HBL:s Stefan Lundberg tar i år läsarna med på en färd som går tvärs över en hel kontinent med vildmarker och miljonstäder. – Jag har drömt om det här sedan jag var tolv. Det blir ett pojkäventyr – på äldre dar, säger Lundberg. Åttatusen vindlande kilometer genom Kanada under sex veckor, i bil, till fots, i kajak och med gummibåt.


Resan så här långt:

Etapp 4: "Tintti" Wegelius förlorade sitt hjärta till Quebec

Kristiina Wegelius, 57, klarar de kullriga gatorna i Quebecs gamla stad med konståkarens säkerhet. Trots sommarsandalernas imponerande klackhöjd. "Tintti" Wegelius, som hon kallades på isarenorna, har nu hunnit bo längre i Kanada än i Finland.
21.6.2018 - 07.02

Etapp 3: Anne på Grönkulla är vassare än Västerns hjältar

Jakten på pojkbokshjältarnas Kanada tar en snöplig vändning på Prince Edward Island. På denna Mi'kmaq-indianernas ö i Saint Lawrenceviken härskar inte indianer och blekansikten utan flickböckernas alla tiders hjältinna Anne på Grönkulla.
19.6.2018 - 06.23

Etapp 2: Gigantiskt tidvatten avslöjar jordens historia

Tidvattnets styrka i Fundybuktens innersta vikar vid Nova Scotias kust är förstummande. Var sjätte timme stiger eller sjunker vattnet motsvarande ett femvåningshus. De skulpturalt eroderade klipporna blottlägger ständigt nya fynd från jordens barndom.
15.6.2018 - 07.02

Etapp1: I valet och kvalet om vin eller val

Livet är en räcka av val. Det gäller att prioritera och välja bort. Det ena eller det andra. Nu ska jag välja mellan att åka nordväst till valarnas rike, eller till sydväst och smaka goda viner. Jag väljer båda.
12.6.2018 - 07.02

Följ med HBL till Kanada – från kust till kust

Det var blekansikten! Det visste man när man såg den vita röken stiga över trädtopparna runt de stora sjöarna. Bara blekansiktena var så dumma att de eldade med fuktig ved som avslöjade dem för rödskinnen ...HBL:s Stefan Lundberg drömde sig till Kanada som tolvåring i böckernas värld. Nu tänker han uppleva Kanada på riktigt och startar sin 8 000 kilometer långa färd från kust till kust. Följ med vårt sommaräventyr!
9.6.2018 - 07.00