John-Erik Jansén

Ledare: Ryssland gagnas av teatermordet i Kiev

Det fejkade mordet i Kiev på den Putinkritiske journalisten Arkadij Babtjenko har drag av ren fiktion.
31.5.2018 - 16.00

Analys: Kievs problem i fallet Babtjenko är spegelseende och sovjettänk

Det är mycket svårt att förstå hur någon i den ukrainska statsledningen eller underrättelsetjänsten kunde tro att showen kring Babtjenko tjänar Ukraina. Men allt tyder på att det var precis vad man trodde.
31.5.2018 - 13.39

Frågorna kring det falska mordet på Babtjenko blir allt fler

Den ryska journalisten Arkadij Babtjenko har alltså inte blivit mördad. I eftermiddags visade han sig vara fullt frisk och vid god vigör. Fallet är ytterst märkligt. Mycket tyder på att ukrainska SBU har iscensatt alltsammans – men Ukraina vinner mycket lite på falska journalistmord.
30.5.2018 - 19.47

Reportrar utan gränser: Farlig lek med fakta

Efter att ha förklarats vara mördad dyker plötsligt den regimkritiske ryske journalisten Arkadij Babtjenko upp livs levande medan den ukrainska säkerhetstjänsten förklarar att Ryssland försökt mörda honom. Reportrar utan gränser avlossar frän kritik mot den ukrainska säkerhetstjänsten.
30.5.2018 - 19.27

Ryske journalisten som rapporterades mördad är vid liv

Den ryske journalisten Arkadij Babtjenko rapporterades mördad. I en chockartad vändning dyker han upp på en tv-sänd presskonferens – vid liv – tillsammans med ukrainsk säkerhetstjänst.
30.5.2018 - 17.40

"Mördade" journalistens agent: "Nu ska vi ge ut Babtjenkos sista bok"

Den ryska journalisten som rapporterades vara mördad, Arkadij Babtjenkos sista bok har fortfarande inte getts ut. Han var ständigt missnöjd med manuset och ville inte släppa det ifrån sig. Nu ska det publiceras, säger hans litterära agent Natalja Perova.
30.5.2018 - 15.04