John Nyholm

John Nyholm

Reporter

Senast publicerade artiklar

3.9.2018

De fick gå från företaget de själva grundat

Marianne Saarikko Janson och Mårten Janson fick sparken från juristbyrån Fondia som de hade grundat tillsammans och arbetat för i över 13 år. De berättar om juristbranschens utmaningar, att tvingas lämna Fondia och om sina två nya bolag.

15.8.2018

Efterfrågan är för stor – "Otroligt mycket potential i marknaden för it-stöd"

Gratis it-hjälp för seniorer har funnits sedan nittiotalet. Nu erbjuder även privata företag stöd. Den privata sektorn gör hembesök och går att anlita så ofta en vill, mot betalning.

13.8.2018

Hon har tagit kål på hundratals getingar i sommar – "Folk kallar mig getingmördare"

Birgit Bäckman från Kyrkslätt hittade ett tips på en hemgjord getingfälla på nätet. – Folk kallar mig för getingmördare, säger hon.

12.8.2018

På Nordiska mästerskapen skäller inte hundarna

Föraren kommenderar vallhunden, som i sin tur styr fårskocken, som har sin egen ledare. Många olika viljor är involverade då det tävlas i att valla får. Årets Nordiska mästerskap i fårvallning ordnas i Raseborg under veckoslutet.

8.8.2018

Han köar i nio timmar för nya muminmuggen – "Designen är så vacker"

Den nya muminmuggen säljs endast under ett dygn från och med midnatt. Försäljningsevenemanget infaller på Tove Janssons födelsedag – och i köpcentret Forum ställde flera samlare sig i kön redan nio timmar före försäljningsstarten.

6.8.2018

Hon lämnade kontorsjobbet för att bli företagare – har inte ångrat sig

Allt fler nya företag grundas i Finland. Massören Lisen Polat uppskattar friheten hon har som egenföretagare – men det finns också risker med att anställa sig själv. – Jag är rädd för att skada mina händer.

1.8.2018

"Det lönar sig att fråga om stöd" – expert förklarar sommarjobbares rättigheter

Att som ung för första gången pröva sina vingar i arbetslivet kan vara överväldigande. Juuli Jokinen på de fackliga centralorganisationernas gemensamma informationstjänst Sommarjobbarinfo klarlägger frågor om arbetsavtal och arbetstagares rättigheter.

29.7.2018

"Nya laktosfria produkter dyker upp varje dag"

Allt fler laktosfria och växtbaserade alternativ till traditionella mejeriprodukter erbjuds i butikshyllorna. Håller de laktoshaltiga mjölkprodukterna på att konkurreras ut? HBL begav sig ut i matbutiker för att kolla läget.

28.7.2018

"Paddla helst inte ensam"

Peter Östberg har paddlat från Stockholm till Helsingfors. Vi är således i trygga händer när vi möter honom på Drumsö och sätter oss i kajaken.

26.7.2018

Rökbastu brann på Kalvholmen

En brand bröt ut i en rökbastu på Kalvholmen i Helsingfors skärgård på torsdagseftermiddagen.

25.7.2018

Expert: Trump skiljer inte mellan kompanjoner och fiender

Hotet om ett handelskrig mellan EU och USA är undanröjt – åtminstone tillfälligt. Men hur uppstod den inflammerade situationen och är handeln mellan EU och USA verkligen orättvis? Marco Siddi, äldre forskare vid Utrikespolitiska institutet, förklarar.

20.7.2018

Rötmånaden kommer – eller har den redan börjat?

Tiden på året då livsmedel håller sig som sämst och infektionsrisken för sår är som störst ska enligt traditionen snart inledas. Rötmånaden är ett välkänt koncept, men hur ser experter på fenomenet?

19.7.2018

Offer för skogsbrand: "Det är rökdimma överallt"

De pågående skogsbränderna har drabbat många svenskar hårt. Marco Hassoldt äger en campingplats vars framtid kan ha ruinerats av bränderna.

15.7.2018

Trump och Putin möts i dag – detta kan stå på agendan

Så här kommer händelseförloppet för dagens toppmöte i Helsingfors att utspela sig. Vad presidenterna Donald Trump och Vladimir Putin ska prata om i detalj är inte känt för omvärlden.

15.7.2018

Sannfinländarnas ungdomsförbund hälsade Trump välkommen

Söndagens evenemang på Narinken hade drygt femtio deltagare. På kvällen följer ett annat, politiskt obundet, välkomstevenemang.

15.7.2018

Stig Skogberg var med då Lyndon B. Johnson besökte Helsingfors

Stig Skogberg och hans arbetskamrater fick i uppdrag att transportera den amerikanske vicepresidentens packning då denne besökte Helsingfors 1963.

14.7.2018

Så spärras Helsingfors av under toppmötet

Toppmötet i Helsingfors medför omfattande specialarrangemang i trafiken, särskilt vid Presidentens slott och på Mannerheimvägen.

14.7.2018

Många båtar på grund i sommar – HBL åkte med sjöräddarna

Det vanligaste misstaget som båtförare gör är att inte ta tillräckligt väl hand om sin båt, säger Markku Tamminen på Helsingfors Sjöräddningsförening. I sommar har sjöräddarna haft bråda dagar då ovanligt många båtar kört på grund.

4.7.2018

JO: Alla ska ha rätt till hemvård på svenska

Justitieombudsmannen har bett social- och hälsovårdsverket vid Helsingfors stad bevisa att de språkliga rättigheterna säkras i hemvården. Svenska pensionärsförbundet välkomnar beslutet, som de anser vara ett betydelsefullt prejudikat.

3.7.2018

Cykelaktivist hoppas på tunnel under bangården

Helsingfors presenterar tre förslag på en cykel- och gångvägsanslutning mellan Medborgartorget och Kajsaniemi. Alexander Holst från Helsingfors cyklister föredrar en tunnel framför en bro.

3.7.2018

Allt fler har för stora skulder

Allt fler finländare drabbas av betalningsanmärkningar. Snabblån och spelberoende hör till orsakerna bakom överskuldsättningen. Suomen Asiakastieto efterlyser snabba åtgärder.