Andersson: Rambudgeten måste beakta låginkomsttagarnas vardag

Vänsterförbundets ordförande Li Andersson efterlyser beslut som förbättrar låginkomsttagarnas ställning. Kravet riktas till regeringens rambudgetförhandlingar som har pågått sedan torsdagen.
9.4.2018 - 17.22

FFC: "Regeringen har helt glömt bort produktiviteten"

FFC kräver att regeringen reparerar aktiveringsmodellen – eller slopar den helt – och ägnar sig mer åt hur landets produktivitet ska förbättras. Regeringen förhandlar om budgetramen nästa vecka.
6.4.2018 - 10.41

Katainen går hårt ut mot länder som inte följer regler: "Penningstopp effektivare än att ta rösträtten"

EU:s följande budgetram är i stöpsleven, och debatten har hårdnat när det gäller att införa villkor för EU-stöd. Kommissionens vice ordförande Jyrki Katainen anser att man kunde överväga ett system där EU-domstolen sätter stopp för pengar om ett land exempelvis inte följer rättstatsprincipen.
20.3.2018 - 17.10

Hur ska det skapas mer jobb, får skolorna tillbaka pengar – mera om budgetramen klarnar klockan 17

Unga utan jobb, landets säkerhetssituation och sysselsättningen är i centrum då regeringen i dag börjar förhandla om sin budgetram.
24.4.2017 - 09.50

Soini: Båtskatten tas i bruk i enlighet med regeringsprogrammet

Det förhandlas inte om båtkatten, säger Sannfinländarnas ordförande, utrikesminister Timo Soini. Enligt honom kommer båtskatten att tas i bruk så som man beslutat i regeringsprogrammet.
14.2.2017 - 19.12

Regeringens strategi fokuserar på jobb – "nedskärningarna är gjorda"

– Vi kom till enighet om att korgen av nedskärningar på fyra miljarder är åtgärdad. Nu behövs strukturella reformer och högre sysselsättning. Med dem eftersträvar vi inte snabba sparåtgärder, säger statsminister Juha Sipilä (C) efter regeringens två dagar långa strategimöte.
7.2.2017 - 14.49