Kryddig pasta med kyckling

Pasta passar lika bra till vardagslunchen som till fina festen. Se bara till att pastan har kvar en kärna med tuggmotstånd, det som italienarna kallar "al dente".
13.9.2018 - 16.27

Kåldolmar

Kåldolmar är inget man snor ihop på några minuter när familjen är hungrig. Men de går att förbereda och värma när det känns rätt med en riktig hemlagad delikatess.
12.9.2018 - 16.22

Rödspätta med räkmajonnäs

Rödspättan är en utmärkt matfisk. Ha en ganska het panna när du steker den – då torkar inte fisken ut och får ett tunt och frasigt skal.
11.9.2018 - 16.50

Svampsoppa

Nu kommer skogens svampar. Affärens färska champinjoner får ta ledigt några veckor. Ut och plocka skogens guld, rensa och njut.
10.9.2018 - 16.30

Entrecotegryta med paprika

Till synes utan skam i kroppen skär vi ned en bit entrecote till grytbitar. Galenskap? Nej, snarare ett riktigt bra sätt att laga köttet på när man vill äta gott inom mindre än 30 minuter.
7.9.2018 - 15.48

Pasta med chiliköttfärs

Än så gäller det att passa på att utnyttja stuga, husvagn eller båt innan det blir för kallt. Här en enkel pastarätt som kan lagas på den enklaste av spisar.
5.9.2018 - 15.50

Grönsakspanna med halloumi och kikärtor

Så här års är det en fröjd att handla grönsaker. Passa på att frossa, exempelvis en grönsakspanna enbart kryddad med salt, peppar och bladpersilja så att de finstämda grönsakssmakerna inte går förlorade.
3.9.2018 - 16.23

Dagens rätt: Smörkokt torskrygg med kräftsås

Kokt fisk med kräftsås ligger liksom i tiden. Med smörkokt torskrygg blir det en riktig festmåltid.
31.8.2018 - 15.57

Dagens rätt: Skärgårdsströmming med lök

Nystekt strömming med nypotatis och lättstekt rödlök är en underbar kombination som hämtats från de kustnära hushållen.
28.8.2018 - 16.24

Dagens rätt: Potatisbullar med kantareller

Några få timmar i skogen kan ge god utdelning i svampkorgen. Tillsammans med potatis blir svampmåltiden riktigt matig.
27.8.2018 - 14.57

Ost- och spenatgratinerad torsk

En helt vanlig fiskbit kan förvandlas till något riktigt gott. Under ett täcke av gräddig spenat och tunt skivad mozzarella blir den stekta torsken en läcker måltid.
21.8.2018 - 15.54

Baconlindad kyckling med brieostfyllning

Kycklingfilé är lättlagad, men många missar smaken. Kycklingfilé smakar just ingenting, så här gäller det att krydda på alla tänkbara sätt.
20.8.2018 - 15.59

28/6: Kållåda med fart

Är du sugen på kållåda, men har ont om tid? Här kommer ett recept på en ordentligt trimmad variant som står på bordet efter en dryg halvtimme.
28.6.2018 - 15.50

Tortellini med skogssmak

Kombinationen svamp, bacon och rosmarin får smaklökarna att tänka på skog. Här lånar vi smakerna till en lättlagad rätt med färsk tortellini.
8.6.2018 - 17.03

Persiljejärpar med gräddsås

Järpar ska helst lagas på kalvfärs. Men det går bra även med "falsk kalvfärs" på vanlig blandfärs. Med gräddsås blir det lika gott.
6.6.2018 - 16.45

Dagens rätt: Grillad kassler med färgstark coleslaw

Grillpremiären är redan i gång. Vi börjar ofta med säkra kort som kassler och en färgstark coleslaw.
25.5.2018 - 15.49

Dagens rätt: Pasta Carbonara

Pasta Carbonara, eller kolarhustruns pasta om man så vill, är en klassiker som smakar bäst när man är riktigt hungrig. För här sätter fläsk, grädde och ost tonen.
24.5.2018 - 15.58

Oxfilé med örtagårdssmör och rostade potatishalvor

Överraska med oxfilé, ett gott örtagårdssmör och ugnsrostade potatishalvor. Hur gott som helst och inte svårare än att alla kan laga maten med lyckat resultat.
18.5.2018 - 16.08

Kamutvetepanna med skinka och kyckling

Historien låter berätta att kamutvete odlades längs Nilen, Eufrat och Tigris för tusentals år sedan. Några korn hittades i en egyptisk pyramid på 1940-talet och sedan har odlandet tagit fart igen.
17.5.2018 - 15.26

Färsjärpar med pasta och grädde

Köttfärsjärpar är egentligen ingenting annat än riktigt stora köttbullar. Storleken gör att de blir saftigare. Stek först och avsluta med grädde, vatten och fond direkt i pannan.
16.5.2018 - 16.15