Finlands historia är fylld med dramatiska händelser och fenomen som har gjort vårt land till vad det är i dag. Men vilka händelser är de viktigaste? Det här avslöjar vi i serien Så formades Finland, som pågår under hela året. Till det hundraåriga Finlands ära har journalisten och författaren Staffan Bruun sållat fram och rangordnat 50 fenomen, händelser och personer - vi lovar, det blir både väntade och oväntade avsnitt i serien.

Serien kulminerar den 6 december 2017. Dagen då hela Finlands folk firar, avslöjar vi vilken händelse som har format hundraåringen mest.

Fem senast publicerade delarna:

Så här läser du hela berättelsen

Du kan läsa hela Staffan Bruuns berättelse i nyhetsappen HBL 365. HBL 365 ingår nu i din prenumeration*, utan extra kostnad. Om du ännu inte bekantat dig med HBL 365 så ladda ned appen till din smarttelefon eller pekplatta. Om du inte har HBL 365 kan du börja genom att mata in din epostadress i fältet härunder. Efter du har laddat ner appen, logga in med ditt HBL-konto för att få tillgång till allt innehåll. Om du glömt ditt lösenord ta kontakt med kundservice på pren@hbl.fi eller via telefon 09 1253 500 (vardagar kl. 8–19).

* HBL 365 ingår i alla HBL-prenumerationer: 7 dgr/vecka, weekend och i 2+5 paketen tillsammans med Västra Nyland och Östnyland.

Testa appen HBL 365
första månaden –
bara en euro!

MATA IN DIN E-POST HÄR FÖR ATT BÖRJA

Är du redan registrerad hos oss?
Använd då den e-posten!