Maija Hurme

Maija Hurme

Grafiker

Senast publicerade artiklar

29.8.2019

Krönika: En dag utan översättarmössa

Jag får känna på hur det skulle vara att jobba som nyhetsgrafiker i Sverige eller på finska i Finland. Jag kan kasta mig över innehållet direkt, vilken lyx!

Premium

13.5.2018

En "mommos" spår

Jag fredagshandlar i supermarketen. En mjölpåse rivs upp en bit, vitt vetemjöl sprids ut över det svarta rullbandet vid kassan. Plötsligt saknar jag mormor förfärligt.

Premium

23.12.2017

Handarbetsivism gör det vardagliga politiskt

Stygn för stygn skapas helt nya hustavlor. I stället för "Egen härd, guld värd" eller "Tala är silver, tiga är guld" kan det nu stå "NEJ betyder NEJ" eller "Pojkar är (pojkar) ansvariga för sina handlingar". HBL bjuder på några korsstygnsmönster. Lägg ner din telefon, ta fram nål, tråd och tyg, och koncentrera dig på budskapet.

17.10.2017

Kolumn: Frågan som inte ställs

Mammor, mormödrar, farmödrar, tanter, systrar, döttrar, kollegor. Sociala medier har fyllts av berättelser om sexuella trakasserier efter att kampanjen "Jag också" blivit viral. Det finns massvis med forskning om offren, men tystnaden är stor kring förövarna. Det kommer att bli ändring på det: Från och med 2019 får skolungdomarna svara på frågan: Har du trakasserat någon? Hbl:s grafiker kollar in statistiken.