Patricia Winckelmann-Zilliacus

Reporter

Senast publicerade artiklar

2.7.2019

Ur Arkivet: Prinsessa med hopp för arabvärlden

Hennes dröm är att sporten, framför allt hästsporten, skall kunna föra arabländerna närmare varandra och att en bestående fred kunde skapas i Mellanöstern. Hästen har alltid haft en central roll i arabvärlden. Den hjälpte på sin tid araberna att lägga halva världen under sig. Varför kunde hästen inte likaväl vara fredens budbärare i modern tid? Möt Hennes Kungliga Höghet Prinsessan Haya bint Al Hussein i en exklusiv intervju för HBL!

Premium

20.10.2018

Anna-Julia Kontio 6:e i Grand Prix

Tysklands Philipp Weishaupt segrade på mirakelstoet Asathir i Grand Prix-klassen. Anna-Julia Kontio kom in på sjätte plats på Ornellaia.

18.10.2018

"Lottovinst att samarbeta med en skicklig uppfödare"

Finlandsfödda Norris är redo för tävlingar där hindren är på maximinivå. Om allt känns bra startar österbottningen Emma Broända med hästen i lördagens huvudklass, Helsinki Grand Prix.

18.10.2018

"Flytt till annan arena tidigast 2020"

Horse Showen har,enligt arrangörerna, ett bra förhandlingsläge då tävlingarna på grund av renoveringen av Helsingfors ishall måste flytta. Evenemanget hämtar in flera miljoner euro till den region som ordnar tävlingarna.

17.10.2018

Amatörklasserna ska locka fler barn till ridsporten

Hästbilar och hästar i gatubilden kring ishallen och stadion i Helsingfors är ett tecken på att det är oktober. 34:e Helsinki Horse Show har börjat . De första dagarna är vikta för amatörryttare och unghästar. Amateur Tour är ett försök att locka fler barn och unga till att intressera sig för ridsport

1.11.2017

Ur arkivet: Planmeca vill bygga till i östra Helsingfors

Familjeföretaget Planmecas grundare Heikki Kyöstilä tillsammans med andra familjemedlemmar återfinns återigen bland dem som tjänat mest i Finland. Sommaren 2015 bekantade sig HBL med företagets fabrik i Hertonäs och deras representationsbyggnad i Nordsjö.

20.5.2017

Hästarna travade in i centrum

Nyfikenheten på vad hästar och människor kan göra tillsammans lockade tusentals personer till Brunnsparken. Det bästa var förstås den efterlängtade sommarvärmen. Men hästens mångsidighet imponerade på publiken.

10.5.2017

Hästen och hästfolk invaderar Brunnsparken

I ett unikt samarbete mellan trav- och ridsporten visar hästvärlden upp sig i miniatyrformat den 20-21 maj i Brunnsparken i Helsingfors. Evenemanget, som är gratis, är riktat till hela familjen. 150 hästar är på plats och arrangörerna väntar sig sammanlagt 30 000 besökare.

26.11.2016

Nordnorge - Skandinaviens eldorado för den som kan språket

Nordens norra område verkar leva sitt eget liv. Ekonomin går bra där. Många finska företag och arbetstagare har hittat Nordnorge - Norges ekonomiska motor. Men där finns en stor outnyttjad potential. Med bättre kunskaper i svenska och en seriös inställning kunde området vara ett eldorado för finska företag. Människorna i Nordnorge gillar finländare.

23.10.2016

Duguet och Quorida de Treho trivs i Helsingfors

Hästskorna flög omkring i arenan då världscupsklassen avgjordes i Helsinki International Horse Show. Schweizaren Romain Duguet på hästen Quorida de Treho upprepade sin seger från fjol.

23.10.2016

Bruynseels segrare i dramatiskt GP

– Om du vill vinna över mig, så kan du inte vänta.Det var Scott Brash ord till belgaren Niels Bruynseels. Belgaren väntade inte. Han lyckades vinna över guldmedaljören från OS i London med några hundradelars sekunder. Niclas Aromaa på hästen Chairman20 blev bästa finländare.

23.10.2016

The Rasmus musik förde Ruoste till seger

En positiv överraskning verkade både Horse showens publik och dressyrdomarna anse om den internationella Grand Prix Kür-klassens segrare, Henri Ruoste, på hannoveranaren Roble.

22.10.2016

"Hästar och ryttare borde skonas från olyckor"

Ingen vill att ryttare och hästar skadar sig under tävlingar i banhoppning. Speciellt två personer har en nyckelroll i att också hopptävlingarna i Helsingfors blir justa under veckosluten. Det är banmästaren och personen som ansvarar för arenans botten.

20.10.2016

Emma Tallberg är sportryttare i tredje generation

Ett år i Schweiz hos familjen Fuchs och Anna-Julia Kontio utvecklade Emma Tallbergs ridning och självförtroende. Nu känner hon sig redo att starta på svår nivå i Helsinki International Horse Show, som inleds i dag.

28.9.2016

Fyra medaljörer från Rio med i Horse Showen

Startfältet under Helsinki International Horse Show blir tuffare än någonsin tidigare. Fyra medaljryttare från de olympiska spelen i Rio startar i Helsingfors. Bland annat silvermedaljören svensken Peder Fredricson är en garanterad publikfavorit.

15.9.2016

Nordiskt och arktiskt samarbete binds ihop

Det gäller att inte rubba det fungerande samarbetet i det Arktiska rådet. Därför är informationen knapp om vad Finland satsar på som nästa ordförandeland. Det som är klart är att Finland tar upp aktuella nordiska projekt i Arktis i det Arktiska rådets verksamhet under ordförandeskapet.

12.9.2016

Marken vid metrostationerna för dyr för parkeringsplatser

Den snabbaste premieras också i framtiden då det gäller att hitta parkeringsplats nära en metrostation. Efterfrågan är stor, utbudet litet. Marken i närheten av stationerna är städernas mest värdefulla mark. På lång sikt blir all infartsparkering bredvid metrostationerna avgiftsbelagd, också parkeringen invid metron österut.

10.9.2016

Susanna Granroth vann GP-serien överlägset

Resultatet i GP-finalen visar att söndagens huvudklass kan bli spännande.

10.9.2016

De grönas kommundag öppnar valkampen

De grönas medvind i rikspolitiken smittade tydligt av sig på stämningen under partiets kommundag i Vanda. Många entusiastiska kommunalpolitiker hade kommit för att lära sig mer om allt från mögelskolor till social- och hälsovårdsreformen.

5.9.2016

Avståndet till Arktis är ännu mycket långt

Det utbredda ointresset i södra Finland för hur de arktiska områdena kunde utvecklas fortsätter förvåna förre statsministern Paavo Lipponen. Samtidigt meddelar svenskarna att landets beslutsfattare nu har fått upp ögonen för den enorma ekonomiska potential som finns i norr.

2.9.2016

Pensionering av långtidsarbetslösa väcker frågor

Pensionsnivån under övergångstiden oroar en del långtidsarbetslösa som kunde höra till den grupp som får gå i pension tack vare "Lex Lindström". Detaljerna i lagen spikas under de närmaste veckorna.

1.9.2016

Sjömanskrogen Salve flyttar 183 meter österut

Allt utom adressen bevaras då den 119 år gamla sjömanskrogen Salve i Helsingfors flyttar och öppnar sina dörrar den 16 september på andra sidan Sandviksbassängen.

28.8.2016

Finnairs plan från Hongkong krockade med gaten

Ett av Finnairs sex A350-plan kan vara ur bruk en tid. Planet från Hongkong som landade söndag morgon krockade med ombordstigningsbryggan.

27.8.2016

Också skolmaten ska bli mer ekologisk

Regeringen vill att den offentliga sektorn bjuder på mer ekologiskt producerad mat. Om fyra år borde en femtedel av den mat storköken tillreder vara ekologisk. Nu är andelen sex procent.

27.8.2016

Ahlbergs ekoodling väckte stort intresse

Många fick en snabbkurs i ekologisk grönsaksodling då Ahlbergs trädgård i Sibbo höll öppet hus under Finska naturens dag. Rovkvalstren väckte mest nyfikenhet.

26.8.2016

Naturens dag firas i hela landet

Bygg fågelholkar, protestera för Östersjön eller lär dig mer om ekologisk odling. Det här och mycket annat kan folk syssla med på lördagen. Den finska naturens dag firas för fjärde gången.

22.7.2016

Alla applåderar inte Airbnb-turisternas invasion i storstäderna

Airbnb och Uber är vid det här laget globala storspelare värda mångmiljardsummor. De framgångsrika, amerikanska, digitala plattformerna skakar om hotell-, hyres- och taximarknaden i flera städer. På många håll införs lokala förbud och regleringar. I Finland tar myndigheterna det lugnt.

15.7.2016

Regler för det nya kan reformera det gamla

Myndigheterna har tagits på säng och de har ännu inte ens vaknat ordentligt. Den ekonomi som helt dirigeras via internet är lagslös. Regionala och lokala bestämmelser dyker upp här och där, men koordineringen är obefintlig.

11.7.2016

Den digitalt intresserade lyckas

Digitaliseringen kan bli en stor framgångsfaktor för ett litet företag. Men för att lyckas måste företagaren tänka digitalt och själv gå i bräschen för utvecklingen. Att rekrytera rätt personer är också viktigt.

1.7.2016

Bättre tider för restauranger och hotell

Efter fyra magra år ser turism- och restaurangbranschen en tydlig uppgång i försäljningssiffrorna i år. Branschen anser att det kunde gå ännu bättre om onödiga bestämmelser avregleras och skatten på restaurangalkohol sänks.

28.6.2016

Exporten av tjänster nådde rekordsiffror

Finland börjar småningom återhämta sig från en lång ekonomisk svacka. Värdet av exporten av tjänster ökade med 15 procent i fjol jämfört med året innan. Det är främst huvudstadsregionen som har ett positivt sug.

28.6.2016

Börserna öppnade på plus

Turbulensen på börserna i Europa verkar ha lugnat ner sig. Alla börser visade plus de första timmarna på tisdag.

28.6.2016

Det svajar länge på börserna

Var och när tar de stora och dramatiska orden slut som pressen, analytikerna och politikerna använder sig av då det handlar om ekonomi?

6.6.2016

Li Andersson lovar lyssna på facket

Vänsterförbundets medlemmar har sagt sitt. En betryggande majoritet vill se Li Andersson som partiets ledare. Ordförandekandidaterna tävlar i att bedyra hur enigt partiet har blivit.

6.6.2016

Nätet hjälper att finna hundvänliga krogar

Digitaliseringen har gjort det lättare för en kund med hund att veta vilket kafé eller vilken restaurang det är lönt att besöka. Omvänt kan allergiker dra nytta av karttjänsterna som visar vilka matställen som är husdjursvänliga.

5.6.2016

Det blir kallt och stormigt – flytta in blommorna till natten

Dystra nyheter utlovas på väderfronten. Det blir typiskt majväder åtminstone en vecka framåt. Det lönar sig att skydda blommor och växter för frost och kyla.

4.6.2016

"Vi skriker inte av glädje över avtalet"

Vi bär ansvar för att ordningen i samhället bevaras. Det allmänna kollektivavtalssystemet i landet ska försvaras. De här var majoritetens argument inom Metall för att rösta ja till konkurrenskraftsavtalet.

3.6.2016

Konkurrenskraftsavtalet i hamn – Metallförbundets styrelse gav grönt ljus

Metallförbundets styrelse har godkänt konkurrenskraftsavtalet. Beslutet torde innebära att avtalet kommer att träda i kraft. 85 procent av branscherna omfattas nu av avtalet.

2.6.2016

Många förbund väntar på teknologiindustrins förhandlingar

Finland håller andan medan Teknologiindustrin och Metallarbetarförbundet förhandlar om konkurrenskraftsavtalet. Nattens timmar kan behövas för att nå resultat. Om avtalet ska ros i land bör teknologiindustrin vara med.

27.5.2016

Paavo Lipponen blev nordisk superhjälte – "Det här är mitt Nobelpris"

Paavo Lipponen har utnämnts till High North Hero av universitetet i Nordland, i Bodø i Norge.

25.5.2016

"De flesta får nya jobb inom 2-3 år"

Den digitala världen genomlever en brytningstid för tillfället. Experter anser att det finns en efterfråga på högtutbildade som frigörs från både Microsoft och Nokia Networks. Men andra anser att det är alltför många från mobilindustrin som söker nytt arbete.

25.5.2016

"Riv inte Grankulla stadshus"

Bevara stadshuskvarteret. Undvik samarbete med gryndare. Att involvera tomt- och byggspekulanter innebär att barn- och medelklassfamiljer inte har råd att bo i Grankulla centrum. Det här anser några Grankullabor om planerna att utveckla stadshuskvarteret.

12.5.2016

Närmare hälften av inkomsterna har försvunnit

Sjunkande producentpriser gör lantbruken extra sårbara för problem med lantbruksstöden.

12.5.2016

"Det värsta är att ingen tar ansvar"

Tusentals bönder väntar fortfarande på sina försenade lantbruksstöd trots att det har gått två månader sedan den stora bondedemonstrationen. Landsbygdsverket fortsätter skjuta upp betalningarna. Lantbrukarnas intresseorganisationer är rädda för att förseningarna i tidtabellerna fortsätter.

30.4.2016

Grälande djurskyddsförening söker ny ordförande igen

Donatorer flyr Helsingfors djurskyddsförening (Hesy). Personkonflikter belastar djurskyddsverksamheten. Både ordföranden och verksamhetsledaren har avgått under verksamhetsåret. Fyra kandidater ställer upp i valet om att bli ny ordförande.

28.4.2016

Lenita Toivakka ber om ursäkt

Utrikeshandels- och biståndsminister Lenita Toivakka medger i MTV:s God morgon Finland att hon kan ha vilselett riksdagen då hon beskyllde socialdemokraternas Timo Harakka för att ljuga då han påstod att hon grundade ett holdingbolag i Belgien.

20.4.2016

Viktigt med sund balans på arbetsmarknaden

Arbetsmarknaden behöver inte en större mängd egenanställda utan flera jobb i alla former. Så kommenterar några intresseorganisationer regeringens färska sysselsättningsåtgärder.

19.4.2016

Fler chanser att se stjärnorna under Horse Show

Samtidigt som toppryttaren Anna-Julia Kontios inträde bland de 100 bästa hoppryttarna i världen firades offentliggjordes en hel del nyheter i HIHS:s evenemangsprogram.

17.4.2016

Se videon: Forspaddlare tävlar i Gammelstadsforsen

Gammelstadsforsen visade sin barmhärtiga sida för trettio forspaddlare den här gången. Vattenmängden var lämplig. Kanoterna for som vilda tvålar ner för forsen. Få paddlare behövde fiskas upp ur bruset.

17.4.2016

Ny artikelserie: Vi är arbetare, inte företagare

Nya jobb har inte skapats i samma takt som gamla försvinner. Bristen på en företagartradition bromsar uppkomsten av en aktiv företagssektor med många tillväxtbolag. Finland har av historiska orsaker alltid gynnat stora företag och löntagare. Små och medelstora företag har och har haft en viktig roll som underleverantörer till storbolagen.