kött
»

Insändare: Fler kor tryggar den biologiska mångfalden

Naturresursinstitutet Luke visar entydigt att effekterna av djurhållningen varierar mycket och är helt olika i exempelvis Sydamerika, utvecklingsländer och globalt jämfört med i Finland.
27.12.2018 - 05.50 Premium

Insändare: Köttnationalism göder ekologisk katastrof

Regeringen Sipilä bör avfärda köttnationalism som idé och i stället genom en köttskatt stimulera en vegetarisk norm i samhället.
18.12.2018 - 05.53

Insändare: Det är skillnad på kött och kött

Det är inte köttet som är problemet utan de koldioxidutsläpp det genererar.
15.12.2018 - 05.55

Insändare: Ät inhemskt kött med gott samvete

Den finländska mjölk- och köttproduktionen är hållbar både miljö- och klimatmässigt.
15.12.2018 - 05.53

Tre av fem hushåll tänker köpa inhemsk julskinka

Julskinkans popularitet håller i sig, men skinkans storlek på julbordet har blivit mindre.
7.12.2018 - 15.30

Inhemsk julskinka kan bli en raritet – var femte svingård läggs ner i år

Allt fler svinproducenter slänger in handduken och lägger ned verksamheten på grund av bristande lönsamhet.
5.12.2018 - 09.58

Öppnade viltslakteri på gården – här styckas vitsvanshjorten

Hjortstek på julbordet i stället för skinka? Viltbutiken Viltgården på familjen Landers gård i Ingå är först i Finland med att stycka och sälja inhemskt vilt till vanliga konsumenter i större skala. – Inget kött är mer klimatsmart, säger grundaren Tomas Landers.
4.11.2018 - 08.31

Entrecotegryta med paprika

Till synes utan skam i kroppen skär vi ned en bit entrecote till grytbitar. Galenskap? Nej, snarare ett riktigt bra sätt att laga köttet på när man vill äta gott inom mindre än 30 minuter.
7.9.2018 - 15.48

Insädnare: Minskat köttätande minskar övergödningen

I väntan på att rikspolitikerna vaknar kan politikerna i Helsingfors ta initiativ till ett vegonormprojekt med andra kommuner runt Östersjön.
30.3.2018 - 05.45

Mark Post vill göra kon onödig – första odlade hamburgerbiffarna säljs om några år

För att förse hela världen med nötkött räknar nederländske professorn Mark Post med att det bara behövs ett par hundra kor, vars stamceller används för att odla kött.
23.2.2018 - 00.01

Fjäderfä och färdigmat vände Atrias resultat uppåt – Vd Juha Gröhn: "Köttkonsumtionen ser inte ut att minska"

20.7.2017 - 17.14

Saloföretag sålde utländskt kött som inhemskt

Ett köttföretag i Salo misstänks ha sålt utländskt kött som inhemskt. Åklagaren yrkar i Egentliga Finlands tingsrätt på straff för Perniön Liha och dess vd.
28.3.2017 - 18.39

Brasilien försöker rädda sin köttindustri

I Brasilien diskuterade man på onsdagen hur man ska kunna rädda landets skandaldrabbade köttindustri.
23.3.2017 - 08.14

Evira undersöker brasilianskt kött

Livsmedelssäkerhetsverket Evira meddelar att de påbörjat en undersökning om brasilianskt kött som importerats till Finland.
20.3.2017 - 12.26

SLC: Det är skillnad på kött och kött

Inhemskt kött har många fördelar jämfört med utländskt importkött. Svenska lantbruksproducenternas centralförbund hävdar att det gäller inhemsk mat överlag och hänvisar till fördelar inom renhet, hållbarhet och ansvarsfull produktion.
7.2.2017 - 11.46

Här är köttet du inte ska äta

WWF Finland rekommenderar konsumenterna att undvika importerade köttprodukter såsom brasiliansk och thailändsk kyckling och sydamerikanskt nötkött.
7.2.2017 - 10.40

"Skärpta regler blir slutet för inhemskt griskött"

7.4.2016 - 07.00