Vinrutan: Lindas vinruta: Vintips som passar med sommarens skörd

13.8.2020 - 12.07 Premium

Malins mat: Sommar och höst möts på tallriken i augusti

13.8.2020 - 10.53 Premium

Restaurangbegränsningarna ska ses över under augusti

6.8.2020 - 19.03

Stallhagen permitterar – "Tax free-försäljningen är så gott som noll"

6.8.2020 - 12.37

Han trampar på för att släcka helsingforsarnas öltörst – de som är ute efter ett rus hör inte till kundkretsen

5.8.2020 - 09.51 Premium

Så slipper du matförgiftning under rötmånaden

4.8.2020 - 08.34

Restaurang på Iniö stängd efter coronasmitta bland personalen

2.8.2020 - 15.16

Corona-tillverkare ser lyft i juni

30.7.2020 - 11.50

Listeria hittat i vegetariska biffar – dras tillbaka

27.7.2020 - 13.25

HBL testar: Mjölkchoklad utan mjölk

27.7.2020 - 06.03 Premium

Kräftskivan delar HBL-läsarnas åsikter – från "Svenskfinlands skamfläck" till kär familjetradition

22.7.2020 - 07.00 Premium

Kräftsäsongen inleds igen – för en del är kräftskivan viktig och för andra en pina

21.7.2020 - 06.00 Premium

Är kräftor "överklass" och "södra Finland"? Svara på vår enkät

20.7.2020 - 11.50

Blomkål och tomater i somrig tappning

19.7.2020 - 12.10 Premium

Naturresursinstitutet: Medelmåttig skörd av spannmål i år

17.7.2020 - 10.34

Av ölfantaster, för ölfantaster – Järnvägstorget förvandlas till jättelik uteservering nästa vecka

14.7.2020 - 21.16 Premium

Stjärnkocken Michael Björklund lärde sig tala om sorgen efter sin far – och gjorde comeback i köket och tv:n

5.7.2020 - 09.05 Premium

Åländska kändiskocken satsar på kulturell sprit

3.7.2020 - 15.45 Premium

"Eskimoglass" såldes i Helsingfors långt före pinnen, minns en HBL-läsare

3.7.2020 - 09.25 Premium

Många har passerat den, men ingen har kunnat stiga i land – därför renoverade guldmedaljör stängd kobbe

2.7.2020 - 18.59 Premium

Åbos nya uteservering på Domkyrkotorget har öppnat – folk ställde sig i kö

2.7.2020 - 16.09

Gammalt torg, nytt koncept – Senatstorgets uteservering får tummen upp av första besökarna

1.7.2020 - 18.00 Premium

Stallhagen blickar förbi coronakrisen – storsatsar på Finland och Sverige

30.6.2020 - 21.26 Premium

Finländarna tackar alltmer nej till mjölk och kött – i stället lockar havre och smaksatt kvarg

27.6.2020 - 14.38

Potatissallad för alla tillfällen

24.6.2020 - 17.18 Premium

Vinrutan: Lilla druvskolan: Muscat är druvan som kan allt

24.6.2020 - 14.56 Premium

Snart kan man dricka öl under Domkyrkotornet i Åbo – gemensam uteservering öppnar nästa vecka

23.6.2020 - 09.54

Nya regler för restaurangerna – längre öppettider och grönt ljus för buffébord

22.6.2020 - 08.16

Ingen svårighet för unga att få tag på alkohol – Bryggeriförbundet uppmanar vuxna att se sitt ansvar

22.6.2020 - 07.50

Låt primörerna spela huvudrollen på midsommarbordet

17.6.2020 - 17.10 Premium

Kändiskocken Niclas Tuomela tar ut svängarna i sitt utekök

15.6.2020 - 11.30 Premium

Bjud på somrig vegomiddag utan grill

12.6.2020 - 15.28 Premium

Vinrutan: Champagneklassiker till midsommar

12.6.2020 - 15.16 Premium

Planeringen av Senatstorgets uteservering framskrider – plats för sexton restauranger

7.6.2020 - 18.50

Finlands bästa öl ska utses också i år – kräver specialarrangemang

7.6.2020 - 13.38

Restauranger skyldiga informera om hur man förhindrar smittospridning – kunden förpliktigad att följa anvisningar

6.6.2020 - 11.45

Otippad satsning då köttbistro etablerar sig i Helsingfors centrum – lobbar för inhemskt kött

4.6.2020 - 12.35 Premium

Kål – sommarens bästa tillbehör

3.6.2020 - 18.17 Premium

Vinrutan: Viner för efterlängtade sommardagar ute i det gröna

3.6.2020 - 18.08 Premium

Vinrutan: Chenin Blanc är Loiredalens stolthet och Sydafrikas trygghet

3.6.2020 - 13.14 Premium

Robotservitörer serverar drinkar i Maastricht

3.6.2020 - 06.54

I dag öppnar krogarna: "En historisk dag, vi är så glada och bjuder alla matgäster på skumvin"

31.5.2020 - 07.00 Premium

250 år gammal konjak fick ge sig mot 62 år gammal whiskey

28.5.2020 - 11.37 Premium

Stefan steker gös och kokar vårgrön risotto

28.5.2020 - 10.39 Premium

Vita Viognier växer mitt i rödvinsdistriktet i Rhônedalen

25.5.2020 - 14.18 Premium

Den inofficiella symbolen för coronapandemin är bananbrödet – här är receptet

21.5.2020 - 21.00

Dalgona är trendkaffet som alla vill ha just nu – här är receptet

20.5.2020 - 17.14 Premium

Vinrutan: Druvorna mognar i Champagne men småodlaren kämpar på

20.5.2020 - 14.15 Premium

Krögarna förstår inte logiken: "Ingen restaurangägare gör business med hälften av kunderna"

19.5.2020 - 19.00 Premium

Restaurangerna får öppna den 1 juni – kundplatserna och öppettiderna begränsas

19.5.2020 - 15.37