Finska mästerskapen i pepparkaksbakning avgjorda – så här ser de finaste verken ut

29.11.2021 - 11.03

Stefan skingrar mörkret med knölig soppa och tjälknöl

27.11.2021 - 16.45

Svenskarna bäst på att skriva snapsvisor – Finland vann ny tävling om nidvisor

26.11.2021 - 18.00 Premium

Dags för knackkorvsshow i Helsingfors – Harry Bogomoloff: "En gång blev vi lurade med gräskorv"

23.11.2021 - 06.00 Premium

Billig, nyttig, mångsidig – vem kan säga nej till kål?

18.11.2021 - 19.32 Premium

Ölrutan: Mörkare öl för mörkare tider

18.11.2021 - 19.28 Premium

Vinrutan: Mögelsvamp ökar sockerhalten i vin – söta viner passar bäst med blåmögelost

12.11.2021 - 12.43

Satsande fiskodlare investerar i nya anläggningar på land – tar inspiration av Elon Musk

9.11.2021 - 17.16 Premium

Vad vet du om finlandssvensk matkultur? Testa kunskaperna i vårt quiz!

6.11.2021 - 08.00

Varning för "extremt låg" vinproduktion i år

5.11.2021 - 06.55

Monsterpotatis på 8 kilo – kan vara rekord

4.11.2021 - 10.21

Krönika

3.11.2021 - 10.20 Premium

Storm i sociala medier efter stadens köttbeslut – Nasima Razmyar: Ska gälla även chefer!

3.11.2021 - 08.24

Vegovändning: Helsingfors stad slutar servera kött och komjölk

2.11.2021 - 15.33

Tiramisuns "pappa" är död – fast vem skapade egentligen rätten?

31.10.2021 - 18.38

Årets kock är från restaurang Inari – Tvåan Jonathan Slotte: "Rolig utmaning att få stycka"

30.10.2021 - 16.29

Janssons frestelse och karelsk gryta är mat för en äkta ”boom-boom-boomer"

28.10.2021 - 19.00 Premium

Kapellet renoveras – håller stängt till valborg

28.10.2021 - 14.56

Varning: Se upp för köttfärspizzan – kan innehålla främmande föremål

27.10.2021 - 16.20

Helsingforsrestauranger satsar på klimatvänliga måltider

27.10.2021 - 15.36

Kentucky Fried Chicken slår upp sina dörrar i Finland – fyra restauranger utlovas före årsskiftet

25.10.2021 - 19.13

Ölrutan: Här har man serverat öl i 600 år – några av ölen kan köpas också i Finland

22.10.2021 - 20.17 Premium

Åbo saluhall fyller 125 år – två affärer fick Chaîne des Rôtisseurs-sköld

22.10.2021 - 07.15

Ska vi äta kött? Javisst, men det gäller att ta tillvara hela djuret

21.10.2021 - 16.40 Premium

60 000 beaujolais nouveau-vin säljs årligen – nu är det slut

21.10.2021 - 12.23

Servera sallad efter årstid

19.10.2021 - 16.50 Premium

Pinellan i Åbo byter namn och blir pizzeria – "Men huset kommer nog alltid att heta så i folkmun"

16.10.2021 - 08.30

Ölrutan: Oktoberfest firas endast på hemmaplan i höst – så här smakar årets festöl

11.10.2021 - 21.02 Premium

Vinrutan: Svamp är lätt att kombinera med vin

7.10.2021 - 18.30 Premium

Grankullabon Knut Sjöblom berättar varför barn över hela landet nu lär sig laga mat

7.10.2021 - 18.16

I dag firas finlandssvenska matkulturdagen – Finlandssvenska måltidsakademin: "Matkulturen inte knuten till språket, utan miljön"

6.10.2021 - 17.25

Vinrutan : Vin är mer än en handelsvara – "dryck som satte människor i trans"

4.10.2021 - 18.30

Lena bakar kanelbullar och minns sin mamma Lilli – pröva hennes enkla recept

4.10.2021 - 14.36

Järnvägsstationens gamla biljetthall blir restaurang med stor uteservering mot Brunnsgatan

4.10.2021 - 14.05

Juryn har talat: Här är bästa fisken på strömmingsmarknaden

3.10.2021 - 17.25

Solig inledning men färre fiskare på strömmingsmarknaden väcker frågor om framtiden

3.10.2021 - 16.39

Löjrom förgyller maten

23.9.2021 - 18.00 Premium

Stort sug efter vegetariskt – produktionen hänger inte med

19.9.2021 - 09.00 Premium

Vinrutan: Doftar vinet kattpiss, krusbär eller gräs? – boven heter pyrazin

16.9.2021 - 19.40 Premium

Vinrutan: Viner till höstens mustiga middagar

15.9.2021 - 16.13

Nu är det dags att fylla svampkorgar, pannkakor och glasburkar med svamp

15.9.2021 - 16.10

Finnjävel Salonki fick ny Michelinstjärna

14.9.2021 - 07.11

Atria återkallar kyckling – kan innehålla vete

11.9.2021 - 16.41

Matsvinnsveckan är här – hushållen står för det största matsvinnet

11.9.2021 - 16.04

Naturen bjuder på festmat i skördetider – ta tillvara gurkor, majs och zucchini

10.9.2021 - 11.20

Tio finalister redo för snapsvise-FM

9.9.2021 - 21.11

Finlands bästa öl bryggs i Otnäs – ölsorten Runaway segrade bland 400 bidrag

9.9.2021 - 17.15

Vinrutan: Gedigna viner och delikat champagne – "Härligt pratvin som passar till rökt fisk"

3.9.2021 - 18.15 Premium

Anja kokar glögg av Eevas äpplen – här kan man pressa must av sina äpplen i huvudstadsregionen

30.8.2021 - 21.00

Det brittiska kungahusets medlemmar spottar inte i glaset – vin till lunch och champagne på kvällen

28.8.2021 - 20.33