adhd
»

Ny sajt ska hjälpa föräldrar till barn med funktionsnedsättningar – "Som finlandssvensk kan man ibland vara ganska ensam"

Hur får man en klientplan för ett finlandssvenskt barn med funktionsnedsättning? Eller hur förklarar man att man gråter om munnen säger att allt blir bra? Nu finns svaren på samma ställe.
8.11.2018 - 08.46

Susanna Ginman

Ledare: Tidiga insatser – färre fångar

Antalet fångar som lider av psykos har tiodubblats sedan 2005. Det visar färsk forskning, och resultatet är oroväckande. De som sitter i fängelse har över huvud taget en hel del mentala problem.
13.8.2017 - 21.00

Att alltid vara den som glömmer, tappar och inte slutför – adhd-diagnosen fick Marica Kuukka att acceptera sig själv

Marica Kuukka har flyttat närmare fyrtio gånger, hon har studerat vitt skilda ämnen från datateknik till dramaturgi och haft flera jobb samtidigt. Känslan av att underprestera har ändå varit en ständig följeslagare. För ett par år sedan fick hon diagnos och namn på rastlösheten: adhd.– Men jag skulle inte byta bort det, jag skulle inte vilja vara en vanlig grå människa! säger Kuukka.
1.6.2017 - 06.00

Många vuxna med adhd saknar diagnos

Problem med depression, ångest eller missbruk kan dölja odiagnosticerad adhd. På onsdagen publicerades för första gången rekommendationer för vården av adhd hos vuxna, men att som vuxen få den hjälp man behöver kan fortfarande vara svårt.
31.5.2017 - 12.07

Studie bekräftar hjärnförändringar vid adhd

En stor studie bekräftar nu att personer med adhd har förändringar i hjärnan. Adhd är alltså inte bara en "etikett" som sätts på besvärliga barn eller dåligt föräldraskap.
18.2.2017 - 12.47