Cecilia af Hällström

Cecilia af Hällström

Reporter

Senast publicerade artiklar

30.8.2020

Få kvinnliga studerande på mansdominerad ekonomilinje: "Vi måste stötta varandra"

Med sju kvinnor i spetsen lobbar nätverket Women's Career Society (WCS) för att inspirera den kvinnliga minoriteten som studerar finansiell ekonomi och uppmuntra dem i arbetslivet. Genom att stötta varandra strävar de efter att utmana de rådande könsnormerna i samhället och i arbetslivet. Idén är enkel: kvinnor som motiverar kvinnor.

Premium

12.8.2020

Barn sänds hem med låg tröskel – men svårt få tider för test

Lek, skratt, tupplur och rinnande näsor – där har du ett daghem. Men på grund av coronaepidemin är det sistnämnda inte lika accepterat.– Vid minsta lilla symtom ska barnet stanna hemma, säger daghemsföreståndare Marianne Öhman.Daghemmen kontaktar föräldrarna direkt om barn har symtom. Att få tid för coronatest är ändå inte det lättaste och också resultatet dröjer.

Premium

7.8.2020

Mehiläinen öppnar drive-in-station för coronatest: Resultat utlovas efter sex timmar

Mehiläinen öppnar en ny coronateststation i Helsingfors som fungerar enligt drive-in-principen. Testpersonen behöver inte avlägsna sig från sin bil och resultaten får man under samma dygn.

6.8.2020

Mikael flyttar in i ett skräddarsytt hem – här är alla detaljer planerade enligt hans behov

Efter en olycka var Mikael Turtiainen tvungen att lära sig allt på nytt. – Varje gång jag vill åka ut behöver jag hjälp, säger han om sin nuvarande lägenhet. Men snart flyttar han till en mer självständig tillvaro. I det nya hemmet är varje detalj planerad enligt hans behov.

Premium

30.7.2020

Toppmöte för unga hållbarhetsintresserade ordnas årligen i Mariehamn – i år är det annorlunda

Regeneration 2030 är en rörelse för unga som är engagerade i FN:s hållbarhetsmål. Årligen i augusti brukar medlemmarna träffas i Mariehamn. Men i år ställer coronan till det.

Premium

29.7.2020

Cykeltjuvar gripna i söndags – bar på tång och andra brytverktyg

I söndags greps cykeltjuvar i Kilo och Alberga tack vare tips från allmänheten, meddelar Polisinrättningen i Västra Nyland.

Premium

29.7.2020

Nejlikor, pioner, tulpaner – de här blommorna vill helsingforsarna helst ha

Snittblommor är välkända som romantiska gester i klyschiga filmer men de är ju även mera än så. En gåva, ett inredningsobjekt eller ett uppiggande inköp åt den egentliga hjälten i sitt liv – sig själv.

28.7.2020

Allvarlig trafikolycka i Kyrkslätt – två personer skadades

En fartygscontainer som transporterades på en långtradare föll ner på en skåpbil på Lappbölevägen i Kyrkslätt vid 15-tiden på tisdagen, meddelar Västra Nylands räddningsverk. Två personer skadades.

28.7.2020

Allvarlig trafikolycka i Kyrkslätt – två personer skadades

En fartygscontainer som transporterades på en långtradare föll ner på en skåpbil på Lappbölevägen i Kyrkslätt vid 15-tiden på tisdagen, meddelar Västra Nylands räddningsverk. Två personer skadades.

28.7.2020

Vandringsfiskarna har minskat med 93 procent på 50 år: klimatförändring, överfiske och dammar är de bakomliggande orsakerna

Globalt har vandringsfiskarnas förekomst i genomsnitt minskat med 76 procent på cirka 50 år. I Europa har förekomsten kollapsat ytterligare – med hela 93 procent. Finland är inget undantag meddelar Världsnaturfonden i ett pressmeddelande.

27.7.2020

Obemannat luftfartyg testas i Skärgårdshavet – inga skäl till oro om fartyget syns till

Ett fjärrstyrt luftfartyg ska testas i Finlands havsområden under sensommaren och hösten. I augusti testas fartyget vid Nagu sjöbevakningsstation.

27.7.2020

Ätstörningar idealiseras på Tiktok – 2,8 miljarder visningar av videor under hashtaggen "vad jag äter i dag"

Sociala medier kan lätt skapa ohälsosamma relationer till mat och ge upphov till förvridna kroppsbilder och tankesätt. – Det är helt sjukt hur mycket innehåll som kretsar kring mat och dieter, säger 20-åriga Tiktok-användaren Rebecka Sjölund.

Premium

27.7.2020

Bruce Oreck om sitt byggprojekt: "Jag har försökt tala med coronaviruset, men det bara inte lyssnar"

Bruce Oreck har satt i gång renoveringen av VR:s gamla verkstadsområde i Vallgård i Helsingfors. Planen är att skapa en vardagsrumsliknande lokal med restauranger, barer och diverse aktiviteter. Coronapandemin har satt sina spår: Oreck tvingas tänka om visionen.

Premium

25.7.2020

Snart startar HBL:s paddlingsäventyr: I Topelius spår från Pihtipudas till Lovisa

Frans Villanen och Oscar Byman står i startgroparna inför sitt livs äventyr, de ska paddla i Zacharias Topelius spår från Pihtipudas till Lovisa och lovsjunga Päijännes sjöar. Som HBL:s läsare får du följa med deras äventyr, medgångar och motgångar under färden.

19.7.2020

Coronapandemin väcker djupa känslor hos vårdstuderande – rädsla och ilska samsas med stolthet

De som sökte studieplats inom vårdutbildningarna i våras gjorde det kort efter att det nya coronaviruset klassats som pandemi. Sedan dess har de smittade blivit fler – också bland vårdarna. En del vårdstuderande funderar nu på att lämna branschen, men för den blivande sjukskötaren Ella Kukkonen har pandemin stärkt studiemotivationen.

Premium

11.7.2020

HBL testar: Handsprit eller tequila?

Handsprit har varit vårens mest eftersökta produkt. Från handvårdande till tequilaluktande och kletig – handsprit finns i alla de former och konsistenser. HBL har testat och analyserat olika sorters handsprit på stan.

Premium

9.7.2020

Inhiberade evenemang: pengarna tillbaka eller nytt försök nästa år?

Coronasommarens våg av inställda evenemang har gjort att flera arrangörer blivit tvungna att ersätta redan köpta biljetter. Det är ändå upp till konsumenten om man accepterar presentkort eller biljetter till nästa år, eller föredrar ersättning i pengar.

8.7.2020

Finländare har blivit partikritiska, men litar allt mer på landets experter

Tankesmedjan och pilotprojektverkstaden Sitras nya enkätundersökning kastar färskt ljus över finländarnas förtroende för landets institutioner och politiska beslutsfattande.

5.7.2020

Kraftig ökning i antalet klamydiasmittade

Antalet finländare som smittades med könssjukdomar ökade markant i fjol i jämförelse med föregående år. Studenternas hälsovårdsstiftelse har länge satsat på hemmatest för att underlätta testningen.

1.7.2020

Senatstorget byggdes om till Finlands största uteservering

Trots omväxlande väder besökte många den nya stora uteserveringen på Senatstorget redan på invigningsdagen. – Det är verkligen bra att torget kommer till användning, säger Jessica Kuuti som valde en pizza till lunch bland utbudet på uteserveringens 16 restauranger.

Premium

1.7.2020

Uteserveringen på Senatstorget öppnade – HBL var på plats

Förra veckans värmebölja är ett minne blott, men invigningen av stadens efterlängtade uteservering på Senatstorget lockade ändå en hel del besökare under onsdagen. I dag öppnade 16 restauranger sin gemensamma uteservering vid Domkyrkans trappor.

30.6.2020

Efter drunkningsolyckorna: Helsingfors förlänger badvakternas skift och lägger upp varningsskyltar

En 6-årig pojke drunknade i juni vid en badstrand i norra Helsingfors. Samma öde gällde fyra andra personer vid Helsingfors stads allmänna stränder under juni. Helsingfors stad planerar förebyggande åtgärder för resten av sommaren.

29.6.2020

"Folk stod på stranden och filmade" – flera drunkningar på kort tid i Helsingfors

Under de senaste veckorna har tre män drunknat vid Sandstrand i Främre Tölö. Ida-Maria Skytte var en av tiotals frivilliga som sökte efter en av dem.

Premium

26.6.2020

HBL på stan: Så här firade helsingforsarna den tropiska sommarkvällen

Temperaturerna rörde sig kring alla tiders junirekord när solen gassade över Helsingfors. På Sandstrand sprudlade sommarglädjen efter en tung coronavår.

25.6.2020

Stor ökning av kartong- och plastavfall under coronavåren – men vi sorterar bättre än förr

Kartong- och plastfallet från hemmen ökade under coronavåren i huvudstadsregionen, meddelar Helsingforsregionens miljötjänster (HRM). Glas- och småmetallsavfallet har också ökat, medan blandavfallet har minskat.

Premium

25.6.2020

Misstänkt dråpförsök vid Hanaböle träsk – ungdomar hoppade på brygga

Ett ungdomsgäng tvingade in ett barn under en brygga vid badstranden i Hanaböle träsk i Vanda. Polisen utreder händelsen i måndags som dråpförsök.

24.6.2020

Köp en kaffe och hjälp en hemlös – på Fredriksgatans designhållplats lyckas båda

Ett stenkast från metroingången i Kampen kan man ta en kaffe i skydd av en före detta hållplats. På Café Dösäri kan man köpa sig en kaffe, men också en åt någon som man inte känner. Man får njuta av både kaffe och en god gärning.

Premium

24.6.2020

Pojkar erkänner anlagd brand

Övervakningskameror avslöjade gärningspersonerna bakom den anlagda branden vid K-rautas virkeslager i Vanda.

Premium