Cecilia af Hällström

Cecilia af Hällström

Reporter

Senast publicerade artiklar

1.7.2020

Senatstorget byggdes om till Finlands största uteservering

Trots omväxlande väder besökte många den nya stora uteserveringen på Senatstorget redan på invigningsdagen. – Det är verkligen bra att torget kommer till användning, säger Jessica Kuuti som valde en pizza till lunch bland utbudet på uteserveringens 16 restauranger.

Premium

1.7.2020

Uteserveringen på Senatstorget öppnade – HBL var på plats

Förra veckans värmebölja är ett minne blott, men invigningen av stadens efterlängtade uteservering på Senatstorget lockade ändå en hel del besökare under onsdagen. I dag öppnade 16 restauranger sin gemensamma uteservering vid Domkyrkans trappor.

30.6.2020

Efter drunkningsolyckorna: Helsingfors förlänger badvakternas skift och lägger upp varningsskyltar

En 6-årig pojke drunknade i juni vid en badstrand i norra Helsingfors. Samma öde gällde fyra andra personer vid Helsingfors stads allmänna stränder under juni. Helsingfors stad planerar förebyggande åtgärder för resten av sommaren.

29.6.2020

"Folk stod på stranden och filmade" – flera drunkningar på kort tid i Helsingfors

Under de senaste veckorna har tre män drunknat vid Sandstrand i Främre Tölö. Ida-Maria Skytte var en av tiotals frivilliga som sökte efter en av dem.

Premium

26.6.2020

HBL på stan: Så här firade helsingforsarna den tropiska sommarkvällen

Temperaturerna rörde sig kring alla tiders junirekord när solen gassade över Helsingfors. På Sandstrand sprudlade sommarglädjen efter en tung coronavår.

25.6.2020

Stor ökning av kartong- och plastavfall under coronavåren – men vi sorterar bättre än förr

Kartong- och plastfallet från hemmen ökade under coronavåren i huvudstadsregionen, meddelar Helsingforsregionens miljötjänster (HRM). Glas- och småmetallsavfallet har också ökat, medan blandavfallet har minskat.

Premium

25.6.2020

Misstänkt dråpförsök vid Hanaböle träsk – ungdomar hoppade på brygga

Ett ungdomsgäng tvingade in ett barn under en brygga vid badstranden i Hanaböle träsk i Vanda. Polisen utreder händelsen i måndags som dråpförsök.

24.6.2020

Köp en kaffe och hjälp en hemlös – på Fredriksgatans designhållplats lyckas båda

Ett stenkast från metroingången i Kampen kan man ta en kaffe i skydd av en före detta hållplats. På Café Dösäri kan man köpa sig en kaffe, men också en åt någon som man inte känner. Man får njuta av både kaffe och en god gärning.

Premium

24.6.2020

Pojkar erkänner anlagd brand

Övervakningskameror avslöjade gärningspersonerna bakom den anlagda branden vid K-rautas virkeslager i Vanda.

Premium