Vinrutan: Chianti är som Italien på flaska

24.9.2020 - 13.13 Premium

Teaterchefen Joachim Thibblin serverar tretusen år gammal lyx: marinerad vaktel

24.9.2020 - 12.07 Premium

Jean Sibelius hade sitt, Tom of Finland hade sitt … Nu står Lauri Tähkä i turen

21.9.2020 - 16.53 Premium

Marthas mat: Nu är det högsäsong för lyxiga lingon och riviga rönnbär

17.9.2020 - 08.51 Premium

Vinrutan: Aromatiska vita viner från Sydeuropa passar till höstens middagar

16.9.2020 - 16.18 Premium

Undersökning: Få finländare avstår från kött – dubbelt så hög andel svenskar äter vegetariskt

16.9.2020 - 13.02

Vad gick fel med Oatly? – "Fansen reagerade med känslor och inte med fakta på hand"

10.9.2020 - 19.17 Premium

Gröna burgare får smak av rök, ost och goda tillbehör

10.9.2020 - 08.23 Premium

Spätburgunder – Tysklands version av Pinot Noir

9.9.2020 - 14.14 Premium

Stockmannkocken Tomi Björck: Varför skulle man inte kunna köpa matportioner av restaurangstandard i matbutiken?

6.9.2020 - 10.00 Premium

Laga egna mellanmål för hungriga skolbarn och tonåringar

5.9.2020 - 10.54 Premium

Hård kritik mot svenska Oatly – banar väg för den finländska havremjölken

4.9.2020 - 06.00 Premium

Låt äpplena falla rakt ned i maten

3.9.2020 - 09.10 Premium

Vita viner till bra priser

2.9.2020 - 19.18 Premium

Taneli Lehtonen är Finlands bästa sommelier – för fjärde gången

2.9.2020 - 14.58 Premium

Röka fisk är inte så enkelt – Bill avslöjar en detalj som gör den rökta fisken suverän

27.8.2020 - 08.45 Premium

Viner med syra och fruktighet passar till svamprätter

26.8.2020 - 18.44 Premium

Vinrutan: Nyansrika vita viner i sensommarkvällen

24.8.2020 - 13.50 Premium

Smörrebrödet går nu in i den gröna, smalare fasen

22.8.2020 - 14.00 Premium

Kantareller passar i pajer, omeletter och sallader – torka svamp inför vintern på tidningspapper

19.8.2020 - 18.40 Premium

Helsingfors stad: Serveringen på Senatstorget blev en succé

19.8.2020 - 17.14

Coachen: Färska rödbetor och morötter är basen i sommarens godaste rätter

15.8.2020 - 11.00 Premium

Vinrutan: Lindas vinruta: Vintips som passar med sommarens skörd

13.8.2020 - 12.07 Premium

Malins mat: Sommar och höst möts på tallriken i augusti

13.8.2020 - 10.53 Premium

Restaurangbegränsningarna ska ses över under augusti

6.8.2020 - 19.03

Stallhagen permitterar – "Tax free-försäljningen är så gott som noll"

6.8.2020 - 12.37

Han trampar på för att släcka helsingforsarnas öltörst – de som är ute efter ett rus hör inte till kundkretsen

5.8.2020 - 09.51 Premium

Så slipper du matförgiftning under rötmånaden

4.8.2020 - 08.34

Restaurang på Iniö stängd efter coronasmitta bland personalen

2.8.2020 - 15.16

Corona-tillverkare ser lyft i juni

30.7.2020 - 11.50

Listeria hittat i vegetariska biffar – dras tillbaka

27.7.2020 - 13.25

HBL testar: Mjölkchoklad utan mjölk

27.7.2020 - 06.03 Premium

Kräftskivan delar HBL-läsarnas åsikter – från "Svenskfinlands skamfläck" till kär familjetradition

22.7.2020 - 07.00 Premium

Kräftsäsongen inleds igen – för en del är kräftskivan viktig och för andra en pina

21.7.2020 - 06.00 Premium

Är kräftor "överklass" och "södra Finland"? Svara på vår enkät

20.7.2020 - 11.50

Blomkål och tomater i somrig tappning

19.7.2020 - 12.10 Premium

Naturresursinstitutet: Medelmåttig skörd av spannmål i år

17.7.2020 - 10.34

Av ölfantaster, för ölfantaster – Järnvägstorget förvandlas till jättelik uteservering nästa vecka

14.7.2020 - 21.16 Premium

Stjärnkocken Michael Björklund lärde sig tala om sorgen efter sin far – och gjorde comeback i köket och tv:n

5.7.2020 - 09.05 Premium

Åländska kändiskocken satsar på kulturell sprit

3.7.2020 - 15.45 Premium

"Eskimoglass" såldes i Helsingfors långt före pinnen, minns en HBL-läsare

3.7.2020 - 09.25 Premium

Många har passerat den, men ingen har kunnat stiga i land – därför renoverade guldmedaljör stängd kobbe

2.7.2020 - 18.59 Premium

Åbos nya uteservering på Domkyrkotorget har öppnat – folk ställde sig i kö

2.7.2020 - 16.09

Gammalt torg, nytt koncept – Senatstorgets uteservering får tummen upp av första besökarna

1.7.2020 - 18.00 Premium

Stallhagen blickar förbi coronakrisen – storsatsar på Finland och Sverige

30.6.2020 - 21.26 Premium

Finländarna tackar alltmer nej till mjölk och kött – i stället lockar havre och smaksatt kvarg

27.6.2020 - 14.38

Potatissallad för alla tillfällen

24.6.2020 - 17.18 Premium

Vinrutan: Lilla druvskolan: Muscat är druvan som kan allt

24.6.2020 - 14.56 Premium

Snart kan man dricka öl under Domkyrkotornet i Åbo – gemensam uteservering öppnar nästa vecka

23.6.2020 - 09.54

Nya regler för restaurangerna – längre öppettider och grönt ljus för buffébord

22.6.2020 - 08.16