Brittisk polis hittade nervgift i flaska

Den brittiska polisen meddelar att den tror sig ha hittat källan till de senaste förgiftningsfallen i Amesbury i England. En liten flaska med nervgiftet Novitjok har hittats hemma hos en man som hastigt insjuknade den 30 juni.
13.7.2018 - 20.16

Brittisk giftutredning växer, boende varnas: "Ingen bör plocka upp okända föremål"

Utredningen av händelsen då två invånare i brittiska Amesbury utsattes för nervgiftet Novitjok – där en 44-årig kvinna senare avled – har utökats till Swindon. Invånare i Amesbury och Salisbury varnas samtidigt för att plocka upp okända föremål.
10.7.2018 - 20.58

Storbritannien: Ryssland bakom giftattacken

Storbritanniens försvarsminister anklagar Ryssland för att ha dödat den brittiska medborgare som avled efter att ha kommit i kontakt med nervgiftet Novitjok.Den brittiska regeringen ska hålla ett krismöte med anledning av händelsen.
9.7.2018 - 18.30

Kvinna som förgiftats av Novitjok har avlidit

Den kvinna som förgiftats av nervgiftet Novitjok i brittiska Amesbury har avlidit. Polisen har nu inlett en förundersökning om mord.
9.7.2018 - 06.41

Maria Zacharova: Vi öppnade oss för väst och ni svarade med att omgärda oss med taggtråd

En av Rysslands mest kända diplomater heter Maria Zacharova. Hon är ryska utrikesdepartementets taleskvinna och hennes roll går långt utöver den traditionella diplomatens. HBL:s Anna-Lena Laurén har träffat Zacharova på ryska utrikesdepartementet i Moskva.
16.6.2018 - 08.00

Tiotals utländska diplomater utvisas från Moskva – en finländare får packa kappsäcken

En finländsk diplomat får lämna Moskva efter att Finland utvisat en rysk diplomat i Helsingfors. Utrikesministeriet ger inte ut den utvisade diplomatens namn. Det är fråga om reaktioner mot giftattacken i Salisbury.
30.3.2018 - 16.05

EU backar upp Storbritannien om nervgiftsattacken

Den brittiske utrikesminister Boris Johnson står fast vid att Ryssland är direkt ansvarigt för nervgiftsattacken i Salisbury. Hans EU-kollegor uttrycker sitt fulla stöd till Storbritannien efter händelsen.
19.3.2018 - 14.18

Ryssland pekar ut Sverige i gifthärva

Ryssland pekar ut flera länder som de hävdar kan ha spridit nervgiftet som användes i en attack mot ex-spionen Sergej Skripal och hans dotter. Sverige är ett av dem.
17.3.2018 - 18.07

Stöd för brittiska krafttag

Nordiska ledare, EU-länder och Nato-allierade ställer sig bakom Storbritannien i utredningen av giftattacken i Salisbury – och uppmanar Ryssland att svara på de frågor som ställs.
14.3.2018 - 19.40

Analys: Den ryska Putineliten i London verkar sitta i orört bo

Det som verkligen skulle göra Putineliten orolig är om deras bekväma tillvaro i London störs. Men än så länge verkar Theresa May inte vilja genomföra några andra åtgärder än att skicka hem ryska diplomater och minska den brittiska närvaron i fotbolls-VM.
14.3.2018 - 17.20

Kim Jong-Nam bar på motgift när han dog

Kim Jong-Nam, halvbror till Nordkoreas diktator Kim Jong-Un, hade ett dussin ampuller med motgift mot det dödliga nervgiftet VX i sin axelväska när han mördades.
1.12.2017 - 11.01

Misstänkta riskerar dödsstraff för mordet på Kim

Två kvinnor hotas av dödsstraff för mordet på nordkoreanen Kim Jong-Nam, halvbror till Nordkoreas diktator Kim Jong-Un.
1.3.2017 - 11.18

Diplomat misstänks för giftmord - Nordkorea håller inte med

En nordkoreansk diplomat och en anställd på landets flygbolag har kallats till förhör i utredningen av mordet på diktatorn Kim Jong-Uns halvbror Kim Jong-Nam.Men Nordkorea slår tillbaka och kräver att de tre gripna ska släppas.
22.2.2017 - 19.27