Konstrecension: Grenar av samma kultur

Historiska -museet i Stockholm låter samtids-konsten skärskåda den ordinarie- verksamheten i en utställning som infriar förväntningarna.
17.12.2016 - 07.15

Konstrecension: I skuggornas värld

Jukka Hautamäki försöker fånga det ogripbara, vilket är en strävan värd all respekt.
17.12.2016 - 07.05

Konstrecension: Sprungna ur mörker

Antti Ratalahtis noggranna, tålmodiga hantverk framstår som en mänsklig naturkraft.
17.12.2016 - 07.00

Konstrecension: Konst i magasinet

Efter elva år som faderns parhäst på Galerie Forsblom i Helsingfors öppnar Frej Forsblom ett eget galleri i Åbo.
10.12.2016 - 07.25

Konstrecension: Porrstjärnan som ljuv sommarflicka

Paola Suhonen byter en kliché mot en annan när hon porträtterar den frispråkiga, feministiska porrstjärnan Nina Hartley som en ljuv uppenbarelse i ett drömskt sommarljus.
10.12.2016 - 07.20

Konstrecension: Kropp i upplösning

Corinna Helenelunds utställning skulle kunna vara en scenografi för en freudiansk Dalí-pjäs.
10.12.2016 - 07.15

Konstrecension: Arkivmagi

Milja Laurila använder arkivbilder med ett slående resultat.
10.12.2016 - 07.10

Konstrecension: Neonpionjär i galleriretrospektiv

Keith Sonniers förbluffande enhetliga miniretrospektiv sträcker sig över drygt fyra decennier.
10.12.2016 - 07.05

Konstrecension: Suggestivt i senapsgult

Tuukka Tammisaaris målningar eggar de subjektiva associationerna, och låter samtidigt blicken vila.
10.12.2016 - 07.00

Konstrecension: Uppfinnarkonst med skärpa och humor

Konstnärsgruppen Videokaffe transformerar till synes enkla fenomen till invecklade förlopp fyllda av sinnlig och visuell glädje. Isärplockade kaffemaskiner producerar både rykande färskt kaffe och rörlig bild.
3.12.2016 - 08.10

Konstrecension: Det som håller ihop oss

I Heidi Lampenius målningar talar dödskallar och skelett mer om livet än om döden.
3.12.2016 - 08.00

Konstrecension: Föremål, frukter – och förgänglighet

Välstånd och överflöd. Men också moral och maning till besinning. I den holländska 1600-talskonsten speglas både materiella och andliga värden.
29.11.2016 - 12.05

Konstrecension: Det finns hopp

Med närhet och engagemang åstadkommer Meeri Koutaniemi en angelägen utställning, speciellt med bilderna av Elizabeth Nkere, som lyckades rymma undan könsstympning i Kenya.
29.11.2016 - 12.00

Konstrecension: Intensiv fysisk upplevelse

På en galge av köttben dinglar moderns nattlinne. Louise Bourgeois visste hur hon skulle tränga under huden, med lika delar ömhet och brutalitet.
19.11.2016 - 08.05

Konstrecension: Heligt och oheligt i ryskt perspektiv

Kejserlig gudomlighet möter sovjetisk propaganda på Wäinö Aaltonens konstmuseum i Åbo.
19.11.2016 - 08.00

Konstrecension: Flimrande föränderlig nutid

Konstmuseet Emma firar 10-årsjubileum med utställning som står sig riktigt väl i internationell jämförelse.
12.11.2016 - 08.00

Konstrecension: Popovits eleganta fantasier

Zoltán Popovits kombinerar olika material på de mest överraskande sätt. Eller vad sägs om möten mellan sanitetsporslin och neonslingor eller terrakotta och polyester?
5.11.2016 - 08.25

Konstrecension: Gåtfullt, brutalt, vackert

Reima Nevalainen flirtar inte med betraktaren. Kanske är det just i stumheten, i de kapade ledtrådarna, som charmen kommer in.
5.11.2016 - 08.20

Konstrecension: När döden får symbolisera sig själv

Toni R. Toivonen får betraktaren att associera till Tom Cruise eventuella ätande av en moderkaka, snarare än att kontemplera över livet, döden och förgängligheten.
5.11.2016 - 08.10

Konstrecension: Moderna ikoner

Ville Löppönen gör konst som är både punk och religiös på en och samma gång.
5.11.2016 - 08.05