Annica Lindström

Senast publicerade artiklar

17.1.2022

Gabriellakrock orsakade skador för tiotusentals euro

De skador som Viking Lines fartyg M/S Gabriellas krock orsakade beräknas kosta tiotusentals euro. Det säger Pekka Hellström, direktör för tekniska tjänster för hamnen i Helsingfors.

14.1.2022

Viking Gabriella rammade kajen – det här vet vi nu

En allvarlig olycka var aldrig nära när Viking Lines M/S Gabriella krockade med kajen, anser Traficoms chef för sjöfartstillsyn Aleksi Uttula. – Hastigheten var väldigt låg för de hade precis kastat loss, säger han.

Premium

10.1.2022

Nu slopas karantän i flera stora kommuner - också i Borgå

Smittspårningen är så överbelastad att den förlorat sin funktion. Därför slopar nu flera nyländska kommuner karantäntiden för personer som exponerats för viruset.

10.1.2022

Fyra rektorskandidater kvar i ÅA-valet – styrelseordförande: "De hade de bästa meriterna"

Fyra sökande går vidare i Åbo Akademis rektorsval. Det meddelar akademin i ett pressmeddelande.

Premium

10.1.2022

Nu slopas karantän i flera stora kommuner – Vartiainen: "Inget maskineri räcker till för det"

Smittspårningen är så överbelastad att den förlorat sin funktion. Därför slopar nu flera nyländska kommuner karantäntiden för personer som exponerats för viruset.

8.1.2022

Det här beslöt regeringen: Skolelever får hemtest och restauranger ska stänga klockan 18

Vi sammanfattar rekommendationerna och restriktionerna regeringens coronaministergrupp kom fram till sent på fredag kväll.

7.1.2022

Krista Kiuru efterlyser ännu strängare åtgärder – orolig för postcovid

Familje- och omsorgsminister Krista Kiuru tycker att Finland inte tar smittläget och frågan om postcovid på tillräckligt stort allvar.– Vi håller på och föder fram en ny folksjukdom, säger hon.

7.1.2022

Därför föreslår ministeriet distansundervisning för skolor

Distansundervising i skolorna, stängda restauranger och begränsade passagerarmängder i kollektivtrafiken. Det är några av de åtgärder Social- och hälsovårdsministeriet föreslår för regeringen i dag.

7.1.2022

Därför föreslår ministeriet distansundervisning för skolor

Distansundervising i skolorna, stängda restauranger och begränsade passagerarmängder i kollektivtrafiken. Det är några av de åtgärder Social- och hälsovårdsministeriet föreslår för regeringen i dag.

6.1.2022

Inger Damlin vill freda skolstarten: "Skapar en jäkla oro"

Kalla handen. De ger både Lärarförbundets ordförande Inger Damlin och Finlands Svenska Skolungdomsförbundets ordförande Alexandra Wegelius åt distansundervisningsförslaget.

6.1.2022

Minister Andersson fortsatt motvillig till distansundervisning

Undervisningsminister Li Andersson (VF) står fast vid att begränsningar som påverkar barn och unga är de sista åtgärderna som ska införas. – Jag ser det som helt omöjligt att vi i Finland har en situation där myndiga gymnasister kan sitta på en bar hela dagen, men de skulle inte ha rätt att gå till skolan när de dessutom haft möjlighet att ta två vaccin. Hon får stöd av flera kolleger, bland dem statsministern.

1.1.2022

Åland ville stänga krogarna – men sex minuters försening satte stopp för nya restriktioner

Ålands lantråd Veronica Thörnroos är irriterad över att regeringen inte satt restriktioner på åländska restauranger och krogar. Minister Thomas Blomqvist konstaterar att utlåtandet från Åland kom in för sent trots att man fått mera tid än vanligt. – Skulle det ha kommit tidigare hade vi haft beredskap, säger Blomqvist.

25.12.2021

Stockmanns vd om varuhusförsäljningen: Vi förhandlar

Inom drygt tre månader borde Stockmanns kronjuvel i Helsingfors centrum vara såld. Bolagets vd är fåordig men konstaterar att förhandlingar pågår och att det finns flera potentiella köpare.

23.12.2021

Försvaret i Bensow-rättegången: Fokus låg på barnen och deras välmående

Under torsdagen hölls slutpläderingen i civilrättsmålet där Patent- och registerstyrelsen stämt stiftelsen Bensows tidigare styrelsemedlemmar.

22.12.2021

Krögares oro: Finns personalen kvar när restriktionerna lättar?

De nya restaurangrestriktionerna tas emot med uppgivet lugn av krögare. Det största orosmomentet just nu är vilken personal som finns kvar när restaurangerna får öppna igen.

20.12.2021

Rättegången mot tidigare Bensow-styrelse inleds – krävs på nästan 470 000 euro

Sju år har gått sedan styrelsen för Bensow bestämde att dagisutrymmena i Grankulla ska renoveras. Det blev ett magplask. Nu kräver Patent- och registerstyrelsen fem tidigare styrelsemedlemmar på över 466 000 euro i skadestånd.

Premium

16.12.2021

Li Andersson: Distansskola ska vara sista åtgärden

Efter jullovet blir det sannolikt nya restriktioner och rekommendationer i skolorna. Men i dagsläget är vi fortfarande långt ifrån distansundervisning i hela landet. Det säger undervisningsminister Li Andersson.

16.12.2021

Polisen utreder dödsolyckan i Bocksbacka

En 11-årig flicka omkom när ett lass skivor föll från lastbil föll över henne på onsdagen.

15.12.2021

Efter Airiston helmi-härvan skärptes lagen – hittills har inga fastighetsaffärer stoppats

I två år har Finland krävt att alla icke-EU- och ESS-medborgares fastighetsaffärer ska godkännas av Försvarsministeriet. Hittills har alla fastighetsköp fått grönt ljus. Nu hoppas ministeriet på ökade befogenheter.

8.12.2021

HS: Minister Mika Lintilä gick på innebandymatch på söndag trots coronaexponering

Tidningen Helsingin Sanomat avslöjar att centerministrarna Mika Lintilä och Antti Kaikkonen inte undvikit kontakter, trots uppmaning från statsrådets säkerhetsavdelning.

3.12.2021

"Kaffepriset på världsmarknaden har nästan fördubblats på ett år"

Som en stor vän av kaffe har Sissi Ehrström noterat prishöjningen på kaffe. En av hennes favoritsorter har stigit i pris från fem till sju euro. Sommarens köldknäpp i Brasilien syns nu i butikshyllorna i Finland.