julmat
»

Unga vuxna vill ha variation på julbordet – här är årets trender

Julmiddagen är en av våra mest traditionsfyllda måltider. Det ska vara skinka, lådor, lax och sillsallad. Eller? En växande skara finländare efterlyser variation och nyheter på julbordet. En del vill komplettera med mera grönsaker, andra vill helt ersätta skinka.
12.12.2018 - 12.40 Premium

HBL jämför rederiernas julbord: Mixa julens mat med lånat, nytt och gammalt

Tre köksmästare ombord på tre rederier dukar upp julbord som lånar friskt och blandar fritt. Målet är att alla ska hitta mycket att gilla. Gemensamt för de tre köksmästarna är förövrigt en innerlig motvilja till lutfisk.
10.12.2018 - 13.13 Premium

Duka upp en brunch med smak av julen

Den bästa tiden är nu. Levande ljus och starka dofter som ger löfte om en kommande jul. Ta sovmorgon och gör en adventsbrunch till helgen.
28.11.2018 - 13.10

Julens rester förvandlas till omelett, snurror och drinkar

Har du hela kylen full med rester från julbordet? Det finns andra alternativ än skinkpizza. Gör något roligt med det som blir över. Att återvinna är att vinna.
3.1.2018 - 15.11

Nu ska skinkfett bli biobränsle

Ny kampanj återvinner säsongens riskavfall och förvandlar den till biobränsle.
20.12.2017 - 13.04

Julbord à la Lukas Hemnell

Generösa mängder och sorter av inlagd fisk, gravad fisk och fiskrom är gemensamma läckerheter på våra finländska och svenska julbord men tycke och tradition kring varmrätt är olika. Hanaholmens köksmästare Lukas Hemnell mixar gärna båda.
14.12.2017 - 07.04

Vegetarisk trend märks men skinkan har huvudrollen

24.12.2016 - 14.50

Ekologisk julskinka en bristvara

21.12.2016 - 21.04

Grönt och grant på julbordet

Vegetariskt är bra för både hälsa och plånbok, och bidrar dessutom till färg och nya smaker på julbordet.
15.12.2016 - 18.03

Grönt och grant på julbordet

Vegetariskt är bra för både hälsa och plånbok, och bidrar dessutom till färg och nya smaker på julbordet.
15.12.2016 - 18.03