Dyra daghem tvingar Londons mammor ut ur arbetslivet

Rekordmånga mammor lämnar arbetslivet i London. Skillnaden mellan hur många män och kvinnor i fyrtioårsåldern som jobbar i den brittiska huvudstaden är större än i de flesta andra EU-länder. Orsaken är den extremt dyra barnomsorgen. HBL har träffat tre mammor som kämpar med att få ihop livspusslet.
4.6.2018 - 07.00 Premium

Susanna Ginman

Ledare: Lönegropen måste bort

Vården av barn – förr talade vi om dagvård, nu heter det småbarnspedagogik – väcker debatt. Det är bra med fler högtutbildade, och lönerna måste absolut höjas.
27.4.2018 - 15.50

Maria Grönroos

I dag: Slime utan recept

Att fatta bra beslut är svårt, men att inte ta del av fakta och konsekvensanalyser borde göra det ännu svårare att nå bästa beslut.
15.8.2017 - 06.05

Ny sajt lär barnen sina rättigheter genom internetspel

En webbsajt för barn i lågstadieåldern öppnades på måndagen. Det är barnombudsmannens byrå som står bakom sajten som utvecklats i samarbete med barn, myndigheter och olika barnorganisationer.
27.2.2017 - 14.54

Kampanj om våld i hemmet väcker känslor – "skuldbelägger kvinnor"

Det är psykisk misshandel att stirra på mobilen och ignorera sina barn, framhåller Social- och hälsovårdsverket i Helsingfors i en ny kampanj mot våld i hemmet. Men kampanjen har genast stött på hård kritik. – Är det här verkligen det största problemet? undrar Veronika Honkasalo (VF).
15.11.2016 - 16.50