Zlatans gyllene elva komplett

Bild: Jonas Ekströmer

Nummer elva. Ett komplett lag av guldbollar. Zlatan Ibrahimovic har släppt landslaget men kom hem till landet som inte kan släppa taget om honom. Nu står han snart utanför Friends Arena också.

– Killen från Rosengård får sin egen staty i Sveriges huvudstad. Stort tack till de som ligger bakom det här och stort tack svenska folket, säger Zlatan.

På Fotbollsgalan i Globen fick Sveriges genom tiderna främste fotbollsspelare den uppvaktning och uppskattning han förtjänar. Och mer än så.

Framöver kommer han att stå staty utanför nationalarenan i Solna.

– För allt han gjort för svensk fotboll, säger förbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Den elfte guldbollen glimmade som alla de andra han fått sedan den första 2005, men kanske var den speciell. Inte bara för att han nu kan mönstra ett lag av guldbollar, mer för att det mycket väl kan ha varit den sista han får.

Tidens tand tär på oss alla, Ibrahimovic är inte immun mot naturlagarna och hans enastående karriär har nått sin höst. Alla vet att den emellanåt är klar och vacker, men att vintern står på tur.

Zlatan Ibrahimovic är vid fyllda 35 fortfarande Sveriges bäste fotbollsspelare och given vinnare av Guldbollen, utmärkelsen som delats ut i obruten följd sedan Gunnar Gren var den förste att prisas redan 1946.

Dam:

Diamantbollen: Hedvig Lindahl, Chelsea.

Årets målvakt: Hedvig Lindahl.

Årets back: Linda Sembrant, Montpellier.

Årets mittfältare: Marta, Rosengård.

Årets forward: Pernille Harder, Linköping.

Mest värdefulla spelare: Pernille Harder.

Årets tränare: Stellan Carlsson, Piteå.

Årets genombrott: Johanna Rytting Kaneryd, Djurgården.

Årets domare: Sara Persson.

Herr:

Guldbollen: Zlatan Ibrahimovic, Manchester United.

Årets målvakt: Robin Olsen, FC Köpenhamn.

Årets back: Victor Nilsson Lindelöf, Benfica.

Årets mittfältare: Emil Forsberg, Leipzig.

Årets forward: Zlatan Ibrahimovic.

Årets domare: Stefan Johannesson.

Övriga:

Årets mål: Guillermo Molins, Malmö FF.

Fotbollskanalens hederspris: Tord Grip.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning