Malin Wikström

Digital producent

Senast publicerade artiklar

29.3.2019

Essä: Småbarnsliv – en gång till

”Kanske är jag lite extra seg och stark den här gången, åtminstone är min attityd det. Jag är alltför medveten om hur privilegierad jag är som får barn över huvud taget, speciellt i den här åldern”, skriver Malin Wikström, 41 år och nybliven mamma.

Premium

22.11.2016

Henriksson: Regeringen försöker vilseleda riksdagsledamöterna

I regeringens lagförslag om jourreformen finns ett fel, en hänvisning till ett utlåtande av grundlagsutskottet. Problemet är bara att grundlagsutskottet aldrig har uttryckt sig så som regeringen skriver. – Det är direkt vilseledande och mycket allvarligt, säger SFP:s ordförande Anna-Maja Henriksson.

5.11.2016

"Sorgen går i vågor"

Det är ett och ett halvt år sedan Magdalena Snickars man, regissören Peter Snickars, dog efter en lång kamp mot en aggressiv hjärntumör. För ett år sedan visade Yle Fem dokumentären Tills cancern skiljer oss åt, en film om parets sista år tillsammans. Filmen berörde otaliga människor – reaktioner som Magdalena Snickars inte var helt förberedd på.

1.8.2016

"Migrationen som vi nu ser är bara början"

Andreas von Weissenberg lämnade journalistiken för biståndsbranschen, ett val som har fört honom och familjen ut i världen. Nu är han tillbaka i Helsingfors som chef för katastrofhjälpen på Röda Korset. – Allt som Finland och EU gör då det gäller flyktingkrisen är väldigt kortsiktigt, säger han.

24.6.2016

HBL Helg är ute nu: Britterna lämnar EU

Storbritannien har röstat för att lämna EU. 52 procent röstade mot och 48 procent för landets EU-medlemskap, rapporterar BBC. Läs mer i HBL Helg.

22.6.2016

Så undviker du en farlig midsommar

Midsommarhelgen närmar sig och då gäller det att vara försiktig. Här kommer några tips för att inte råka illa ut.

8.6.2016

Unga sexbrottsoffer får inte tillräckligt med stöd

Fortfarande saknas förståelse för hur sexuella trauman påverkar unga, därför har befolkningsförbundet Väestöliitto gett ut ett expertutlåtande som kan användas i rättsprocesser. – Rättsprocesserna är oskäligt utdragna med tanke på hur de påverkar de unga offren, säger Kirsi Porras, sakkunnig på Väestöliitto.

7.6.2016

Storstädningar väntar – hundratals proffs ska städa Silja Symphony och Silja Serenade

Vad som orsakat norovirusepidemin är ännu oklart. Nu har magsjuka också påträffats ombord systerfartyget Silja Serenade. Båda fartygen ska storstädas i slutet av veckan, meddelar rederiet.

6.6.2016

"Som förälder kan du inte bota sjukdomen"

Regina Lindman-Korpi är närståendevårdare till 10-åriga sonen Kristian, som har en ovanlig form av diabetes och olika komplikationer till följd av den. Familjen Korpi är en av de sex familjer som i boken Se oss, hör oss, möt oss! delar med sig av hur vardagen med ett specialbarn kan se ut.

10.5.2016

Elmu flyttar från Nosturi till Södervik

Föreningen för levande musik, Elmu, flyttar till Södervik. Projektplanen ska bli klar under 2016 och därefter godkännas med sikte på att Elmu kan flytta in i slutet av 2018.

26.4.2016

Recension: Podd som svider i skinnet

Mammapolis är podden för och av kvinnor som vågar tala om riktiga och viktiga saker, väl värd att lyssna på.

19.4.2016

Våga laga abborre

Abborre är en lika uppskattad fisk på kroken som på tallriken. Benen kan tyckas vara oräkneliga, men fileas fisken och småbenen helt enkelt putsas bort är det bara delar kvar.

18.4.2016

HBL Kväll: Stora förändringar i taxitrafiken föreslås

Taxitillstånd ska beviljas till företag, inte till specifika fordon och förare. Det här är ett av förslagen till hur taxibranschen kunde förnyas.

4.3.2016

HBL Kväll: Transport- och servicefacken säger nej

Varken AKT eller Pam är berett att inleda förhandlingar utgående från det avtal som arbetsmarknadsorganisationerna kommit överens om.

8.2.2016

Tågen på kustbanan är försenade

Tågen mellan Åbo och Helsingfors är mellan 15 och 45 minuter försenade på grund av ett tekniskt fel.