Teaterrecension: Trygg och lekfull balans mellan humor och rädsla

Juha Valkeapääs och Taito Hoffréns föreställning om rädsla är utformad med såväl vuxna som unga åskådare i åtanke. Den lyckas skickligt undvika att bli vare sig för barnslig eller pretentiös, skriver Otto Ekman.
10.6.2019 - 16.00 Premium

Teaterrecension: Blod på marmor när horrorestetiken erövrar Hangö Teaterträff

Splatter och fascism synas i det norska gästspelet Mumiebrun. I Listening party skapar den isländska koreografen Ásrún Magnúsdóttir en hjärtskärande stämning på dansgolvet tillsammans med lokala unga.
8.6.2019 - 14.32 Premium

Teaterrecension: Ambitiöst om tennisens historia

Ensemble Bulleribocks nya barnföreställning är rolig och kreativ men lite väl ironisk, anser recensenten.
8.6.2019 - 14.32 Premium

"Ett destillat av heterosexuell romantik"

Varför vill kvinnan leva i en relation med en man trots att hon varken vinner på den eller egentligen behöver den? frågar sig Blaue Frau och performern Nina Matthis i föreställningen Harlequin. Svar söker de i den romantiska kiosklitteraturen.
5.6.2019 - 06.00 Premium

Förlusten förändrade Oblivia – premiär för scenkonstgruppen i helgen

Performancegruppen Oblivias nya föreställning tar avstamp i förlusten av en av gruppens originalmedlemmar, Anna Krzystek. – Utan Anna skulle Obliva inte finnas, säger Annika Tudeer.
5.6.2019 - 06.00 Premium

Två tävlar om Antoniapriset

Viirus Den stora elden och Svenska Teaterns Att dela en kaka kan få årets Antoniapris – men också en av de sex föreställningar som får premiär under Hangö Teaterträff kan vinna.
4.6.2019 - 14.43