Horst Bacia

Horst Bacia

Frilansskribent, tidigare redaktör för Frankfurter Allgemeine Zeitung och korrespondent i Stockholm, Moskva, Ankara och Bryssel.

Senast publicerade artiklar

14.7.2018

Utblick: Det nya Turkiet

Det tog ett årtionde att komma så långt, men nu har Recep Tayyip Erdoğan slutligen uppnått sitt mål. I måndags svors han in för en andra mandatperiod som Turkiets president. Denna gång med nästan obegränsade, okontrollerade befogenheter.

30.6.2018

Utblick: Horst Bacia: En existensfråga

Det är allmänt erkänt att EU:s asyl- och flyktingpolitik inte fungerar. Att reformera den i samförstånd är en enorm uppgift, en existensfråga för unionen.

5.5.2018

Utblick: Leka med elden

Felaktiga påståenden tyder på att presidenten, efter femton månader i jobbet, fortfarande inte har fattat vad det handlar om. Iranavtalet är en av Barack Obamas få diplomatiska framgångar. Det räcker tydligen för att riva det.

7.4.2018

Utblick: En oväntad vänskap

De träffades åtta gånger i fjol. Och den här veckan, då Vladimir Putin gjorde sin första utlandsresa efter omvalet som president mötte han återigen sin gode vän Recep Tayyip Erdoğan.

6.4.2018

Utblick: En oväntad vänskap

De träffades åtta gånger i fjol. Och den här veckan, då Vladimir Putin gjorde sin första utlandsresa efter omvalet som president mötte han återigen sin gode vän Recep Tayyip Erdoğan.

13.1.2018

Utblick: Tony Blairs sanning

I början av maj fyller han sextiofem. Hans politiska karriär har tagit slut för tio år sedan. Ett konsultföretag som gjorde honom rik avvecklades i fjol. Men Tony Blair tänker inte dra sig tillbaka helt och hållet. Tvärtom, han har börjat det nya året med en bred kampanj i syftet att stoppa brexit – enligt honom ett misstag som framtida generationer inte kommer att förlåta.

30.12.2017

Utblick: Ergebnisoffen

"Plötsligt sprider sig spekulationer om vad eller vem som kunde komma efter Merkel."

3.12.2017

Utblick: Mycket hinner hända på bara en vecka

Socialdemokraterna i Tyskland behöver nu framför allt tid för att hitta en gemensam linje. Det handlar om svåra frågor: Är landets intresse viktigare än partiets?

9.9.2017

Utblick: Att äta gräs

Även Vladimir Putin har rätt ibland. Det var i alla fall en realistisk beskrivning av världens farligaste kris då han häromdagen sade att Nordkorea hellre ”kommer att äta gräs” än avbryta sitt program att utveckla kärnvapen.

13.7.2017

Utblick: Kuppförsöket var ingen seger för demokratin

Förra sommarens kupp var sannolikt den sista.

17.6.2017

Utblick: Därför undviker Merkel murar

Utan att gräva alltför djupt i Angela Merkels livshistoria förstår vi hennes hållning i flyktingskrisen.

21.12.2016

Utblick: Västberlins hjärta

De som tycker att Angela Merkel gjorde fel då gränserna öppnades och tusentals människor släpptes in i landet utan kontroll, tolkar attentatet i Berlin som ett ytterligare bevis för att hon gjort fel, att flyktingpolitiken bör korrigeras, skriver Horst Bacia i sin kolumn.

6.11.2016

Utblick: Horst Bacia: EU ignorerar sina egna spelregler

En vän sitter fängslad sedan drygt tre månader. I Silivri, en ökänd ort väster om Istanbul, låser Turkiet in människor som anses vara statens fiender. Där hamnade journalistkollegan efter den misslyckade militärkuppen mot president Recep Tayyip Erdogan i mitten av juli.