en kullerbytta – och de här bönorna är ett av skälen

21.6.2020 - 11.30 Premium

Mats Löfström

I dag: Kina har förmågan att stänga djurmarknaderna och förbjuda handeln med exotiska djur och det borde göras nu, för hela världens skull

Kina tillåter uppfödning av 54 vilda djurarter, men i provinserna tillåts i praktiken fler.
9.5.2020 - 06.04 Premium

Hamstringsräderna kom som en chock för mataffärerna – nu lanseras morgonhandel för riskgrupper

18.3.2020 - 07.37

Insändare: Informera också om utsläpp

Alla produkter innehåller info om ingredienser, vitaminer och kalorier, varför inte koldioxidutsläpp?
4.3.2020 - 20.30

Bröd har blivit problemavfall – och det är inte bara konsumentens ansvar

25.2.2020 - 16.09 Premium

Företag sålde utländskt vilt som inhemskt – kan ha tjänat 100 000 euro på brotten

14.2.2020 - 11.33

Anna Alm

I dag: "Det är av yttersta vikt att så många som möjligt förstår varifrån maten kommer och vilka resurser som behövs för att producera den."

"Det är av yttersta vikt att så många som möjligt förstår varifrån maten kommer och vilka resurser som behövs för att producera den."
3.2.2020 - 05.56 Premium

Helsingfors grundar stor terminal för matsvinn

17.1.2020 - 20.45 Premium

Sellerijuice dricks som mirakelmedicin – professor: "Det är humbug"

24.12.2019 - 21.30 Premium

Finska livsmedelsindustrin satsar mest på forskning och utveckling i Europa

13.12.2019 - 13.24

Studie: Odlad fisklever är god och borde ätas i stället för att bli slaktavfall

9.12.2019 - 16.04

Insändare: Ta potatisen åter till heders

Modern kostvetenskap vet att potatis är hälsosam föda i många av de former man tillreder den.
23.11.2019 - 05.45

Ny svensk guide hjälper köttätaren att välja grönt

5.11.2019 - 10.14

De unga företagarna lämnade sina jobb och satsade på ätbara blommor och örter – uppstickaren Pinoa Foods odlar färska groddar mitt i stan året om

4.11.2019 - 06.56

Slaget om mjölken trappas upp då havredryck ställs mot komjölk

7.10.2019 - 06.52 Premium

Katarina Koivisto

Krönika: Den goda mjölken smakar surt

Att framställa sig själv som god är en sak, men att samtidigt svartmåla konkurrenter förtar en del av godheten. Det har havreproduktsföretaget Oatly fått märka de senaste veckorna.
5.10.2019 - 07.00 Premium

Insändare: Mjölkkor och havreodling är goda kompisar

Den havredryck som konsumeras i dag är således helt beroende av att det finns en animalisk produktion i jordbrukssystemet.
27.9.2019 - 22.52

Insändare: Viktigt att välja kost som bidrar med alla näringsämnen

Varken mjölkproduktion eller havredrycksproduktion är i sig en förutsättning för levande landsbygd och kulturmiljö – det handlar om produktionsmetoder i båda fallen.
24.9.2019 - 05.55