Zlatanstatyn kvar i Malmö – men oklart var

Zlatanstatyn på Stadiontorget i Malmö vandaliserades flera gånger i vintras. I reparerad form ska den stå någon annanstans i Malmö. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Statyn över Zlatan Ibrahimovic blir kvar i Malmö i Sverige. Den linjen går kommunstyrelsens arbetsutskott på, skriver flera medier. Men var i staden en reparerad och putsad Zlatan, klädd i brons, ska visa sig framöver är inte bestämt.

Det kräver en utredning.

Ett medborgarförslag var att låta honom stå i Stockholm, som det var tänkt från början när skulptören Peter Linde fick uppdraget att avbilda Ibrahimovic.

– Vi säger nej till en flytt till Stockholm. Statyn är en donation från fotbollsförbundet och en symbol över Zlatans gärning. Han är en Malmöson och statyn ska stå här, säger kulturkommunalrådet Frida Trollmyr (S) till SVT.

Statyn placerades först vid Malmö FF:s hemmaarena, men vandaliserades flera gången sedan Ibrahimovic gått in som delägare i Hammarby.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning