Filmrecension: Lika brutalt som mördande sexigt

Charlize Theron imponerar storligen i en actionfilm som är mera suggestiv än spännande.
4.8.2017 - 08.48

Filmrecension: En stund i strålkastarljuset

Miami är ett insiktsfullt och överraskande drama, om än lite för packat.
4.8.2017 - 08.46

Filmrecension: Svärtad vuxensaga från dagens Polen

Spår är ett djärvt och annorlunda mordmysterium som för tankarna till en skogstokig Miss Marple.
28.7.2017 - 10.22

Filmrecension: En mardröm från början till slut

Banalt tonårsromantiska och vildvuxna drömsekvenser gör att Lauri Mäntyvaaras tjocka fransar kan liknas vid en såpa.
28.7.2017 - 10.21

Filmrecension: Inga kottar i karburatorn här inte

I den tredje filmen om bilen Blixten McQueen hittar Pixar tillbaka till charmen.
28.7.2017 - 10.20

Filmrecension: Rymdopera med kitschiga förtecken

Luc Bessons rymdäventyr saknar inte nödvändigtvis vision men slutresultatet är alltför vildvuxet.
26.7.2017 - 06.51

Filmrecension: Tuta och kör, Edgar Wright styr

Baby Driver är ett fräscht och originellt actiondrama där musiken står i centrum.
21.7.2017 - 08.45

Filmrecension: Hjärtskärande vackert och expressivt

Trots den socialt deppiga inramningen är Claude Barras franska animation både hjärtlig och livsbejakande.
14.7.2017 - 09.52

Filmrecension: Tonårstrams utan skrämselhicka

Mjukisrysaren Wish Upon är både tramsig och klichétung.
14.7.2017 - 09.52

Filmrecension: Apornas planet går mot nya horisonter, nya klarheter

Trots det episka formatet har den nyaste Apornas planet-filmen både hjärta och själ. Fokus ligger på de inre striderna.
12.7.2017 - 09.14

Filmrecension: Livsbejakande i skuggan av döden

Ett välbalanserat och gripande franskt drama som låter bli de sentimentala övertrampen.
7.7.2017 - 11.15

Filmrecension: Mer än ett träd

Olivträdet står och faller med sin huvudkaraktär, trovärdigt spelad av Anna Castillo.
7.7.2017 - 11.15

Filmrecension: Haltande samtidssatir

Cirkeln saknar inte ambition men faller på platta repliker och underskrivna karaktärer.
7.7.2017 - 11.15

Filmrecension: Snyggt men dramatiskt ihåligt

Klipp och foto håller måttet men Viraali faller på avsaknaden av tempo och temperatur.
30.6.2017 - 15.54

Filmrecensioner: Gräva guld i Indonesien

Stephen Gagnans guldletardrama har en intrig rik på vändningar, och en white trash-hjälte som svettas som en gris.
17.3.2017 - 11.07

Filmrecension: Varför behövs en ny?

Disneys nyfilmatisering av Skönheten och Odjuret är en kopia utan magin i den tecknade versionen. Nu blir tjusningen närmast teknologisk och historien kunde ha uppdaterats.
17.3.2017 - 11.04

Filmrecension: Osannolikt spännande monsterdramatik

Det bjuds som sig bör både på högt tempo och på hjärta när filmhistoriens kändaste jättegorilla gör comeback på vita duken.
10.3.2017 - 10.39

Filmrecension: Disparat duo förenas på vägen

I Samuli Valkamas tredje spelfilm Udda vänner (Saattokeikka) kan man inte helt undvika kopplingar till Aki Kaurismäkis färska Ljus i natten. Den går ändå i en annan stilart även om den lågmälda humorn inte heller varit främmande för Kaurismäki.
10.3.2017 - 10.38

Filmrecension: Blickar man mot stjärnorna

Theodore Melfis Dolda tillgångar, Hidden Figures, är en sannsaga av det slag som är möjlig endast i Amerika, i ”the land of opportunity”.
10.3.2017 - 10.38

Filmrecension: Finska viken – fager och förorenad

Jouni Hiltunens naturdokumentär tar sikte på Finska viken ur ett miljöperspektiv.
3.3.2017 - 09.48