Hjärtligt välkommen att fira Svenska dagen 6.11 på Svenska Teatern!

Folktinget firar Svenska dagen och sina 100 år på Svenska Teatern i Helsingfors den 6 november. Det blir prisutdelningar och musikprogram av bland andra FORK, Philip Järvenpää och Lill Lindfors. Kvällens konferencierer är Sonja Kailassaari och Mårten Svartström.

Vi vill gärna ha dig som gäst på Svenska Teatern! Skaffa en biljett via lippu.fi/svenskadagen, det kommer vara biljettsläpp 9.10 kl.9. Kostnaden för exempelvis en pdf-utprintad biljett är 2,50 euro/biljett. Det är möjligt att skaffa två biljetter per person.

Festen på Svenska Teatern i Helsingfors kommer att tv-sändas direkt kl. 20-21.40 på Yle Teema & Fem i samarbete med Parad Media och Svenska Yle. Folktinget bjuder på ett glas mousserande vin från kl. 19.00. Kom ihåg att skaffa biljett!

Vi firar det svenska språket och Folktingets 100-årsjubileum hela veckan och utöver Folktingets fest i Helsingfors firas det även på Folktingets fester i Lahtis 5.11, och i Vasa och i Åbo på Svenska dagen 6.11. Biljetter till Svenska dagen-festerna fås via Svenska skolan i Lahtis/Karin Ihalainen, Luckan i Åbo och Skafferiet at Ritz i Vasa.

Svenska veckan firas med lokala program på flera håll i Finland 4-10.11. Svenska veckans program finns på svenskaveckan.fi.

I samarbete med Folktinget, Hufvudstadsbladet, Svenska Yle, Parad Media och Svenska Teatern