Thomas Sundström

Thomas Sundström

Nyhetschef

Senast publicerade artiklar

25.9.2020

Redo att rycka ut i 100 år

Österby FBK firar i morgon sitt 100-årsjubileum som en välmående och stabil avtalskår. – Konceptet är fungerande och vi har egentligen inget att klaga på. Det finns nog inga hotbilder, säger kårchefen Jimmy Karjalainen.

Premium

24.9.2020

KyIF-damerna ut ur cupen

Kyrkslätt IF har gjort sitt i damernas handbollscup. Dicken vann på hemmaplan på onsdag kväll med 23–18 och är därmed klart för semifinalen.

23.9.2020

Bra läge för Lindholm

Ingåbon Emil Lindholm och kartläsaren Mikael Korhonen kan under helgen säkra sitt första finländska mästerskap i A-klassen i rally. Lindholm leder FM-serien med sju poängs marginal och har allt i sina egna händer inför helgens avslutande FM-rally i Seinäjoki.

22.9.2020

Inget svar av Koli – staden vill ha goda förutsättningar för beslutsfattande

Fullmäktigeledamoten Eero Koli lämnade inte in ett svar till Hangö stadsstyrelse angående stadsdirektör Denis Strandells anmälan om Kolis beteende vid ett fullmäktigemöte i juni. Styrelsen vill nu att man skapar förutsättningar för ett trovärdigt beslutsfattande.

Premium

21.9.2020

Ledare: Många får dansa på slak lina

Både kulturen och idrotten lever farligt då läktarna inte får fyllas fullt ut.

Premium

19.9.2020

BK sprang ifrån GrIFK

BK-46 öppnade på lördagen poängkontot i handbollens FM-liga. Hemmamatchen i Karis mot Grankulla IFK slutade 31–24.

Premium

18.9.2020

Ännu ovisst för skolorna i Hangöby: Remiss gav andrum för aktiva

Det var lättade om än något fundersamma föräldraminer på skolgården på onsdag morgon. Det blev ingen indragning av skolorna i Hangöby vid tisdagens fullmäktigemöte, men inte heller en garanterad framtid. I stället behandlas frågan vidare.

Premium

18.9.2020

Bra Ärevarv för IF Raseborg

IF Raseborgs Ärevarv arrangerades i veckan – i tisdags i Karis och i torsdags i Ekenäs. Totalt medverkade drygt 100 deltagare och den sammanlagda insamlingssumman uppgick till 30776 euro.

16.9.2020

HIK var steget efter

Hangölaget FC HIK fick ge sig i onsdagens hemmamatch i fotbollens division 4. Gästande Grankulla IFK/U23 gjorde tre mål i första halvlek och vann till slut med just 3-0.

Premium

16.9.2020

Skolorna i Hangöby fick tilläggstid

Det blev ingen indragning av skolorna i Hangöby vid tisdagens fullmäktigemöte, men inte heller en garanterad framtid. Efter ett godkänt remissförslag behandlas frågan vidare.

Premium

15.9.2020

BK mot Åbo IFK i cupen

Kvartsfinalerna i herrarnas handbollscup lottades på tisdagen. Karislaget BK-46 ställs i Åbo mot ÅIFK, medan Sjundeå IF gästar Cocks och Riihimäki.

15.9.2020

Sundman på väg uppåt

Josefina Sundman gav ett bra formbesked när hon i söndags var snabbast på 7 kilometer i motionsloppet Gennarbyviken runt. Det lovar gott inför skidsäsongen.

Premium

14.9.2020

FBC Raseborg vidare i cupen

FBC Raseborg tog sig i lördags vidare i den finländska cupen i innebandy efter två segrar i hemmahallen. Laget är nu klart för den tredje omgången, där HIFK står för motståndet.

Premium

13.9.2020

HC Tallinn intressant gäst i ligan

Estländska HC Tallinn gör en intressant start i årets FM-liga. Laget deltar nu i grundserien och möter alla lag både hemma och borta. – Det här är en bra möjlighet, säger Taavi Tibar.

Premium

12.9.2020

BK pinade Cocks i premiären

BK-46 föll med flaggan i topp när FM-ligan i handboll körde i gång. Cocks vann i Karis på lördagen med 31–30. – Överlag gör vi en bra match, men nog grämer det. Vi hade kunnat få något med oss i dag, sade BK-tränaren Andreas Rönnberg.

Premium

9.9.2020

Direkta sändningar på nätet allt viktigare för högsta serierna

De högsta serierna i handboll – både damernas FM-serie och herrarnas FM-liga – sänds också den här säsongen direkt på nätet. Det handlar om en massiv insats som sköts av föreningarna.

Premium

8.9.2020

Indragningen av skolorna i Hangöby vidare till fullmäktige

De föreslagna stängningarna av skolorna Hangöby skola och Hangonkylän koulu går vidare till Hangö fullmäktige. Det röstade stadsstyrelsen fram på måndagen

Premium

8.9.2020

Dystert när fabriken i Lappvik körs ner

Sagan börjar vara över för SSAB:s rörfabrik i Lappvik. Produktionen pågår ännu, men vid årsskiftet tar det slut. För många i personalen väntar ovissa tider.

Premium

8.9.2020

Tråkig final på lång resa – Det var ju inte så här det skulle sluta

När platschefen vid SSAB:s rörfabrik i Lappvik, Kalle Råstedt, planerade sin pensionering för några år senare var tanken att han skulle lämna över en välmående fabrik. Men så gick det inte.

Premium

4.9.2020

Vemodigt när Hangötidningen kommer ut för sista gången

Birgitta Ekström och Benita Forsman har båda ett förflutet på Hangötidningen som i dag utkommer för sista gången. – Inte kom beskedet att Hangötidningen skulle försvinna så överraskande, men nog är det väldigt tråkigt, säger de.

4.9.2020

Tunnelma on haikea Hangon lehden 
ilmestyessä viimeistä kertaa


Birgitta Ekströmillä ja Benita Forsmanilla on kummallakin menneisyys tänään viimeistä kertaa ilmestyvän Hangon lehden palveluksessa. – Tieto Hangon lehden lakkauttamisesta ei tullut yllätyksenä, mutta todella surullista tämä on, he sanovat.

2.9.2020

Tikka Run körs för fjärde gången

Mc-klubbarna Hogfellows MC och Clowns MC arrangerar på lördag, den 5 september Tikka Run till förmån för Folkhälsans barnhem Villa Familia i Mjölbolsta.

1.9.2020

BK möter HC Tallinn

Det blir estniskt motstånd för Karislaget BK-46 i den europeiska klubblagsturneringen EHF-cup. Lotten gav HC Tallinn – det vill säga samma lag som kommer att delta i den finländska FM-ligans grundserie den här säsongen.

1.9.2020

Hemmasegrar vid kasttävlingar i Karis

IF Raseborg arrangerade på söndagen en kasttävling i Karis. Hemmaidrottarna höll sig väl framme.

Premium

29.8.2020

SIF höll undan för KyIF

Det blev en hemmaseger med 20–17 när Sjundeå IF:s handbollsdamer på lördagen mötte Kyrkslätt IF. Matchen mellan de två FM-serielagen ingick i en träningsturnering.

Premium

28.8.2020

Oavgjort mellan SIF och BK

Det blev oavgjort 30–30 när helgens handbollsturnering i Sjundeå inleddes med ett herrderby mellan hemmalaget SIF och BK-46 från Karis. Turneringen, som innehåller både dam- och herrlag, avslutas på lördag.

Premium

24.8.2020

En anhållen för anlagd brand i Tenala

En person är anhållen misstänkt för sabotage efter att en lägenhet totalförstördes vid en brand i ett kombinerat radhus och kontorshus på Sockenvägen i Tenala centrum på söndag eftermiddag.

24.8.2020

Johan Kvarnström tog plats i partistyrelsen: – Det känns bra

Riksdagsledamot Johan Kvarnström valdes på söndagen in i Socialdemokraternas partistyrelse. – Nog är det ett hedersuppdrag och det känns bra att vara med där, säger han.

Premium

23.8.2020

Brand i radhus i Tenala fick släckas två gånger

En lokal totalförstördes vid en brand i ett kombinerat radhus och kontorshus på Sockenvägen i Tenala centrum på söndag eftermiddag. Senare började det brinna igen på samma plats och räddningsverket fick göra en ny insats.

22.7.2020

Sydspetsrundan avgörs inte i år

Coronaviruset gör att cykelloppet Sydspetsrundan inte körs. Det är första gånger arrangörerna varit tvungna att ställa in loppet.

16.7.2020

Ledare: Det blev svårare än vanligt

Att få ett sommarjobb blev en stor utmaning för många i år. Förhoppningsvis blir det lättare igen.

Premium

13.7.2020

Kioskbyggnad brann i Trollböle

En tom kioskbyggnad brann i Trollböle, Ekenäs på måndag kväll.

13.7.2020

Ingen vann på coronan – eller?

Ekonomiskt har idrotten lidit under coronavåren. Men allt behöver ändå inte vara nattsvart.

Premium

9.7.2020

Ledare: Fängslande statistik

Färre våldsbrott, men flera fångar under fjolåret. Återfallen bland unga är dock ett problem, också på sikt.

Premium

7.7.2020

Premiär för trädgården

Det nationella evenemanget Öppna trädgårdar arrangerades runtom i landet i söndags. Bland deltagarna fanns trädgårdar som deltagit tidigare, men också helt nya. – Vi hör definitivt till nybörjarna, sade Anders Bäckman i Ekenäs.

Premium

6.7.2020

Bra start för bråtesdagar

– Vi är nog nöjda, det här blir det en fortsättning på, sade Jari Väli-Klemelä som tillsammans med Tove Väli-Klemälä höll i trådarna under helgens stora loppmarknad i Billnäs.

29.6.2020

Ledare: Långt steg togs i coronans skugga

Det nya jämställdhetsprogrammet är en viktig signal – inte bara för ministern.

Premium

27.6.2020

Linda Sandblom mitt i stormens öga

Lördagens höjdhoppstävling i Lojo bjöd på framgång och dramatik för Hangöhopparen Linda Sandblom. En andra plats med 181 centimeter var ett steg framåt, medan en kraftig stormby – precis när hon skulle hoppa – stod för dramatiken.

27.6.2020

Hanko ja Raasepori pyrkivät uudelleen mukaan työllistämishankkeeseen

Hanko ja Raasepori pyrkivät uudelleen mukaan Työ- ja elinkeinoministeriön kunnalliseen työllistämishankkeeseen. Kaupunkeja ei hyväksytty talvella mukaan hankkeeseen, mutta nyt ne jättävät uuden hakemuksen.

27.6.2020

Nytt försök av Hangö och Raseborg att få delta i sysselsättningsprojekt

Hangö och Raseborg gör ett nytt försök att få delta i Arbets- och näringsministeriets kommunala sysselsättningsprojekt. I vintras fick back på sin ansökan, men nu lämnar man in en ny.

26.6.2020

Förebyggandet av brott hjälper på många plan

Förebyggande av brott, inte minst bland de unga, har fått en allt större betydelse i polisens arbete. – Det är klart att det är bättre att ta tag i saker i ett tidigt skede, säger poliserna Johanna Lindroos och Rikard Lindroos.

Premium

26.6.2020

Ökade krav på polisens arbete

Förebyggande verksamhet ingår i polisens uppgifter enligt lag. I inrikesministeriets strategi för den förebyggande verksamheten under perioden för 2019–23 konstateras bland annat att förändringarna i omvärlden har ökat kraven på polisens arbete.

Premium

23.6.2020

Jubileum i coronans skugga

Våren blev inte som tänkt för Seishinkai efter att coronan slagit till. Nu är man på väg tillbaka mot den normala verksamheten.

Premium

23.6.2020

Macho blev familjärt på trettio år

Aikidoföreningen Seishinkai i Ekenäs firade i onsdags sina trettio år. I dag är föreningen synnerligen etablerad och mycket handlar om familjer. Den tidiga machostämpeln är borttvättad sedan länge.

Premium

17.6.2020

Ledare: Tillbaka mot en normal vardag

De unika undantagsförhållandena i Finland upphörde, men kampen är inte över.

Premium

17.6.2020

Nytt försök av Hangö och Raseborg att få delta i sysselsättningsprojekt

Hangö och Raseborg gör ett nytt försök att få delta i Arbets- och näringsministeriets kommunala sysselsättningsprojekt. I vintras fick man back på sin ansökan, men nu lämnas en ny in.

Premium