Alexandra Gäddnäs

Alexandra Gäddnäs

Senast publicerade artiklar

30.6.2020

Hög risk för posttraumatisk stress efter coronavirusinfektioner

För en god eftervård av corona-patienter bör man ta hänsyn till både fysisk och psykisk hälsa. Brittisk forskning visar nämligen att det är vanligt att insjukna i posttraumatiskt stressyndrom eller depression efter infektion av andra coronavirus, som sars eller mers.

30.6.2020

Fortsatt tung tid för turismen och restaurangerna – branschförbund kräver sänkt moms

Stor oro råder ännu bland landets turist- och restaurangföretagare: 22 procent av bowlinghallar och 18 procent av span ser konkurshot som en reell risk om sex månader.

29.6.2020

Arbetsolycka orsakade explosionen vid Helsingfors stadsteater – en skadades

En explosion inträffade i Helsingfors stadsteaters sprinklercentral strax efter klockan 12 på måndagen.

25.6.2020

Stigande havsnivåer och sjösprång förklaras i avhandling

Varför kan minimala tsunamier uppstå i Finska viken? Och varför är den finska höjningen av havsnivån långsammare än genomsnittet? Det är två frågor som Havu Pellikka svarar på i sin doktorsavhandling.

Premium

22.6.2020

Huvudstadsområdet rustar för framtiden när extremväder blir allt vanligare

Klimatförändringarna har börjat påverka Helsingforsregionen allt mer genom extrem hetta, stormar och översvämningar. En konsekvens av detta är att stadsutvecklingen kräver alltmer kunskap om risker och sårbarheter – och strategier för att bemöta dessa.

25.5.2020

Cyrille från Paris blev stadsodlare i Malmö: "Här växer ett bättre samhälle fram"

Från Botlidenborg som ligger mellan två stadsdelar i Malmö sprids metoden stadsbruk runtom i Europa. Här ges ungdomar en tro på framtiden samtidigt som lokala råvaror odlas och gror. Cyrille Gaubert flyttade hit från Paris för att få chansen att delta i samhällsbygget och leder nu den lokala matproduktionen inom projektet.

Premium