Thomas Sundström

Thomas Sundström

Nyhetschef

Senast publicerade artiklar

16.6.2019

AC Oulu för bra för EIF

Ekenäs IF fick inkassera en klar hemmaförlust i fotbollens division 1 på söndagen. Gästande Uleåborgslaget AC Oulu var för bra och vann med 3–0.

Premium

13.6.2019

Ledare: Plötsligt är det bra ute på nätet

Ny rapport hävdar att det inte finns några belägg för att sociala medier är skadliga för unga. Varifrån kom det?

Premium

10.6.2019

Ledare: Det viktiga sommarpusslet

Rutiner är viktiga. Också under det efterlängtade sommarlovet. Pusslet skall dock läggas rätt.

Premium

6.6.2019

Ledare: Ny hemmaplan för kulturen

Planerna på det nya kulturhuset i Karis är både intressanta och välkomna. Möjligheterna är ännu flera.

Premium

5.6.2019

Akademin tog Raseborgsderbyt

Det blev en hemmaseger i onsdagens Raseborgsderby i fotbollens division 3. Ekenäs IF:s akademilag vann med 2–0 över Karislaget BK-46.

Premium

5.6.2019

Formbesked av Stenström

En 22:a plats i världscupen låter kanske inte som en hisnande stor framgång, men faktum är att Raseborgs Skyttars Joni Stenström hade all orsak att vara belåten med sin insats i München. – Det här var definitivt ett steg framåt, säger han.

Premium

3.6.2019

Ledare: Välkommet val till regionen

Det att Thomas Blomqvist blir minister är inte bara en stor politisk framgång för honom. Det är också viktigt för regionen som helhet.

Premium

3.6.2019

Thomas Blomqvist tog SFP:s andra ministerpost

– Inte har jag riktigt hunnit smälta allt ännu, det har varit en väldigt intensiv och arbetskrävande tid. Det var först nu på slutet som allt klarnade. Lite omtöcknad är jag nog, säger Tenalabon Thomas Blomqvist som får den nya posten som minister för nordiskt samarbete och jämställdhet i Antti Rinnes kommande regering.

Premium

3.6.2019

Thomas Blomqvist blir SFP:s andra minister

SFP får två ministerportföljer i den nya regeringen: justitieministerposten och posten som minister för nordiskt samarbete och jämställdhet.

Premium

1.6.2019

Lång säsong med höga hopp målet

HIK friidrotts höjdhoppare Linda Sandblom inleder nästa torsdag sin säsong i Lahtis. Och går allting som det skall bli det en säsong som pågår till slutet av september.

Premium

30.5.2019

Viktiga poäng för EIF

Ekenäs IF tog tre viktiga poäng i fotbollens division 1 på torsdagen. Hemmamatchen mot AC Kajaani slutade 2–1.

Premium

29.5.2019

Mera muskler vid sidan av planen

Mera muskler behövs vid sidan av fotboll och de musklerna är på väg. Det var kontentan av Ekenäs IF:s diskussionskväll om en ny vision för EIF-fotboll för år 2022.

Premium

28.5.2019

Bejublad seger i Sjundeå Cup

Sjundeå Cup i handboll blev en mycket blöt tillställning. Men det stoppade inte HC HIK:s D07-flickor från att ta hem en synnerligen bejublad seger.

Premium

28.5.2019

Riemukas voitto Sjundeå Cupissa

Käsipallon Sjundeå Cupista tuli todella märkä tapahtuma. Se ei kuitenkaan estänyt HC HIK:n D07-tyttöjä nappaamasta erittäin riemukasta voittoa.

Premium

28.5.2019

Inte ens regnet stoppade Hicken

Sjundeå Cup i handboll blev en mycket blöt tillställning. Men det stoppade inte HC HIK:s D07-flickor från att ta hem en synnerligen bejublad seger.

Premium

27.5.2019

Ledare: Blixten slog ned en tredje gång

Sällan har en nation blivit så förvånad. Finlands tredje VM-guld i ishockey var en bragd på alla sätt.

Premium

24.5.2019

Ett mål räckte för BK

BK-46 från Karis tog en fin seger i fotbollens division 3 på fredag kväll. I Nummela vann BK med 1-0 över NuPS och fortsätter på den övre tabellhalvan.

Premium

24.5.2019

Jakten på en VM-medalj börjar i Karis

– Det är klart att det skulle vara roligt med en VM-medalj, men vi får se hur det går. Är jag frisk finns det säkert en möjlighet, men det är mycket som spelar in.

Premium

24.5.2019

Långa kast kan ge intressanta tävlingar

Oliver Helander inleder säsongen på lördag i Vanda och därefter blir det Paavo Nurmi Games i Åbo den 11 juni. Efter det kan det bli aktuellt med en riktig höjdare.

Premium

21.5.2019

EIF arrangerar diskussionskväll om framtiden

– Ytterst handlar det om att vi vill se framåt hur vi skall kunna utveckla vår verksamhet och samtidigt öppna upp den. Det här har i sig inget att göra med årets verksamhet, utan det tar nog sikte på längre fram än så.

18.5.2019

Hård strid på gräset

Lågstadieskolornas mixedstafett på gräsmattan i Alberga tillhörde höjdpunkterna i årets Stafettkarenval. Efter en mycket tät kamp blev det till slut en seger från Winellska, medan Seminarieskolan från Ekenäs var trea.

18.5.2019

Winellska öppnade med guld

Dagens första final gav direkt en seger. Winellska från Kyrksätt fick en flygande start då högstadieflickorna vann sin gatustafett.

18.5.2019

Kolumn: Tvärstopp och kanske

Det är nu kanske inte så att världen stannar, men visst innehåller maj månad alla år två viktiga hållplatser för det finländska folket. Först är det Eurovision Song Contest, det vill säga den internationella melodifestivalen ESC och samtidigt håller ishockey-VM på.

Premium

17.5.2019

Medaljer i Stafettkarnevalen

Det blev två medaljer för Seminarieskolan från Ekenäs när Stafettkarnevalens finaler kom i gång i Alberga på fredagen.

17.5.2019

Ärevarvet kör i gång

Friidrottsförbundets klassiska insamlingskampanj Ärevarvet inleds för det nyländsk-åboländska distriktet nästa vecka. Målsättningen för distriktet är 100 00 euro.

17.5.2019

Dålig diagnos för sjukhuset

Redan det att en indragning av Raseborgs sjukhus nämns är oroväckande. Barrikaderna kan kalla åter en gång.

Premium

17.5.2019

Pelastusoperaatio Hangon edustalla

Perämoottoriveneellä liikkunut mies katosi – ja löydettiin – Hangon edustalla torstaina

Premium

16.5.2019

SIF tre mål före i bronskampen

Sjundeå IF:s handbollsherrar har ett litet försprång halvvägs in i kampen om årets bronsmedaljer. Torsdagens första match mot HIFK i Helsingfors slutade i en SIF-seger med 32–29. Returen spelas på lördag i Sjundeå och sammanlagda resultatet avgör.

Premium

13.5.2019

Ledare: Gör om, gör rätt!

Språkbruket i försvarsmakten kan och ska diskuteras. Framför allt borde det bli bättre.

Premium

12.5.2019

Nu får någon annan ta diskussionen

– Ytterst handlar det här om kärleken till handbollen. Mina åsikter står nog kvar, men alltför många gånger orkar jag ju inte stå och köra huvudet in i väggen. Jag har sagt mitt.

Premium

11.5.2019

Mecklin håller mellanår – Aarnio tar över i KyIF

Sebastian Aarnio blir ny tränare för Kyrkslätt IF:s FM-serielag. Han efterträder Tomas Mecklin som håller ett mellanår. Mecklin fortsätter dock inom föreningen och även med damjuniorlandslaget.

11.5.2019

Aarnio tar över i KyIF

Sebastian Aarnio blir ny tränare för Kyrkslätt IF:s FM-serielag i damhandboll. Han efterträder Tomas Mecklin som håller ett mellanår. Mecklin fortsätter dock inom föreningen och även med damjuniorlandslaget.

6.5.2019

Petter Forsström tränar SIF

Petter Forsström blir tränare för Sjundeå IF:s handbollsdamer. Han efterträder Taavi Tibar som lotsade laget till brons i fredags.

Premium

5.5.2019

SIF fick ge sig också i den tredje matchen

Det blir spel om brons för Sjundeå IF:s handbollsherrar. Dicken vann på söndagen också den tredje semifinalen, nu hemma i Britas med 31–25, och gick till final med 3–0 i segrar.

Premium

4.5.2019

Starten mot toppen sker i Pojo

De är 13 år och 15 år gamla, Pojokillarna Raoul Dahlqvist och Eemil Peltola som kör rallycross för nya stallet Dahlqvist RX.

Premium

2.5.2019

Allt gick fel för SIF

Sjundeå IF är riktigt illa ute i semifinalerna i handbollsligan mot Dicken. På torsdag kväll vann Dicken också den andra matchen med klar marginal, 30–19, men kanske ännu mera oroväckande var att SIF drabbades av flera skador.

Premium

2.5.2019

Arrangemang ger viktig identitet

Evenemang som Sjundeå Cup och Stafettkarnevalen är inte bara stora idrottsfester. De är viktiga på andra sätt också.

Premium

2.5.2019

Besök från aikidons finrum

Karis aikidoförening Kizunanokai hade fint besök då japanska Kazuo Igarashi ledde en träning. För föreningen var det en stor sak att ha en av budogrenens ledande namn på plats.

Premium

28.4.2019

Gemensam bas för Ekenäs Energi

Ekenäs Energi centraliserar sin verksamhet. Nu arbetar man för en ny kontorsbyggnad på samma tomt där man har sin depå i Ekenäs.

Premium

27.4.2019

Allt öppet i bronskampen

Den första bronsmatchen i damhandboll mellan Sjundeå IF och BK-46 gav inget avgörande. Returen spelas på Karis och dit kommer man med en knapp SIF-ledning 27–26.

Premium

27.4.2019

EIF startar om efter stark säsong

I fjol var Ekenäs IF något av årets lag i division 1 i fotboll med en tredje plats med mersmak. Nu inleder man en ny säsong i en serie som på förhand sett ser mycket jämn ut.

Premium

26.4.2019

SIF till semifinal

Sjundeå IF spelar om medalj i FM-ligan i år. Fredagens femte och avgörande kvartsfinal mot Grankulla IFK slutade i en bortaseger med 33–28 och SIF gick till semifinal med 3–2 i segrar. Där möter man Dicken.

Premium

25.4.2019

BK behöver en femte match

Det blir en femte och avgörande kvartsfinal i herrhandboll för Karislaget BK-46 mot HIFK. BK fick ge sig på torsdagen i den fjärde matchen då HIFK vann hemma med 29–23 och därmed står allt på spel på fredag kväll i Karis.

Premium

24.4.2019

GrIFK skaffade fram en femte match

Det blir en femte och avgörande kvartsfinal i herrhandboll mellan Sjundeå IF och Grankulla IFK på fredag kväll. Den saken blev klar på onsdagen då GrIFK vann med 28–25 och kvitterade till 2–2 i segrar.

Premium

22.4.2019

Matchboll för Sjundeå IF

Sjundeå IF är en seger från semifinal i handbollsligan. Måndagens tredje kvartsfinal i Grankulla gav en överraskande enkel seger med 28–21 och därmed leder SIF över GrIFK med 2–1. På onsdag möts lagen i Sjundeå.

Premium

20.4.2019

SIF kvitterade

Sjundeå IF behövde på lördagen en seger och tog den! Den andra kvartsfinalen i handbollsligan mot Grankulla IFK slutade i en hemmaseger med 26–21 och nu står det 1–1 i segrar.

Premium

18.4.2019

GrIFK tog första matchen

Sjundeå IF:s handbollsherrar fick ge sig med 27–25 i Grankulla mot GrIFK i den första kvartsfinalen på torsdag kväll. Tre segrar behövs för en semifinalplats.

Premium

18.4.2019

Intressanta kvartsfinaler kör i gång

Herrhandbollen går in sitt avgörande skedet när kvartsfinalerna inleds i kväll. BK-46 tar i Karis emot HIFK, medan Sjundeå IF gästar Grankulla IFK.

Premium

18.4.2019

Segern viktigare än revansch

– Jag förstår att det här utmålas litet som ett revanschmöte, men det är ju inte det som är det viktiga. Det som spelar någon roll är att vi tar oss vidare från det här matchparet.

Premium

16.4.2019

Sydlig inbrytning för ny gren

En stor del av den finländska eliten i skytteorientering var i Västerby under helgen. Lördagen var dessutom speciell då nationella Lapua Cup för första gången nådde södra Finland.

Premium