Åsiktsbubblor möts och spricker i Björneborg – "Här har kollegerna inte kravatten så hårt knuten kring halsen"

Björneborg är litet, och under Finlandsarenan krymper det ytterligare.
12.7.2017 - 18.30

Sauli Niinistö: Så här tidigt brukar valdebatten inte börja

President Niinistö svarade på onsdagen de presidentkandidater som kritiserade honom för att inte vara med i debatten, och säger att det är ovanligt tidigt att börja.
12.7.2017 - 16.39

Sossar pikar Sauli Niinistö – Tarja Halonen säger att allt ändå inte är presidentens fel

Sauli Niinistö borde ha tagit ett aktivare grepp om globala frågor som flyktingar, klimatförändring och hållbar utveckling. Det anser kvinnorna som vill bli Socialdemokraternas presidentkandidat.
12.7.2017 - 14.03

Hård kritik mot presidentens gräddfil – "Som direkt från Nordkorea"

Presidentkandidaterna är förargade över att president Sauli Niinistö inte väntas delta i gemensamma debatter förrän efter december. Upplägget på Finlandsarenan kan ännu bita Sauli Niinistö i baken, tror de.
11.7.2017 - 20.08

Massiv hajp när folkrörelse backar upp Niinistö – finländarna vill ha en stark president

Kompetent, karismatisk, mångsidig, omdömesgill och representativ – det är ingen hejd på berömmet när Sauli Niinistös anhängare beskriver sin favorit i presidentvalet. Stark lär han också vara, och en stark president är vad Finland behöver i osäkra tider, menar anhängarna.
11.7.2017 - 17.42

"EU-kritiskt medelklassparti med nolltolerans mot rasism" – så beskriver Blå framtid sitt kommande politiska program

Det som skulle vara Sannfinländarnas partitimme på Finlandsarenan blev två timmar – en för vardera spillran av den forna riksdagsgruppen. Det inflammerade läget är uppenbart och dragkampen har bara börjat.
11.7.2017 - 05.50

Snabb attitydförändring öppnar för insekter i maten

En svärm av insekter kryper allt närmare våra tallrikar. Än så länge kommer lagstiftningen emellan, men slopas den barriären kommer många av oss att äta småkryp, bedömer professorn i matkultur Johanna Mäkelä.
10.7.2017 - 18.14

”Det borde finnas känslolås på sociala medier som alkolås på bilar” – unga efterlyser eftertanke i vuxnas nätbeteende

Det pratas om vikten av att unga lär sig hantera sociala medier, men alla åldersgrupper borde lära sig det – särskilt de äldre. Det tycker unga kändisprofiler som med tiotusentals följare etablerat sig starkt i de sociala medierna.
10.7.2017 - 17.45