Salisbury-misstänkts identitet uppges avslöjad

Den riktiga identiteten på en av de två män som Storbritannien pekar ut som skyldiga för nervgiftattacken i Salisbury uppges vara avslöjad. Ruslan Bosjirov är egentligen överste Anatolij Tjepiga.
27.9.2018 - 12.55

"Nervgiftsryssar" kopplas till spiontjänst

De båda män som Storbritannien pekar ut för nervgiftsattacken i Salisbury är agenter i den ryska militära underrättelsetjänsten GRU, rapporterar den ansedda undersökande journalistgruppen Bellingcat.
21.9.2018 - 12.43

Kreml: Absurda anklagelser i fallet Skripal

Kreml höjer tonläget efter intervjun i den statsstyrda propagandakanalen RT med Ruslan Bosjirov och Alexander Petrov, de två män som misstänks ligga bakom nervgiftsdådet i brittiska Salisbury i våras. Downing Street har beskrivit framträdandet som ren lögn – en anklagelse som regeringen i Moskva avfärdar.
14.9.2018 - 16.55

May: Ryska agenter bakom nervgiftsattack

Brittiska åklagare pekar ut två namngivna ryssar för att ha försökt mörda ex-agenten Sergej Skripal och hans dotter Julia Skripal. Enligt premiärminister Theresa May är männen ryska agenter. Ryssland går till motangrepp – "namnen säger oss ingenting".
5.9.2018 - 13.33

Två ryssar begärs utlämnade i Skripal-fallet

Storbritannien är på väg att skicka en begäran till Ryssland om utlämning av två män som misstänks ligga bakom nervgiftattacken i brittiska Salisbury i mars, rapporterar den brittiska tidningen The Guardian.
6.8.2018 - 22.12

Två fick livshotande skador av okänt ämne

4.7.2018 - 11.39

Julia Skripal vill återvända till Ryssland – "Mitt liv har vänts upp och ner"

Julia Skripal och hennes far, den ryske exspionen Sergej Skripal, utsattes för en nervgiftattack I Salisbury i Storbritannien. Trots allt som hänt vill hon återvända hem till Ryssland.
23.5.2018 - 21.43

Ännu inga misstänkta för giftattacken i Salisbury

Storbritannien har inte identifierat några specifika personer som misstänks ligga bakom giftattacken mot den tidigare ryske dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter Julia Skripal.
1.5.2018 - 17.59

G7 vill att Ryssland berättar om giftattacken

G7-ländernas utrikesministrar kallar nervgiftattacken i Storbritannien, som riktades mot den ryske dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter Julia Skripal, för ett "hot mot oss alla".De uppmanar nu Ryssland att berätta allt om attacken.
17.4.2018 - 07.44

OPCW bekräftar att nervgift använts mot spion

Organisationen för förbud mot kemiska vapen (OPCW) bekräftar att nervgift använts mot den ryske dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter Julia Skripal.
12.4.2018 - 15.59

Tiotals utländska diplomater utvisas från Moskva – en finländare får packa kappsäcken

En finländsk diplomat får lämna Moskva efter att Finland utvisat en rysk diplomat i Helsingfors. Utrikesministeriet ger inte ut den utvisade diplomatens namn. Det är fråga om reaktioner mot giftattacken i Salisbury.
30.3.2018 - 16.05

Stoltenberg: "Första nervgiftattacken på Natos territorium" – skickar hem ryska representanter

Också Nato deltar i den koordinerade reaktionen efter nervgiftattacken i Salisbury, genom att skicka hem en del av personalen från Rysslands mission.
27.3.2018 - 17.03

Storbritannien varnar EU-ledare om ryska spioner – Sipilä: kräver noggrant övervägande

Storbritanniens premiärminister Theresa May väntas vädja till resten av de europeiska ledarna att följa Storbritanniens exempel och införa diplomatiska sanktioner mot Ryssland. Rysslands beskickning i Helsingfors är ungefär lika stor som den i London innan diplomatutvisningen i början av veckan.
22.3.2018 - 14.54