Johanna Häggblom

Johanna Häggblom

Reporter

Senast publicerade artiklar

20.9.2018

Röda kinder och svettiga barn glädjer lärarna

Det ska vara roligt att röra på sig tillsammans. Det var utgångsläget då 1 200 elever från de svenskspråkiga skolorna i Helsingfors bjöds på en två timmars idrottsspurt på Djurgårdens sportplan i torsdagen.

14.9.2018

llta-Sanomats ledare jämför Tuomioja med Trump

Erkki Tuomiojas anklagelser mot Ilta-Sanomats journalister är ett exceptionellt angrepp mot medierna och yttrandefriheten, skriver Ilta-Sanomat i sin ledare i dag.

14.9.2018

Rapport: Kvinnor behövs i Börsklubben

Börsklubben har utrett vad det skulle innebära ifall kvinnor fick vara medlemmar och är redo att rösta om saken. Samtidigt har antalet medlemsansökningar rasat, skriver Suomen Kuvalehti.

12.9.2018

Den hårda vinden kan öka under dagen

Regn och hårda vindar har piskat kustområdena under natten. Meteorologen varnar för att vinden kan tillta över land under dagen.

10.9.2018

Nätskojare gav det högsta budet på muminmugg – "Det kan vara bra att känna till att fuskprofiler är rätt vanliga"

I helgen såldes Thomas Riskas muminmugg för 7 550 euro. Men det högsta budet visade sig vara falskt.

4.9.2018

Kvinna hoppade från brinnande lägenhet på Mechelingatan

En kvinna skadades allvarligt efter att ha tvingats hoppa från fjärde våningen i ett höghus i Bortre Tölö. Räddningsverket tog emot henne med en räddningsmadrass.

1.9.2018

Hösten är sen – sommarvädret fortsätter

Det varma sensommarvädret fortsätter, med undantag för enstaka regnskurar här och där.

1.9.2018

I mål efter 101 kilometer och 11 100 euro

15 timmar och 11 minuter tog det för Eddie Myrskog och Linus Lehto att springa hela sträckan från Ekenäs till Helsingfors till förmån för bröstcancerfonden Rosa bandet. – Vi sprang in nästan 4000 euro till under själva loppet, berättar en euforisk Myrskog.

31.8.2018

Årets skörd den sämsta sedan missväxtåret 1987

Spannmålsskörden blir den sämsta på 30 år, enligt Naturresursinstitutets senaste beräkningar. – Vi kan tala om ett katastrofår, säger Mats Nylund på SLC.

30.8.2018

"Nu behöver vi inte Guggenheim längre" Se 360-graders video!

– Det är som att gå in i en drömvärld, beskriver Marika Kuusakoski då hon, efter månader av väntan, stiger in på konstmuseet Amos Rex som öppnade sina dörrar för allmänheten i dag på förmiddagen.

20.6.2018

Felplacerad pumpstation kan stoppa vatten till Marsudden

Hundratals invånare i Pickala i södra Sjundeå blir utan vatten vid årsskiftet. Kommunens vattennät ska därför förlängas ner till Marsudden. Men tidtabellen är knapp.

9.3.2018

Snabba ryck då skolnätet utreds

– Få ordning på skolorna i Sjundeå, annars flyttar vi bort.Det var idel kritiska föräldrar som mötte upp då kommunen ordnade invånarkväll om det framtida skolnätet.

11.8.2017

Vind i seglen för Barösund Runt

När Magnus Vaenerberg drömde om en kappsegling runt Barösund, kunde han aldrig föreställa sig att tävlingen efter bara ett år skulle locka närmare 250 seglare på 50 olika båtar, allt från starbåtar till större familje- och tävlingsbåtar.

8.6.2016

Förtöj båten noga – stormen rör sig söderut

Den utlovade stormen verkar inte slå särskilt hårt mot huvudstadsregionen. Men elbolagen har ändå förberett sig inför eventuella elavbrott i dag och i morgon.

3.6.2016

Maratonlöpare riskerar magsjuka på Silja Symphony

Då Silja Symphony avgår mot Stockholm i kväll finns över 1 000 maratonlöpare ombord. Endast ett tjugotal löpare har avbokat resan på grund av magsjukeepidemin som fortsätter härja på fartyget.

3.6.2016

25-årig antastade flickor i Helsingfors och Sibbo

Helsingfors tingsrätt har dömt en 25-årig man till 3,5 års fängelse för exceptionellt många fall av sexuellt utnyttjande av barn.

21.5.2016

Många medaljer på väg österut

Det lär vara trötta med glada östnylänningar som åker hem till Sibbo, Borgå och Lovisa under lördagskvällen. I de 18 finaler som löptes under karnevalens andra dag fanns många östnyländska pristagare.

21.5.2016

"Det var värt att åka till Vasa"

Vägen till och från Vasa kändes lång för Lypakillarna Henrik Illman, Johan Nylund, Patrik Meriaho och Janne Blomqvist, men efter att ha avslutat karnevalen med ett guld i 4 x 100 meter var alla överens: Det var värt att komma hit!

20.5.2016

Kvarnbacken mot semifinal

Trots att väckarklockan ringde redan före klockan fem på morgonen i många östnyländska hem var det full fart på Karlsplan hela fredagseftermiddagen.

13.5.2016

Hangö satsar på medalj i år

Hangö gymnasium blev fjärde i dubbel svensk stafett i fjol – exakt tre sekunder från bronset. I år ska det bli medalj, då Walter Gustafsson, Jonathan Häggroth, Felicia Gröning och Emmy Airola tänker ta revansch i Stafettkarnevalen.

13.5.2016

"Vi springer helst mellan läktaren och korvkiosken"

Kevin Holmström, Axel Åhman och Jakob Norrgård i humorgruppen KAJ gör comeback på Stafettkarnevalen i år. – Vi var aldrig bra på att springa under skoltiden, men nu får vi göra det vi kan bäst – uppträda.

13.5.2016

Borgåskolorna samåker till karnevalen

– Springa, springa, springa ... häpp! Armarna sträcks bakåt och fångar pinnen av löparen bakom. Gammelbacka skolas lag på tretton flickor utnyttjar effektivt rasterna till att lära sig hantera stafettpinnen.

13.5.2016

Dickursby satsar på tvillingstyrka i karnevalen

Från Vanda åker alla fyra lågstadieskolor till Stafettkarnevalen i Vasa. Tvillingarna Vera och Emma Wilenius i Dickursby skola gör sin karnevalsdebut i år, men de har vanan inne att tävla i friidrott och ser med spänning fram emot den stora helgen som närmar sig med stormsteg.

13.5.2016

Det blir Vasarekord på karnevalen!

Stafettkarnevalen åker ut på turné medan Olympiastadion renoveras. Att det blev Vasa i år har ändå inte dragit ner på deltagarantalet nämnvärt. – Det blir helt klart Vasarekord, med närmare 11 000 starter, säger projektledaren Jan-Erik "Jeje" Eklöf.

5.5.2016

Många försöker vara lediga på fredag

Kristi himmelsfärds dag var startskottet på en långhelg för många. Och med utlovat kanonväder blev det tidvis riktig stockning på utfartsvägarna från huvudstadsregionen.

3.5.2016

Så här ska skolorna agera gällande Stafettkarnevalen

Skolorna har rätt att begränsa antalet deltagande i Stafettkarnevalen, med då ska det stå tydligt i läsårsplanen. Beslutet ska dessutom vara väl förankrat bland elever och vårdnadshavare och det ska finnas en bra motivering. Det slår Regionförvaltningsverket fast.

1.5.2016

Ingåseglare filmade ubåt på Finska viken

Tre seglare fick en något annorlunda valborgsupplevelse då de stötte på en rysk ubåt mitt på Finska viken, skriver Iltalehti.

30.4.2016

Hesy sparkade hela styrelsen – nygammal ordförande valdes

Bråket inom Helsingfors djurskyddsförening ledde på lördagen till att hela styrelsen avsattes på årsmötet på grund av förtroendebrist.

27.4.2016

HBL Kväll: Ofoget blir dyrt för Fennovoima

Krossade fönster, avslitna maskinslangar och bilbränder – kärnkraftsmotståndarnas skadegörelse har kostat Fennovoima en halv miljon euro. – Vi har gjort över 100 polisanmälningar sedan förra sommaren. I går blev de många fler, uppger projektledare Minna Forsström.Läs mer om ofoget i dagens HBL Kväll, där du också kan läsa bland annat följande: • Struvor eller rosetter – vad är skillnaden?• USA förbereder sig på duell mellan Clinton och Trump• 31 idrottare klara för OS!• Apple sålde färre telefoner• Nordeas vinst rasar efter Panamaläckan• Här finns de mest exotiska toaletterna

26.4.2016

HBL Kväll: Stafettkarnevalen, Syndalen och Säpo

I dagens HBL Kväll skriver vi om det stora intresset att delta i Stafettkarnevalen i Vasa. Många skolor från södra Finland är på väg norrut och bäddplatserna är redan slut.

22.4.2016

HBL Kväll: Toalettutsläpp, mjödrecept och Shakespeare

Fredagens HBL Kväll bjuder på allt från klassiska mjödrecept till spännande fakta om Shakespeare, med anledning av att det i morgon gått 400 år sedan han dog.

21.4.2016

Anna-Lena Laurén får Svenska Akademien-pris

HBL-medarbetaren får Karin Gierows pris för "hängiven bildningsverksamhet".

19.4.2016

Forskarna bad folket döpa 300 miljoners-fartyget – gissa vad det blev?

Storbritanniens mest avancerade polarfartyg genom tiderna har fått namn via en internetomröstning. Men det blev kanske inte riktigt vad forskarna hade tänkt sig.

15.4.2016

HBL Kväll: Polisen jagar miljonfifflare

I Sverige jagas tre medlemmar ur den på 70-talet fruktade Baader-Meinhof-ligan. Här hemma är polisen ute efter motorcykelklubben Cannonballs medlemmar. De misstänks ha kommit över en miljon euro på olaglig väg.

14.4.2016

HBL Kväll: Hanken femte bäst i världen

Hanken placerar sig i täten i en global universitetsrankning. Det är särskilt då det gäller forskningen som Hanken ligger bra till.

13.4.2016

Flera får jobb i väntan på asylbeslut

Det har gått två månader sedan HBL lanserade sin stora integrationssatsning för flyktingar, då bland annat mobiltjänsten togs i bruk. Redan nu har över 70 profiler och drygt 50 arbetstillfällen skapats via tjänsten, och projektet tar ny fart.

12.4.2016

Här är onsdagskrysset!

Lös morgondagens kryss digitalt redan i dag. Bland dem som lyckats lösa korsordet drar vi tre vinnare som belönas med skraplotter.

8.4.2016

"Varför se konst på museum, då du kan bära den med dig!"

Ett hundratal tatuerare från olika länder möter upp på tatueringsmässan i Kabelfabriken i Helsingfors under helgen. I år ska även det finländska inslaget lyftas fram mer än tidigare.

7.4.2016

"Statsministerns avgång en fars på Island"

Panamaläckan har fått hela Island att skälva. Statsministern avgår, islänningarna går man ur huset för att slänga fiskhuvuden mot Alltingsbyggnaden i Reykjavik och hela regeringen är på fall.

28.3.2016

Så här firade läsarna påsk!

HBL:s påskbildstävling är nu avslutad. Vinnarbilden publiceras i tisdagens tidning och på HBL.fi. Här är alla bilder som skickats in under annandag påsk.

27.3.2016

Här är läsarnas påskbilder

HBL:s påskbildstävling pågår för fullt, flera bidrag har redan kommit in. Du har ännu tid på dig fram till måndag klockan 15 då vi utser vinnarna.

27.3.2016

Så här såg det ut då Borgå domkyrka brann 2006

Lördagskvällens brand i Ylivieska har många paralleller till branden i Borgå domkyrka 2006.

22.3.2016

Bildspel över Belgienattacker

Bilderna från attentaten i Belgien visar på förödelse och panik. Över 30 personer har dödats och närmare 200 ska ha skadats i terrordåden i Bryssel.

22.3.2016

Resenärer på Helsingfors-Vanda: "Svårare att resa i framtiden"

Beredskapen på Helsingfors-Vanda flygplats har höjts på grund av oroligheterna i Bryssel. Poliser och ordningsvakter är på plats för att övervaka avgångshallarna och terminalerna. – Vi är alla chockade, säger resenären Gisli Einarsson på väg hem till Island.

18.3.2016

Ben Zyskowicz om studiestödet: Sluta gråta krokodiltårar!

Samlingspartiets riksdagsledamot Ben Zyskowicz går till angrepp mot alla som motsätter sig nedskärningar i studiestödet. – Har ni inga bättre argument att komma med, att skära i studiestödet påverkar inte möjligheten att studera, hävdar han.

13.3.2016

Den här pajen gör succé

En läcker tomatpaj med örter och parmesanost tar en dryg timme att fixa till. Pajen kommer garanterat att bli succé med sin härliga doft.

26.2.2016

Gorilla jagade astronaut i rymden

Livet på en rymdstation kan föra med sig många överraskningar – den senaste i form av en gorilla.