Kan du dina snapsvisor? – testa dina kunskaper i HBL:s midsommarquiz – medan du ännu minns …

25.6.2021 - 06.00 Premium

EU: Nu får kalakukkon vara avlång och laktosfri

24.6.2021 - 11.38

Vinrutan : Viner som passar i midsommartider

23.6.2021 - 15.45 Premium

Vinrutan: Kung Riesling har många ansikten

22.6.2021 - 13.17 Premium

Vinrutan: Hipsterbubbel, säger en del, överprisat, säger andra – Pét nat är något mellan vin och mousserande

22.6.2021 - 10.38 Premium

Köttmässa öppnar dörren för vegetariskt

16.6.2021 - 07.01

Hamburgerfestival på Järnvägstorget får draghjälp av lättade restriktioner – "Blir Finlands största EM-studio"

11.6.2021 - 19.05 Premium

Vinrutan: Så poängsätts viner i HBL – färg, doft, smak och pris påverkar helheten

10.6.2021 - 15.34 Premium

Stefan vid grillen: Flankstek är sommarens hit

3.6.2021 - 21.02 Premium

Strandpromenaden i Esbo utmanar Brunnsparken

31.5.2021 - 21.00

Ser du maskrosen som ogräs? Lägg den på tallriken i stället!

28.5.2021 - 11.20 Premium

Vinrutan : Höj en skål för alla som tagit en examen

26.5.2021 - 22.07 Premium

Färdigförpackad mat allt vanligare under coronapandemin

25.5.2021 - 18.18

Fläktar från Paris och Brooklyn när Michael Björklund intar Stockmann

21.5.2021 - 20.50 Premium

Krögare öppnar restaurang i Noux – varje portion ska skydda skog

21.5.2021 - 19.58

Palace i topp då Finlands bästa restauranger röstades fram – Åbo har den bästa utanför huvudstaden

20.5.2021 - 20.30

Bröd och bakverk levereras till kunden med drönare i Helsingfors

19.5.2021 - 13.10

Sparrisen är ett välkommet vårtecken på tallriken

14.5.2021 - 17.20

Vita viner att dricka med sparris, fisk och vilt

14.5.2021 - 17.15 Premium

Baka focaccia – smaka på Italien

5.5.2021 - 05.00 Premium

Före detta tropiska trädgården blir ölträdgård till valborg

30.4.2021 - 06.30

Försäljningen av läsk och cider ökade – minskad import en orsak

29.4.2021 - 08.14

Vinrutan: Glada bubblor att skåla in våren med

29.4.2021 - 06.30 Premium

Stefan Lundberg dukar till sillfrukost som kan fixas även på darrig hand

28.4.2021 - 17.03

Byn Champagne förlorar mot bubbellobbyn

17.4.2021 - 17.56

Nagus legendariska krögarpar lät sönerna ta över kastrullerna och hoppas på att rekordsommaren upprepar sig

16.4.2021 - 19.45 Premium

Använd surdeg till bröd, munkar och mjöd

15.4.2021 - 19.10

Vinrutan: Österrikisk vinproduktion – från skandal till toppkvalitet

14.4.2021 - 20.00 Premium

Alkoholfria drinkar väcker allt större intresse: "Folk vill vara skarpa i hjärnan"

9.4.2021 - 19.05 Premium

Miljön – och din kropp – tackar om du sätter rätt sorts mat på tallriken

4.4.2021 - 06.00 Premium

Studie: Så lär du barn att äta grönsaker

3.4.2021 - 12.14 Premium

Vinrutan: Champagne för 170 euro eller vin för lite mer än en tiolapp – Georg "Joffe" Borgström tipsar om påskens viner

1.4.2021 - 17.47 Premium

En lång kamp om halloumin över – det här ska den riktiga cypriotiska osten innehålla

31.3.2021 - 16.57

Suomen Palautuspakkaus: 93 procent av dryckesförpackningarna med pant returnerades i fjol

29.3.2021 - 10.23

Stephan flyttade från Berlin till Nykarleby, lärde sig svenska och tillreder nu kebab på tyskt vis i Sörnäs

28.3.2021 - 22.15 Premium

Unikt rymdvin har smak av "bränd apelsin"

26.3.2021 - 21.11

Stefan lagar censurerat påskalamm på kanadensiskt vis

25.3.2021 - 22.00 Premium

Viner att kombinera med påskens maträtter

25.3.2021 - 21.56 Premium

Var tredje restaurang i Europa säljer felmarkerad fisk – situationen dålig också i Finland

16.3.2021 - 06.00 Premium

Samtalsforskarens tips: Sluta prata i tid

14.3.2021 - 16.03

Snart puttrar nytt bryggeri i bostadshus i Tölö

11.3.2021 - 21.45 Premium

Snabbmatskedjan KFC öppnar i Finland

10.3.2021 - 10.16

Tv-recension: Feelgood med stänk av allvar på Tareq Taylors personliga matresa till sina rötter

7.3.2021 - 12.00 Premium

Var sjätte matportion kastas bort – så mycket mat slänger finländarna

4.3.2021 - 16.30

Stefan erövrar världen med sin egen rätt Pollo Stefano

4.3.2021 - 15.42 Premium

På med yllekalsongerna – grillbjudning i snödrivan är helt rätt den här vintern

21.2.2021 - 08.30 Premium

Packa en lätt och lyxig matsäck för utfärd i vinterskogen

18.2.2021 - 21.03 Premium

Vinrutan, Lilla druvskolan del 18: Nebbiolo – Norditaliens spännande druva

17.2.2021 - 18.33 Premium

Alkos försäljning ökade i januari – intresset för klimatsmarta drycker växte

15.2.2021 - 14.53

Ladda upp inför Melodifestivalen – dippa grönsaker i tv-soffan

10.2.2021 - 19.00 Premium