Tusk: Inte för sent att stoppa konflikten

"Europa, Kina, men också USA och Ryssland har ett gemensamt ansvar att förbättra (den globala handelsordningen), att inte förstöra den, att inte starta handelskrig som så ofta genom historiens gång har utvecklats till heta konflikter".
16.7.2018 - 21.25

Kinatullar: "Ogenomtänkt spridningseffekt"

USA har nu infört sina omstridda tullar mot Kina och, enligt Kina, "inlett historiens största handelskrig". Men oavsett hur omgivningen ändras har Kina en kolossal marknad och väldig tillväxtpotential, sade premiärminister Li Keqiang i sin första kommentar.
6.7.2018 - 16.05

Insändare: EU har mer att förlora på handelskrig än USA

Europa är beroende av USA bland annat av försvarspolitiska orsaker, men också som ett land att exportera till.
2.7.2018 - 05.58

Trump väljer mjukare linje mot Kina

USA:s president Donald Trump backar från sitt tidigare hot om att inskränka kinesiska investeringar i USA. Däremot tycks handelskonflikten mellan USA och EU trappas upp.
27.6.2018 - 20.36

Trump varnar amerikansk mc-jätte

Världens börser fortsätter att skaka i takt med att oron för ett handelskrig mellan USA och Kina ökar, samtidigt som USA sänder oklara signaler om nya hinder. Donald Trump varnar motorcykeltillverkaren Harley-Davidson för att flytta produktion från USA.
26.6.2018 - 17.58

John-Erik Jansén

Ledare: Frontlinjer i ett hotande handelskrig

Det var ett steg framåt att USA och Kina meddelade att det befarade handelskriget har skjutits upp. Men hoten mot världshandeln har inte försvunnit.
22.5.2018 - 15.55

USA och Kina överens – risken för handelskrig minskar

Kina och USA har kommit överens om att länderna ska överge hoten om nya tullar mot varandra, uppger Kinas vice premiärminister Liu He. Avsikten är politisk – att avstyra risken för ett handelskrig – men själva avtalet är vagt, menar experter.
20.5.2018 - 09.42

Forskare: Trump har orsak att ta itu med Kina

Även om Donald Trumps metoder kan ifrågasättas, anser Etla-forskaren Katariina Nilsson Hakkala att den amerikanska presidenten har goda skäl att ta itu med Kinas handelspolitik. – Kina snedvrider konkurrensen med dumpade priser och pressar utländska företag att flytta sin forskning och utveckling till landet, säger hon.
27.3.2018 - 05.56

Siilasmaa: Trump kan skada Finland och USA

Nokia och andra finländska företag som har verksamhet i USA kan drabbas av president Donald Trumps agerande, säger Risto Siilasmaa.
2.2.2017 - 19.28