Insändare: Entusiasmen för insekter som mat bygger på falska antaganden

Den stigande halten drivhusgaser i atmosfären inte kan skyllas på vare sig kor eller andra idisslare.
23.2.2017 - 05.55

Minskad omsättning för Atria i Finland - rörelsevinsten sjönk

Atrias omsättning ökade under det sista kvartalet i fjol och uppgick till 356,8 miljoner euro.
14.2.2017 - 10.42

Havreboom inom livsmedelsindustrin - nästan lika populärt som råg

Livsmedelsindustrin i Finland använder redan nästan lika mycket havre som råg, framgår det av färsk statistik från Naturresursinstitutet Luke.
13.2.2017 - 15.18

Trump skapar osäkerhet om matpriser – USA kan förlora på nya tullar

Donald Trumps handelspolitik kan leda till större svängningar i matpriserna, enligt experter. USA är en stor exportör av livsmedel och riskerar att själv bli förlorare på nya tullar.
5.2.2017 - 14.44

Baconet sinar och det amerikanen pinar- fläsket kan ta slut i maj

Mängden sidfläsk ligger på en rekordlåg nivå i USA. Och i baconlandet är oron stor över att en av hörnstenarna i den vardagliga kosten ska ta slut.
2.2.2017 - 15.02

John-Erik Jansén

Ledare: Maten har blivit billigare

För två år sedan började S-gruppen sänka sina livsmedelspriser. Trenden fortsätter och maten har blivit billigare.
30.1.2017 - 16.00

Plastbitar, salmonella och dålig lukt – livsmedel återkallades 131 gånger i fjol

I fjol kom fler larm än tidigare om skadliga lukter eller smaker i livsmedel, och likaså om plast- eller metallbitar som hittats i livsmedel.
24.1.2017 - 16.31

Gyllengul mat är att föredra

Rostbröd, pommes frites och andra livsmedel med mycket stärkelse bör tillagas så att de får en gyllengul färg, inte så att de blir bruna.
24.1.2017 - 15.40

Maskar och hussyrsor blir proteinbomb

Senaste nytt inom livsmedels- och hälsoindustrin: Förläng din falafeldeg med hussyrsor och mjölmaskar och du får en riktig proteinbomb på tallriken.
19.1.2017 - 10.57

Grönsaker blev billigare – men inte bara plånboken avgör konsumtionen

Kulturen, trender, smakpreferenser och matlagningskunskaper påverkar våra livsmedelsval. Det säger chefen för Konsumentforskningscentret Piia Jallinoja.
16.1.2017 - 05.36

Grönsaksodlarna togs på sängen av S-gruppens prissänkning

Järvikylän kartano, som producerar kruksallat och krukkryddor, hade ingen aning om att S-gruppen planerade att sänka priserna på inhemska grönsaker.
16.1.2017 - 05.36

Gallup: Grönsaker på tallriken varje dag

1. Hur ofta äter du grönsaker?2. Har du lagt märke till några förändringar i priset på grönsaker?
16.1.2017 - 05.36

Två fall av listerios spåras till köttbullar

Köttbullar som var förpackade i skyddsgas misstänks ligga bakom två listeriafall i Birkaland i slutet av fjolåret, meddelade Tammerfors stad på torsdagen.
12.1.2017 - 15.05

Insändare: Satsa på närodlat

Det är dags för kommunerna att leva som de lär och köpa in mera närproducerad mat.
2.1.2017 - 05.50

Billig mjölk kan stå Valio dyrt

Valios påföljdsavgift på 70 miljoner euro står fast efter att bolagets billiga mjölkpriser prövats i HFD. Nu får konkurrenterna en möjlighet att begära skadestånd, något som kan höja Valios utgifter väsentligt.
29.12.2016 - 09.04

"Många faller offer för människohandel"

Uppgifter om migrantarbetare som hålls i fruktansvärda förhållanden på thailändska fiskebåtar nådde offentligheten för några år sedan, tätt följda av bland annat Finnwatch rapport om slavliknande förhållanden i juiceindustrin. Inte heller den övriga livsmedelsproduktionen tål alltid dagsljus.
23.9.2016 - 18.45

Lidl slutar sälja burhönsägg

5.9.2016 - 11.14

Professor kritisk till nya mjölkprodukter

28.8.2016 - 07.30

Mjölkproteinet som kan ersätta kycklingen

25.8.2016 - 16.11

Rysslands motdrag efter G7-mötet: Förlänger EU-sanktionerna

27.5.2016 - 21.41