Dansrecension: Kärleksföreläsning

Maija Hirvanens autofiktiva föreställning om konst och kärlek inspirerar och väcker både tankar och känslor.
30.9.2017 - 06.28

Dansrecension: En minimalistisk anatomisk teater

Hur muskler skakar. Hur leder böjer sig. Hur hud skrynklar sig. Liisa Pentti +Co går med dansverket the Body tillbaka till grunden för danskonsten: kroppen och dess rörelser.
25.9.2017 - 14.41

Låt dig översköljas!


8.9.2017 - 16.32

Dansrecension: Susanna Leinonens nya verk är uppfriskande minimalistiskt

Under den noga utarbetade ytan finns kantänka mängder av självupplevt stoff, men framställningen är allegorisk vilket gör att alla kan relatera till den, skriver Jan-Peter Kaiku.
8.9.2017 - 14.20

Dansrecension: Parrelation i pardansform

I Katja Koukkulas och Jussi Väänänens pardansföreställning De lyckliga angränsar uttrycket till nycirkus.
2.9.2017 - 17.57

Dansrecension: Galghumoristiska perspektiv på moderskap

Belgiska Peeping Tom-gruppens föreställning är som en berättelse från vaggan till graven med moderskapet i fokus.
1.9.2017 - 16.17

Dansrecension: Kameliadamen utan helhetsvision

Val Caniparolis Kameliadamen är lätt och läcker, men kanske inte fräsch och innovativ.
27.8.2017 - 06.47

Dansrecension: Nya infallsvinklar på avgränsade områden

Det urbana känns rätt avlägset då koreografen Sari Palmgren visar nya sidor av Gamlas och Malmgård.
25.8.2017 - 15.57

Dansrecension: En radikal lek med flamencon

Flamencon plockas isär på ett underfundigt sätt i Israel Galváns verk som visas på årets Kuopio dansfestival.
18.6.2017 - 06.58

Dansrecension: Dansförebilder i ironiskt ljus

Orientalism och Weimarrepublikens dekadens är inspirationskällor för Florentina Holzingers och Vincent Riebeeks föreställning Schönheitsabend på Ars 17.
7.4.2017 - 15.46

Dansrecension: Djurisk fullträff

Samtidsdansfestivalen Apinafest pågår hela veckan på Stoa i Östra Helsingfors. Tove Djupsjöbacka har sett Kinetic Orchestras Animals som visas på festivalen i dag och i morgon.
6.4.2017 - 15.59

Dansrecension: Jyrki Karttunens alter ego Jemina gör storslagen comeback

Startsträckan kändes aningen trög, men så småningom höll artistgardet publiken i ett järngrepp.
24.3.2017 - 11.33

Dansrecension: Därför vill vi brottas

Zodiaks brottningsmatch är en hypnotisk upplevelse.
11.3.2017 - 14.37

Dansrecension: Scenkonstnär ömsar skinn

Verktiteln Birthday anspelar helt tydligt inte på det mest uppenbara. I stället tycks Mikko Niemistös verk handla om metamorfoser.
24.2.2017 - 17.00

Dansrecension: Farliga flickgrin

Ett subversivt leende trollbinder i norska Jordjenta på samtidsdansfestivalen Sivuaskel.
13.2.2017 - 09.45

Dansrecension: Delaktighet i temporära gemenskaper


9.2.2017 - 16.23