Lotta Lindholm

Lotta Lindholm

Senast publicerade artiklar

1.9.2020

Långa pausen över – Kiekko-Espoo siktar på ett nytt mästerskap

Guldfavoriten Kiekko-Espoo har även i år ett starkt lag. Esbolaget har nu tränat tillsammans i några veckor och väntar på säsongsstarten.

Premium

16.8.2020

Heikkinen och Q And Q DK Z klart bäst i GP-finalen

Under veckoslutet var Dals ridfält fyllt med hästintresserade då Finlands ryttarförbund firade sitt 100-års jubileumsår. Förutom GP-finalen och andra tävlingar i hoppning, fick publiken ta del av olika sorters föreställningar.

Premium

15.8.2020

Metroderbyt slutade jämnt – Honka fortsätter utan förluster

Mötet mellan HJK och Honka slutade oavgjort, vilket inte var överraskande. Honka har nämligen spelat oavgjort i sju av tio matcher den här säsongen.

Premium

11.8.2020

Inga cheerleaders på HIFK:s matcher

HIFK vill utveckla sitt koncept och därmed kommer de inte att ha cheerleaders på sina matcher i fortsättningen.

11.8.2020

Glädjebeskedet: Wilma Murto deltar i Kalevaspelen

Efter en strålande inledning på säsongen skadade Wilma Murto sitt knä. Största delen av säsongen skulle vara över för hennes del, men nu överraskar hon genom att delta i Kalevaspelen kommande veckoslut.

8.8.2020

Serieledande sensationslaget TiPS siktar på att vinna Nationella ligan

TiPS har inlett säsongen starkt och Dickursbylaget har inte en enda förlust på sju matcher. Laget är i serieledning för tillfället – tre poäng före regerande mästarna HJK.

Premium

30.7.2020

HS: Ny bok avslöjar Rysslands dopningsmissbruk

Grigorij Rodtjenkos nyligen utgivna bok avslöjar mer detaljer om Rysslands systematiska dopningsprogram. Genom förbjudna åtgärder har nationens idrottare undvikit att bli fast i flera år.

Premium

29.7.2020

Sul:s träningschef avgår

Kari Niemi-Nikkola lämnar posten som träningschef på Finlands friidrottsförbund, Sul, i oktober. Han har varit tjänsteledig från undervisnings- och kulturministeriet under hans sejour som träningschef och nu har han bestämt sig att återvända till ministeriet.

29.7.2020

Gym i ansiktsmask ingenting för Korhonen

Europatourens deltävling Hero Open spelas i England den här veckan med start på torsdag. Mikko Korhonen ser fram emot att få tävla även om det förutsätter att spelarna lever i en bubbla med strikta restriktioner.

27.7.2020

HIFK förstärks med två erfarna spelare

Stadin Gimmat satsar stort inför deras andra säsong i ligan. Nu ska två nya spelare ansluta sig till Helsingforslaget.

18.7.2020

Damfotbollen behöver mer sponsorer – Också klubbarna har ett ansvar

Sponsorer spelar en viktig roll i utvecklingen av damfotbollen. Det är också viktigt att bygga upp starka varumärken kring klubbar och spelare.

Premium

7.7.2020

Juniorerna glada över att få spela i Helsinki cup

En av Europas största fotbollsturneringar, Helsinki cup, är i gång igen. Pojkarna inledde sin turnering redan på måndagen, medan flickorna får vänta till onsdagen för att inleda sina matcher.

Premium

4.7.2020

Från NCAA till Svenska basketligan – Sandra Karsten blir basketproffs

Finlandssvenska Sandra Karsten åkte för några år sen från idrottsgymnasiet vid Backasbrinken i Helsingfors till USA för att spela basket. Nu ska hon pröva vingarna som proffs i Svenska basketligan för Wetterbygden Sparks.

Premium

1.7.2020

Joel Mattsson vill vara en nyckelspelare i HIFK

Ålänningen Joel Mattssons sikte finns inställt på utlandet, men för tillfället ligger fokuset på att utvecklas i Helsingfors IFK.

Premium

25.6.2020

Schüller tror inte på en utlandssejour till

Rasmus Schüller kommer att spela hemma i Helsingfors igen efter några säsonger utomlands. Han är glad över att vara tillbaka i HJK.

Premium

1.2.2020

Förlustraden väckte mästarna – Tuominens Kiekko-Espoo siktar på nytt guld

Guldfavoriten Kiekko-Espoo är i ledning i den övre slutserien. Säsongen har ändå varit allt annat än en dans på rosor. Förlustsviten i januari fungerade som en välkommen väckarklocka inför slutspelet.

18.1.2020

Passard vill njuta av och underhålla damligans rekordpublik

Den franska landslagsstjärnan Emmanuelle Passard har imponerat med sina insatser denna säsong. Hon har hittat sin plats i HIFK:s laguppställning och spelat bra under hösten.

Premium

28.9.2019

Guldfavoriten Kiekko-Espoo vill bli mästare igen

Kiekko-Espoo har börjat säsongen starkt med endast en förlust på sex matcher. För tillfället är laget i serieledning en poäng före serietvåan Kärpät. De två senaste matcherna har ändå varit lite sämre och laget måste förbättra sitt spel.

Premium

21.9.2019

HJK nästan klara mästare – får avgöra på hemmaplan

HJK kunde ha säkrat mästerskapet med vid seger om FC Honka samtidigt förlorat, men då båda lagen tog full pott får festligheterna vänta i åtminstone en vecka.

Premium

11.8.2019

HIFK har satsat hårt på sitt damlag – "Vi är ute efter seger i varje match"

Helsingfors IFK grundade ett damlag i fjol och nu ska Stadin Gimmat inleda sin första säsong i ligan. En stor del av spelarna spelade i laget redan förra säsongen, men det finns också en hel del nya ansikten.

Premium

2.8.2019

PK-35 överlägset i ettan: "Förluster gör en alltid starkare"

Laget hade inte förväntat sig att de spelar i division 1 i år då de är ligans regerande mästare. Stämningen i laget har ändå inte drabbats av motgångarna – snarare tvärtom.

Premium

28.7.2019

HIFK klart bättre i kamratmötet i Mariehamn – tog viktiga poäng

Helsingfors IFK tog sin första bortaseger för säsongen då laget slog IFK Mariehamn med målen 3–1.

28.7.2019

Hulkko sist i finalen

Ida Hulkko är enda finländaren som kommit till final i årets sim-VM i Sydkorea.

27.7.2019

Svagt HJK spelade oavgjort mot ligajumbon – "Uselt!"

VPS överraskade HJK i Helsingfors då matchen slutade 1-1.

26.7.2019

Både Ilves och Bollförbundet får böter efter kaoset i Finska cupens final: "Ordningsvakterna har inte följt Bollförbundets riktlinjer"

Bollförbundet får större böter än Ilves som följd av finalen i Finska cupen. Ordningsvakterna vidtog onödigt våldsamma åtgärder mot Ilves-supportrarna.

22.7.2019

Jallow och Hulkko besvikna efter försöksheaten

Sim-VM i Sydkorea har inte börjat på önskvärt sätt för Mimosa Jallow och Ida Hulkko. Båda förväntades nå semifinalerna, men de misslyckades redan i försöksheaten.

22.7.2019

Ehrnrooth och Salmela finska mästare i dressyr

FM-tävlingarna i dressyr avgjordes på veckoslutet. Både i klassen för seniorer och för ponnyryttare var vinnaren klart bättre än de andra.

21.7.2019

Varma vädret är här för att stanna – Svettigt för dem som jobbar

Om prognoserna stämmer kommer nästa vecka att bli årets hetaste. Många åker till badstränder för att svalka sig, men hur är det för dem som jobbar ute i värmen?

Premium

20.7.2019

Det här är Weekend-festivalen: Neonfärger, glitter och dansande ungdomar

Härligt sommarväder men ingen Swedish House Mafia. HBL besökte festivalen för att se hurdan stämningen var i Södervik.

19.7.2019

Värmen är tillbaka – nästa vecka kan det bli upp till 30 grader varmt

Nästa vecka är värmeböljan är här igen. Men om du vill svalka dig på en badstrand kan det vara bra att kolla upp algläget före du simmar i vattnet.

17.7.2019

Östersjöns riskvrak ska saneras

Flera äldre vrak i Östersjön är sköra och risken är stor för oljeläckage. Nu har miljöministeriet bestämt att riskvrak ska saneras.

Premium

13.7.2019

Många drunkningsolyckor i juni

Början av sommaren var varm och solig, vilket syns i statistiken över antalet personer som drunknat. Juni har varit ovanligt ödesdiger jämfört med de senaste åren.

11.7.2019

Affärslokaler gapar tomma i centrala Helsingfors

Flera affärslokaler står tomma i Helsingfors. Köpcentret Forum har några fler tomma lokaler än Kampen, men de flesta tomma lokalerna finns i det nya köpcentret Redi i Fiskehamnen. Den ökade konkurrensen är boven, men samtidigt tvingas också köpcentrumen att utvecklas.

Premium

24.6.2019

HBL tipsar: Det här kan du göra i AB-zonen utanför Helsingfors

Med den nya AB-biljetten kommer Helsingforsbor nu till stora delar av Esbo, Grankulla och Vanda billigare än tidigare. Det finns mycket du kan göra gratis i Helsingforsregionen och därför kan det vara värt att ta en titt på vad som finns utanför huvudstaden.

Premium

23.6.2019

Hon vill ha bättre information om frivillig militärtjänst på svenska

Celinn Westerholm ser fram emot att börja sin militärtjänst, men upplever att det var svårt att hitta information om armén på svenska.

Premium