Många har svårt att förstå den exakta skillnaden mellan bäst före och sista förbrukningsdag

Nätbutiken Matsmart har låtit utreda finländarnas kunskaper om datummärkning.
2.5.2019 - 14.00

"Alla barn borde få odla potatis i en hink"

Det ska vara enkelt och billigt att odla. Kolla vad du har hemma för att komma i gång, tipsar hobbyodlaren Elin Ek som har skrivit en bok för att väcka barns och ungdomars trädgårdsintresse.
24.4.2019 - 07.12

Forskning: Sockerkick är en myt

Vill du vara pigg i påsk? Låt godiset ligga. Fenomenet "sockerkick" – en snabb, kortvarig energihöjning efter att ha ätit något sött – existerar inte.
19.4.2019 - 09.15

Växthusen blir allt klimatsmartare – därför kan du glömma spanska tomater

De inhemska trädgårdsgrödorna blir allt grönare tack vare att växthusen använder allt mindre olja. – Det blir betydligt förmånligare att värma med flis, säger Kaijus Ahlberg i Sibbo. Hans ljusa framtid överskuggas i stället av en politisk dispyt inom EU.
9.4.2019 - 06.50 Premium

S-gruppen inför pant på saftflaskor

Snart läggs en pantsumma till priset på S-gruppens saftkoncentrat.
5.4.2019 - 09.05

Rikssvensk vegetarian-ilska när EU vill steka sojakorv

Vegoslang eller vegopuck? Om EU får sin vilja igenom kan producenter av vegetariska alternativ tvingas ändra namn – vilket får vegetarianer att se rött.
4.4.2019 - 22.32

Nordiska matvanor kritiseras i rapport – vi äter för mycket kött

Norden kan bli världsledande i omställningen till ett hälsosamt och hållbart livsmedelssystem, men då måste konsumtionen av rött kött kapas med tre fjärdedelar och intaget av nötter och baljväxter tiodubblas.
4.4.2019 - 11.07

Insändare: Bra förpackningar håller livsmedel fräscha

En bra siffra att hålla i minnet är att 98 procent av matvarorna här i västvärlden når konsumenten i gott skick, tack vare utvecklad logistik och fina förpackningar.
4.4.2019 - 05.55

Insändare: Desinformation om maten

Det är verkligen inte den finländska köttproduktionen som hotar klimatet.
3.4.2019 - 05.50

Hur farligt är det vita sockret?

Ett njutningsfullt sötningsmedel eller det vita giftet – åsikterna om sockrets faror går ofta isär bland folk. Små mängder socker sätter guldkant på tillvaron, säger expert.
2.4.2019 - 15.20 Premium

I dag: Grynost och Fun Light eller champagne?

Men vad påminner smakerna om? Vilka ord kan vi komma överens om beskriver Siikli bäst, till skillnad från Timo?
2.4.2019 - 06.10 Premium

Finnwatch pekar på brister hos Valios leverantörer i Thailand

Organisationen Finnwatch har upptäckt brister i behandlingen av migrantarbetare vid två av Valios leverantörer i Thailand.
26.3.2019 - 07.00

Kyla och sjukdom - nu kan den italienska olivoljan sina

Osedvanligt låga temperaturer i kombination med en dödlig trädsjukdom hotar att slå ut Italiens olivodlare.
18.3.2019 - 12.07

Insändare: Välj inhemsk mat

Vårt yrke är unikt med sin variation, för inget vårbruk är sig likt, inte heller något höstbruk. Vilket är både ytterst spännande och skrämmande på samma gång.
5.3.2019 - 05.53

Bondens dilemma: "Havre uppfattas som hästmat"

Ifall efterfrågan på havre ökar befinner sig finlandssvenska lantbrukare på guldkusten. Havreinnovationer ska bli en viktig exportvara.
20.2.2019 - 07.00 Premium

Lidl återkallar malet kött – säger upp kontraktet med köttproducenten efter tredje fallet av salmonella

Butikskedjan avbryter samarbetet med den danska leverantören Skare Meat Packers.
18.2.2019 - 19.01

Anna Alm

I dag: Från grön vecka till grön våg

När hela den finska livsmedelssektorn från jord till bord blommar samtidigt blir det en grön våg som hela samhället kan rida på.
18.2.2019 - 06.05 Premium

Livsmedelsverket: Det polska köttet har inte sålts i finländska mataffärer

Kött från det lagstridiga slakteriet i Polen har inte nått fram till konsumenterna, skriver Livsmedelsverket i ett pressmeddelande.
1.2.2019 - 13.09

Olagligt slaktat polskt nötkött i Finland – Livsmedelsverket utreder

Kring 250 kilogram kött har exporterats till Finland från ett slakteri som slaktade sjuka nötkreatur.
30.1.2019 - 16.57

Finländarna äter fortsättningsvis mycket kött

Hela 93 procent av finländarna äter kött i någon form medan sju procent inte äter något kött alls. Allt fler försöker ändå minska på köttkonsumtionen.
22.1.2019 - 10.27