Henriksson: SFP ska försvara svenskan i hovrätterna och i vården

Att vara i opposition har sammansvetsat partiet också om det första året var smärtsamt, säger Svenska folkpartiets ordförande Anna-Maja Henriksson i HBL:s serie med partiledarintervjuer.– Det råder en stor enighet om att företagsamhet är viktigt och om att det är de små och medelstora företagen som skapar arbetstillfällen, säger hon.
14.10.2018 - 07.00

Andersson: Finland ska inte starta anfallskrig – därför behövs inte så många jaktplan

Det är problematiskt att Finland sänder flera hundra soldater till en Natoledd militärmanöver i Norge, anser Vänsterförbundet. Partiet ogillar likaså den internationella manöver som om tre år ska ordnas i Finland. "Krigsövningarna riskerar göra tröskeln lägre för att Finland går med i Nato och ger en oklar bild av vår utrikespolitiska linje", säger partiordförande Li Andersson i HBL:s serie med partiledarintervjuer.
11.10.2018 - 08.00

Rinne: Det finns inget tak för att hjälpa flyktingar

SDP-ledaren Antti Rinne lovar flera förbättringar i flyktingars situation, om han sitter i nästa regering. Medan systerpartierna i Norden skärper flyktingpolitiken står SDP:s linje fast, säger han i HBL:s partiledarintervju.
7.10.2018 - 08.01

Terho: Först ska vi slopa tjänstemannasvenskan

Familjernas valfrihet ska väga tyngre än jämställdhet och sysselsättning då familjeledigheterna reformeras. Det anser Blå framtids ordförande Sampo Terho, som intervjuas i HBL:s serie med partiledarna.
5.10.2018 - 07.00

Halla-aho: Människor ska få välja om de vill betala bistånd

Sannfinländarna har bytt strategi från att kräva ett snabbt EU-utträde till att ändra EU inifrån. Det medger Jussi Halla-aho, som är först ut i HBL:s serie partiledarintervjuer.
30.9.2018 - 08.00