Delseger för TVO mot Areva

Industrins Kraft (TVO) har tagit ytterligare en delseger i tvisten om vem som ska betala för de kraftiga förseningarna av den tredje reaktorn i Olkiluoto. Tre delbeslut har nu getts i det pågående skiljemannaförfarandet.
17.11.2017 - 06.39

Stuk oroat över TVO:s arbetsklimat

Den tredje reaktorn i Olkiluoto går sakta men säkert mot start. Samtidigt ansöker Industrins Kraft (TVO) om förlängt driftstillstånd för de två tidigare reaktorerna, något som fått Strålsäkerhetscentralen Stuk att reagera på att arbetsklimatet inom företaget är dåligt och kan utgöra en säkerhetsrisk.
18.8.2017 - 05.50

Misstänkt smält kärnbränsle inuti kärnkraftverket i Fukushima

En undervattensrobot har fotograferat vad som tros vara smält kärnbränsle inuti kärnkraftverket i Fukushima i Japan, enligt energibolaget Tepco.
23.7.2017 - 17.46

Hackare slog till mot kärnkraftverk i USA

Hackare har under de senaste månaderna trängt sig in i kärnkraftsbolags datasystem, skriver New York Times. Angreppen ska ha skett i maj och juni. Ett mål var bland kärnkraftverket Wolf Creek i Kansas.
7.7.2017 - 07.00

Brand på flytande kärnkraftverk som ska åka förbi Finland

En brand har brutit ut på Akademik Lomonosov, Rysslands och världens första flytande kärnkraftsverk som just nu byggs vid ett skeppsvarv i S:t Petersburg.
5.7.2017 - 13.11

Farhågor när ryskt kärnkraftverk ska bogseras genom Finska viken

Ett flytande ryskt kärnkraftverk ska nästa år bogseras genom Finska viken och Östersjön upp längs med norska kusten. Norge har slagit larm och varnar för risker med transporten. Också finska myndigheter är på alerten och utrikesminister Timo Soini säger att Finland ser med stort allvar på frågor som har med kärnsäkerhet och havsrätt att göra.
2.7.2017 - 05.00