douma
»

Trump hyllar Syrienattackerna – FN:s säkerhetsråd samlas till akutmöte

"Uppdraget utfört!". USA:s president Donald Trump hyllar de amerikansk-brittisk-franska attackerna mot Syrien som perfekt genomförda. Men Ryssland fördömer anfallet som "förödande" och Syriens regim lovar att trappa upp kampen mot "terrorism" i landet.
14.4.2018 - 16.39

Moskva skyller attacken i Douma på London

Ryssland hävdar att den påstådda kemvapenattacken i Syrien iscensatts av Storbritannien. President Vladimir Putin varnar för "farliga åtgärder" – medan Frankrike säger att regimen i Damaskus nått en "punkt utan återvändo".
13.4.2018 - 21.57

WHO: 500 med förgiftningssymptom i Douma

Världshälsoorganisationen WHO fördömer den misstänkta kemvapenattacken i syriska Douma i helgen. Enligt WHO har uppskattningsvis 500 personer fått "symptom som tyder på exponering för giftiga kemikalier".
11.4.2018 - 12.50

Militärt tonläge mot Syrien skruvas upp – hot hörs nu från flera håll

Flera länder uttrycker nu mer eller mindre öppna hot om att agera militärt mot den syriska regimen med anledning av den misstänkta kemvapenattacken i Douma i helgen.Den brittiska regeringen diskuterar just nu en militär intervention tillsammans med allierade länder.
10.4.2018 - 21.03

Syrien godkänner kemvapenutredning – bjuder in OPCW

Syrien har bjudit in organisationen OPCW, som övervakar att FN:s konvention om kemiska stridsmedel, till Douma för att undersöka den misstänkta kemvapenattacken.Ryssland kommer samtidigt att föreslå en resolution för FN:s säkerhetsråd om att det påstådda angreppet ska utredas.
10.4.2018 - 17.28