Vinrutan: Doftar vinet kattpiss, krusbär eller gräs? – boven heter pyrazin

16.9.2021 - 19.40 Premium

Vinrutan: Viner till höstens mustiga middagar

15.9.2021 - 16.13

Nu är det dags att fylla svampkorgar, pannkakor och glasburkar med svamp

15.9.2021 - 16.10

Finnjävel Salonki fick ny Michelinstjärna

14.9.2021 - 07.11

Atria återkallar kyckling – kan innehålla vete

11.9.2021 - 16.41

Matsvinnsveckan är här – hushållen står för det största matsvinnet

11.9.2021 - 16.04

Naturen bjuder på festmat i skördetider – ta tillvara gurkor, majs och zucchini

10.9.2021 - 11.20

Tio finalister redo för snapsvise-FM

9.9.2021 - 21.11

Finlands bästa öl bryggs i Otnäs – ölsorten Runaway segrade bland 400 bidrag

9.9.2021 - 17.15

Vinrutan: Gedigna viner och delikat champagne – "Härligt pratvin som passar till rökt fisk"

3.9.2021 - 18.15 Premium

Anja kokar glögg av Eevas äpplen – här kan man pressa must av sina äpplen i huvudstadsregionen

30.8.2021 - 21.00

Det brittiska kungahusets medlemmar spottar inte i glaset – vin till lunch och champagne på kvällen

28.8.2021 - 20.33

Ölrutan: Helgens öltips: Saison släckte törsten på veteåkrarna – jäsningen var ofta vild och okontrollerad

27.8.2021 - 16.47 Premium

Än är säsongen inte slut – grilla hamburgare och toppa med smakrika såser

26.8.2021 - 10.22 Premium

Vad har du på lunchtallriken? Skicka in din schnitzel!

24.8.2021 - 09.45

Vegansk kost kräver särskild omsorg – ”snarare unga tjejer som ska äta kött och männen som ska backa ”

23.8.2021 - 12.30 Premium

Vinrutan: Prisvärda njutningar från Italien – det här kan du dricka från Veneto och Toscana

18.8.2021 - 21.12 Premium

Låt havets smaker ta större plats

18.8.2021 - 13.44 Premium

Isbergssallad är mer än bara sallad

17.8.2021 - 11.50 Premium

Vinrutan: Fredagsvin som fungerar i alla lägen

10.8.2021 - 17.10 Premium

Skatteintäkter och arbetstillfällen lockar delstater i USA att legalisera cannabis – det som var olagligt för tio år sedan är nu en miljardbusiness

1.8.2021 - 20.18

Billigare pizza för unga som tar covidsprutan

1.8.2021 - 20.04

Markus Aremo är kocken som lever för hantverk och blev glasblåsare vid sidan om

30.7.2021 - 09.00 Premium

Rötmånaden är här – Marthaförbundet: "Om det luktar okej, smakar okej och ser okej ut så då är det antagligen ätbart"

27.7.2021 - 08.05

Halvas lakrits reser från Sockenbacka världen över – Vd:n Jean Karavokyros åt förr ett halvt kilo godis om dagen

27.7.2021 - 06.00 Premium

Engelsmannen Peter Steer tog sin ostkultur till Tölö - köttiga smaker varvas med nyanser av nöt

24.7.2021 - 12.00 Premium

Bubbelvatten går åt som smör i solsken – åtgången har skjutit i höjden och hyllorna gapar tomma i många affärer

23.7.2021 - 08.00

Cancerframkallade ämne upptäckt i glass – kontrollera om du har glassorten i frysen

22.7.2021 - 15.46

Kräftpremiären är här

21.7.2021 - 07.41

Fyra finlandssvenska kockar tävlar om titeln Årets kock 2021 – finalen avgörs i oktober

19.7.2021 - 07.00

Blir det franskt vin i år? – 30 procent av grödorna i Frankrike förstördes i april

17.7.2021 - 11.00 Premium

Fejkad röst i film om stjärnkocken Anthony Bourdain rör upp känslor

17.7.2021 - 09.57

Här kommer lunchen flygande – i Nordsjö lever man redan i framtiden

15.7.2021 - 09.31 Premium

Blanda zucchini i både bröd och plättar

14.7.2021 - 10.10 Premium

Ölrutan: Sommaröl med smak av citrus och tropisk frukt

7.7.2021 - 11.10 Premium

Närvårdaren Bettina Winquist blev konditor – bjuder nu på kaka i Vallgårds koloniträdgård

6.7.2021 - 07.07 Premium

Vinbråk tar ny fart

3.7.2021 - 10.37

Vinrutan: Fyra roséviner att placera i ishinken och drömma sig bort till Saint Tropez

1.7.2021 - 18.24 Premium

Snabbmatskedjan KFC öppnar restauranger i tre finska städer i höst

1.7.2021 - 09.40

Odlare i Svenskfinland befarar bärbrist i juli

30.6.2021 - 11.01

Marthas mat: Nu är det högsäsong för inhemska grönsaker

28.6.2021 - 11.35 Premium

Kändiskocken Lotten tipsar: Så här förvandlar du midsommarens rester till lördagsbrunch

25.6.2021 - 15.31

Kan du snapsvisorna? Testa dina kunskaper i HBL:s midsommarquiz – medan du ännu minns …

25.6.2021 - 06.00

EU: Nu får kalakukkon vara avlång och laktosfri

24.6.2021 - 11.38

Vinrutan : Viner som passar i midsommartider

23.6.2021 - 15.45 Premium

Vinrutan: Kung Riesling har många ansikten

22.6.2021 - 13.17 Premium

Vinrutan: Hipsterbubbel, säger en del, överprisat, säger andra – Pét nat är något mellan vin och mousserande

22.6.2021 - 10.38 Premium

Köttmässa öppnar dörren för vegetariskt

16.6.2021 - 07.01

Hamburgerfestival på Järnvägstorget får draghjälp av lättade restriktioner – "Blir Finlands största EM-studio"

11.6.2021 - 19.05 Premium

Vinrutan: Så poängsätts viner i HBL – färg, doft, smak och pris påverkar helheten

10.6.2021 - 15.34 Premium