Rysk kemist som skapade Novitjok: "Britterna borde föra ännu mer oväsen"

På 1970-talet var Vladimir Uglev en av de ledande sovjetiska kemisterna som utvecklade en grupp nya, fruktansvärda nervgifter. De fick samlingsnamnet Novitjok. I dag håller Uglev det för sannolikt att Sergej och Julija Skripal har förgiftats med hans skapelse. HBL har träffat Uglev i staden Anapa vid Svarta havet.
21.4.2018 - 12.42

OPCW bekräftar att nervgift använts mot spion

Organisationen för förbud mot kemiska vapen (OPCW) bekräftar att nervgift använts mot den ryske dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter Julia Skripal.
12.4.2018 - 15.48

Analys: Julia Skripal är utskriven – samtidigt som frågorna blir fler kring fallet Skripal

I går skrevs Julia Skripal ut från sjukhuset medan hennes far Sergej sägs vara på bättringsvägen. Kring giftskandalen kommer det ständigt fram ny information, som inte nödvändigtvis gör bilden klarare. Samtidigt som Kreml sprider den ena besynnerliga varianten efter den andra lämnar Storbritannien inte ut all information. Den som verkligen vill förstå vad som hänt är fortfarande tvungen att gissa.
10.4.2018 - 11.43

Sky: Julia Skripal skrivs ut från sjukhuset

Den ryske exspionen Sergej Skripals dotter Julia Skripal skrivs ut från sjukhuset där hon vårdats efter nervgiftattacken i brittiska Salisbury tidigare i år, rapporterar Sky News.
10.4.2018 - 10.36

Förgiftade Julia Skripal: Jag känner mig starkare

Julia Skripal som tillsammans med sin far ex-spionen Segej Skripal utsattes för en nervgiftattack i brittiska Salisbury i mars mår förhållandevis bra, säger hon själv.Enligt ryska medier har hon sagt att även fadern är på bättringsvägen.
5.4.2018 - 20.07

Anna-Lena Laurén

Analys: Putins Ryssland är ett bysantiskt system med starka, självsvåldiga maktklickar

Konflikten mellan Storbritannien och Ryssland har nått en nivå som liknar det kalla krigets. I väst är man övertygad om att Putin är personligen ansvarig för giftmordsförsöket i Salisbury, i Ryssland om att väst vill få in landet i ett hörn.
17.3.2018 - 20.30

Spänt som under kalla kriget

Det höga tonläget mellan Storbritannien och Ryssland påminner allt mer om spänningarna under kalla kriget. Jämförelsen måste dock göras med försiktighet, poängterar forskningsledare Carolina Vendil Pallin.
17.3.2018 - 13.21