kd
»

Lägre skatt på grönsaker, högre skatt på socker – KD bygger skuggbudget med styrande politik

Sockerskatt och att lägga sordin på bostadsbidragen ska ge mer pengar i KD:s skuggbudget. Pengarna skulle gå till bland annat babypeng för familjer, seniorer och utbildning.
24.10.2018 - 14.50

Ann-Cathrine Jungar

Runt hörnet: I väntan på vadå?

"På kort sikt är blockpolitiken död. Men, mycket kan hända. Radikala högerpartier ingår i regeringar med center- och högerpartier i Norden och Europa. Om Alliansens isolering av SD bryts är blockpolitiken tillbaka."
7.10.2018 - 08.53

Nu börjar säsongen för alternativa budgetförslag – KD först ut

Oppositionspartiernas alternativ till regeringens budget börjar rassla in de närmaste veckorna. KD vill satsa mer på barnfamiljer, inomhusluft och de äldre.
25.10.2017 - 15.54

Henriksson: Knockout för regeringens modell

Svenska folkpartiets ordförande Anna-Maja Henriksson sitter själv med i grundlagsutskottet och anser att deras utlåtande är en knockout för regeringens vårdreformsmodell. Hon anser att regeringen medvetet har struntat i expertråd och efterlyser ödmjukhet.
29.6.2017 - 13.18

Susanna Ginman

Ledare: Värderingar i fokus

Juha Sipilä hoppas snabbt ha en ny, funktionsduglig majoritetsregering i arbete med ett program som ligger nära det nuvarande. Det kan bli en stötesten.
12.6.2017 - 19.10

Susanna Ginman

Ledare: Två år och två veckor

Sannfinländarnas tid i regeringen blev två år och två veckor lång. Juha Sipilä (C) och Petteri Orpo (Saml) vill inte samarbeta med Jussi Halla-ahos parti. Den nya regeringsbasen är oklar.
12.6.2017 - 15.49

Riksdagsforskare: Halla-aho kan rädda Vasa sjukhus

Ovissheten kring vad som händer om sannfinländska partielitens kelgris Sampo Terho förlorar mot Europaparlamentarikern Jussi Halla-aho då Sannfinländarna om en månad väljer ny ordförande är stor. Ett scenario är att Sannfinländarna åker ut och SFP och KD tar plats i regeringen i stället.
6.5.2017 - 07.00

Hela oppositionen bakom interpellation om vården – "lyssna ens på HFD"

– Man borde inte skynda som man gör nu. Vi vill ha alla kort på bordet, säger SFP:s ordförande Anna-Maja Henriksson då alla oppositionspartier presenterade en ny interpellation.
23.3.2017 - 18.41

Oppositionen: Valfriheten bra - men var sparar man pengar?

Oppositionspolitiker är oroliga för att den enhetliga vårdkedja som regeringen vill skapa genom valfriheten i vårdreformen tvärtom kan innebära en större splittring. När vården delas upp på flera aktörer inom olika sektorer finns en risk för att ingen har helhetsöversikt över patientens vård.
22.12.2016 - 11.31

KD vill kapa fackföreningsavdrag, bevara de sociala stöden

Kristdemokraterna vill stoppa nedskärningarna yrkesskolorna, forskningen och de sociala bidragen. Pengarna vill partiet ta från acciser och fackföreningsavdrag.
27.10.2016 - 23.03