Svenskens kötthunger minskar

30.8.2019 - 22.57

Resebolag slutar servera rött kött – fågel fortfarande okej på flyget

Resebolaget TUI utvecklar också ätbara kaffekoppar.
25.6.2019 - 17.02

Nordiska matvanor kritiseras i rapport – vi äter för mycket kött

Norden kan bli världsledande i omställningen till ett hälsosamt och hållbart livsmedelssystem, men då måste konsumtionen av rött kött kapas med tre fjärdedelar och intaget av nötter och baljväxter tiodubblas.
4.4.2019 - 11.07

Finländarna äter 40 miljoner kilogram köttfärs per år

Köttfärssås, köttbullar, makaronilåda. Bekant på tallriken? Inte konstigt, finländarna äter omkring 40 miljoner kilo köttfärs varje år.
30.1.2018 - 15.23

Matråd allt viktigare för WWF

Världsnaturfonden WWF rekommenderar att finländska konsumenter undviker brasiliansk och thailändsk kyckling och sydamerikanskt nötkött. WWF siktar på att bli en allt aktivare matdebattör, eftersom maten utgör upp till 20 procent av miljöeffekten för den privata konsumtionen.
8.2.2017 - 05.40

SLC: Det är skillnad på kött och kött

Inhemskt kött har många fördelar jämfört med utländskt importkött. Svenska lantbruksproducenternas centralförbund hävdar att det gäller inhemsk mat överlag och hänvisar till fördelar inom renhet, hållbarhet och ansvarsfull produktion.
7.2.2017 - 11.46

Efterfrågan på vegetarisk kost ökar tydligt

Konsumenterna köper i ökande takt vegetarisk mat i de finska och svenska matbutikerna. Exempelvis försäljningen av växtbaserade proteinprodukter har ökat med tiotals procent i K-butikerna och till och med fördubblats i S-butikerna.
3.1.2017 - 06.29

Professor rekommenderar minskat köttätande

Mikael Fogelholm, professor i näringslära vid Helsingfors universitet, säger att både miljö- och hälsoargumenten talar för att finländare borde betydligt minska på sitt köttätande.
3.1.2017 - 06.29

WWF: För mycket kött i vissa städers skolmat

19.1.2016 - 15.36