Gula västarna återigen på gatorna i Frankrike

Proteströrelsen Gula västarna intog åter gatorna i franska städer på lördagen. Det är 17:e helgen i rad som demonstrationer arrangeras mot president Emmanuel Macron och hans regering.
9.3.2019 - 20.50

Gunn Gestrin

Bakgrund: Debatter Macrons sista kort?

Emmanuel Macron har inlett sin motaktion mot Gula västarna, Den stora nationella debatten. Han har själv deltagit vid massmöten med borgmästare i två småstäder. Gula västarna ordnade trots det senaste lördag sin tionde massprotest mot Macrons politik. Förbittringen mot de väldiga sociala orättvisorna fortsätter oförminskad i Frankrike ...
23.1.2019 - 05.30

Gula västarna tågar för tionde helgen i rad

För tionde helgen i rad gav sig proteströrelsen Gula västarna ut på gatorna i franska städer för att demonstrera mot regeringen. President Emmanuel Macrons initiativ till dialog verkar än så länge inte ha dämpat den folkliga freden.
19.1.2019 - 22.02

Nya protester runtom i Frankrike

Tusentals regeringskritiska demonstranter från proteströrelsen Gula västarna tågade i städer runt om i Frankrike på lördagen.På paradgatan Champs Élysées i Paris använde polisen tårgas och vattenkanoner mot demonstranterna.
12.1.2019 - 21.30

Gula västarna får fransk ekonomi att darra

De seglivade protesterna slår hårt mot fransk ekonomi. Turisterna lyser med sin frånvaro och redan har detaljhandeln tappat miljarder euro i förlorade intäkter – det samtidigt som staten tvingats till en högre skuldsättning.
11.1.2019 - 16.33 Premium

Protesterande ex-boxare slog polis – hyllas

En före detta toppboxare blev filmad när han misshandlade poliser med knytnävslag i samband med protester i Paris. Nu har tusentals sympatisörer donerat ett miljonbelopp till honom – vilket väcker ilska och förvåning bland politiker och polis.
9.1.2019 - 06.49

Kvinnor i Frankrike i protestmarsch mot Gula västarnas våld

Nya sammandrabbningar mellan Gula västarna och polis har skakat Paris. Hundratals kvinnor gick ut på gatorna på söndagen för att protestera mot att rörelsen kapats av våldsverkare.
6.1.2019 - 21.46

Dramatisk evakuering i Paris

Nya sammandrabbningar mellan Gula västarna och polis skakade Paris under lördagen. President Emmanuel Macron och den franska regeringens talesperson Benjamin Griveaux är tydligt upprörda sedan demonstranterna försökt storma ett departement.
6.1.2019 - 10.58

Bilförare dog vid Gula västarnas vägblockad

En bilförare har dött i Perpignan i södra Frankrike i samband med fredagens protester.
22.12.2018 - 13.50

Macrons löften till Gula västarna skyndas på – vill få stopp på protesterna

Frankrikes regering jobbar för att skynda på beslut om skattesänkningar och en höjning av minimilönen, i hopp om att få ett slutgiltigt stopp för proteströrelsen Gula västarna.
17.12.2018 - 17.29

Flera gripna under nya protester i Frankrike

Proteströrelsen Gula västarna har samlats i centrala Paris och på andra håll i Frankrike för en femte helg av demonstrationer. Runt 60 personer har gripits i Paris – men hittills ser det ut att gå lugnare till än vid tidigare protester.
15.12.2018 - 14.04

Gula västar fnyser åt Macrons utsträckta hand

"Nonsens." "En charad." "En bluff."Det var några av omdömena om den franske presidenten Emmanuel Macrons tal till nationen på måndagskvällen bland en grupp anhängare till proteströrelsen Gula västarna i sydfranska Le Boulou.
11.12.2018 - 11.01

Frankrikes utrikesminister: Lämna oss i fred, Trump

Frankrikes utrikesminister Jean-Yves Le Drian uppskattar inte USA:s president Donald Trumps kommentarer om helgens protester i Paris.
9.12.2018 - 14.50

Stor förödelse i Paris fjärde helgen i rad

Brända bilar, barrikader och krossade fönsterrutor städas bort efter lördagens protester på Paris gator. Trots ett massivt polisuppbåd är förödelsen stor, konstaterar stadsmyndigheterna. I hela landet har 1 723 personer gripits under lördagen, enligt regeringen.
9.12.2018 - 11.18

Situationen i Paris "under kontroll"

Tårgas, vattenkanoner och bilbränder – efter en orolig dag i Paris meddelar företrädare för Frankrikes regering att Gula västarnas demonstration är under kontroll. Nu efterlyser man dialog med demonstranterna.Över hundratusen har protesterat över hela landet och många har gripits av polis.
8.12.2018 - 21.55

Protestsympatisör: De talar till regeringen

Över hela Frankrike protesterar Gula västarna.Det ligger i det franska folkets dna att säga ifrån mot upplevda orättvisor.– Då talar folket till regeringen på det här sättet, säger Nantesbon Tea Franc de Ferriere.
8.12.2018 - 17.59

"Det är en knäpp känsla att inte kunna gå ut"

Svenska Ellen Birath bor i Montmartre i Paris och säger till TT att hon, liksom många parisare, undviker centrala delar av staden under lördagen.– Så länge man stannar hemma behöver man inte vara rädd. Samtidigt är det en lite knäpp känsla att inte kunna gå ut vart som helst i sin stad, säger hon.
8.12.2018 - 17.15