Lotta Lindholm

Senast publicerade artiklar

1.2.2020

Förlustraden väckte mästarna – Tuominens Kiekko-Espoo siktar på nytt guld

Guldfavoriten Kiekko-Espoo är i ledning i den övre slutserien. Säsongen har ändå varit allt annat än en dans på rosor. Förlustsviten i januari fungerade som en välkommen väckarklocka inför slutspelet.

18.1.2020

Passard vill njuta av och underhålla damligans rekordpublik

Den franska landslagsstjärnan Emmanuelle Passard har imponerat med sina insatser denna säsong. Hon har hittat sin plats i HIFK:s laguppställning och spelat bra under hösten.

Premium

28.9.2019

Guldfavoriten Kiekko-Espoo vill bli mästare igen

Kiekko-Espoo har börjat säsongen starkt med endast en förlust på sex matcher. För tillfället är laget i serieledning en poäng före serietvåan Kärpät. De två senaste matcherna har ändå varit lite sämre och laget måste förbättra sitt spel.

Premium

21.9.2019

HJK nästan klara mästare – får avgöra på hemmaplan

HJK kunde ha säkrat mästerskapet med vid seger om FC Honka samtidigt förlorat, men då båda lagen tog full pott får festligheterna vänta i åtminstone en vecka.

Premium

11.8.2019

HIFK har satsat hårt på sitt damlag – "Vi är ute efter seger i varje match"

Helsingfors IFK grundade ett damlag i fjol och nu ska Stadin Gimmat inleda sin första säsong i ligan. En stor del av spelarna spelade i laget redan förra säsongen, men det finns också en hel del nya ansikten.

Premium

2.8.2019

PK-35 överlägset i ettan: "Förluster gör en alltid starkare"

Laget hade inte förväntat sig att de spelar i division 1 i år då de är ligans regerande mästare. Stämningen i laget har ändå inte drabbats av motgångarna – snarare tvärtom.

Premium

28.7.2019

HIFK klart bättre i kamratmötet i Mariehamn – tog viktiga poäng

Helsingfors IFK tog sin första bortaseger för säsongen då laget slog IFK Mariehamn med målen 3–1.

28.7.2019

Hulkko sist i finalen

Ida Hulkko är enda finländaren som kommit till final i årets sim-VM i Sydkorea.

27.7.2019

Svagt HJK spelade oavgjort mot ligajumbon – "Uselt!"

VPS överraskade HJK i Helsingfors då matchen slutade 1-1.

26.7.2019

Både Ilves och Bollförbundet får böter efter kaoset i Finska cupens final: "Ordningsvakterna har inte följt Bollförbundets riktlinjer"

Bollförbundet får större böter än Ilves som följd av finalen i Finska cupen. Ordningsvakterna vidtog onödigt våldsamma åtgärder mot Ilves-supportrarna.

22.7.2019

Jallow och Hulkko besvikna efter försöksheaten

Sim-VM i Sydkorea har inte börjat på önskvärt sätt för Mimosa Jallow och Ida Hulkko. Båda förväntades nå semifinalerna, men de misslyckades redan i försöksheaten.

22.7.2019

Ehrnrooth och Salmela finska mästare i dressyr

FM-tävlingarna i dressyr avgjordes på veckoslutet. Både i klassen för seniorer och för ponnyryttare var vinnaren klart bättre än de andra.

21.7.2019

Varma vädret är här för att stanna – Svettigt för dem som jobbar

Om prognoserna stämmer kommer nästa vecka att bli årets hetaste. Många åker till badstränder för att svalka sig, men hur är det för dem som jobbar ute i värmen?

Premium

20.7.2019

Det här är Weekend-festivalen: Neonfärger, glitter och dansande ungdomar

Härligt sommarväder men ingen Swedish House Mafia. HBL besökte festivalen för att se hurdan stämningen var i Södervik.

19.7.2019

Värmen är tillbaka – nästa vecka kan det bli upp till 30 grader varmt

Nästa vecka är värmeböljan är här igen. Men om du vill svalka dig på en badstrand kan det vara bra att kolla upp algläget före du simmar i vattnet.

17.7.2019

Östersjöns riskvrak ska saneras

Flera äldre vrak i Östersjön är sköra och risken är stor för oljeläckage. Nu har miljöministeriet bestämt att riskvrak ska saneras.

Premium

13.7.2019

Många drunkningsolyckor i juni

Början av sommaren var varm och solig, vilket syns i statistiken över antalet personer som drunknat. Juni har varit ovanligt ödesdiger jämfört med de senaste åren.

11.7.2019

Affärslokaler gapar tomma i centrala Helsingfors

Flera affärslokaler står tomma i Helsingfors. Köpcentret Forum har några fler tomma lokaler än Kampen, men de flesta tomma lokalerna finns i det nya köpcentret Redi i Fiskehamnen. Den ökade konkurrensen är boven, men samtidigt tvingas också köpcentrumen att utvecklas.

Premium

24.6.2019

HBL tipsar: Det här kan du göra i AB-zonen utanför Helsingfors

Med den nya AB-biljetten kommer Helsingforsbor nu till stora delar av Esbo, Grankulla och Vanda billigare än tidigare. Det finns mycket du kan göra gratis i Helsingforsregionen och därför kan det vara värt att ta en titt på vad som finns utanför huvudstaden.

Premium

23.6.2019

Hon vill ha bättre information om frivillig militärtjänst på svenska

Celinn Westerholm ser fram emot att börja sin militärtjänst, men upplever att det var svårt att hitta information om armén på svenska.

Premium