Göran Stubb

Göran Stubb

chef för NHL-scoutingen i Europa

Senast publicerade artiklar

10.3.2018

Rinkhörnan: IFK: framgång är viktig för ishockeyligan

"Huvudstadsregionen har plats för KHL, IFK och ett lag i Esbo. Inte minst IFK skulle mår bra av lokalkonkurrens på liganivå."

13.1.2018

Rinkhörnan: Den stängda ligan visar sin sämsta sida

"Men just nu ligger ligan illa till. Med en tredje del av grundseriens 60 matcher kvar att spela har de fem klubbarna under det så kallade nedre “strecket” redan i praktiken avsågats från allt vad slutspel heter."

18.12.2017

Rinkhörnan: Ett slagkraftigt material att bolla med

Lika bra minns man fjolårets katastrof då Finland, som regerande världsmästare, tvingades kvala för att undvika nedflyttning, skriver Göran Stubb.

19.11.2017

Rinkhörnan: Ligan kör framåt med handbromsen på

"I dagens läge med för många lag med för många matcher påminner ligan om en skyddad liten krets där en bunt goda vänner dunkar varandra i ryggen och gläds över att få vara med i rampljuset. De egna intressena går ofta före landslagets göranden och låtanden."

11.3.2017

Rinkhörnan: En öppen serie gör ligan attraktiv

"Vid den här tiden av säsongen sneglar man med avund mot vårt västra grannland där kvalmatcher och olika former av "streckstrider” ger hockeyvåren en extra krydda."

11.2.2017

Rinkhörnan: Tammerfors kan bli hockeyhuvudstad

Är det äntligen dags – kan Tammerfors återta positionen som republikens ishockeyhuvudstad? Mycket talar för det.

30.12.2016

Rinkhörnan: För många kockar i JVM-soppan

"Tränarkåren har skaffat sig en överstor makt också då det gäller beslut utanför själva rinken. Lyckligtvis är det sällan tränarinflytandet mynnar ut i så olyckliga och omdömeslösa beslut som sju tränare i ett juniorlandslag."

5.11.2016

Rinkhörnan: Marjamäki behöver en seger i dag

Finlands unga tränare Lauri Marjamäki sitter i en svår sits efter sin mardrömsstart som landslagstränare, skriver Göran Stubb.

23.10.2016

Rinkhörnan: Håller farten på att döda hockeyn?

Ishockeyn står sig stark. Men det finns orosmoln också på hockeyhimlen.

25.9.2016

Rinkhörnan: Göran Stubb: Lejonen behöver inte skämmas

Landslagen har under senare år skämt bort finländsk ishockeypublik med OS- och VM-medaljer samt med U20-landslagets två VM-guld. Därför är det naturligt att den fråga som så här i säsonginledningen sysselsätter alla hockeyfans är hur det kunde gå så resultatmässigt illa i upphaussade World Cup?