Zlatan upprörd: "Tjänar pengar på mitt namn"

Zlatan Ibrahimovic är upprörd över att han används i tv-spelet Fifa utan att ersättas för det. Bild: Marco Bertorello/Lehtikuva

Zlatan Ibrahimovic är upprörd över att hans namn och profil används i tv-spelet Fifa utan att han ersätts för det."Vem gav Fifa EA Sport tillåtelse att använda mitt namn och ansikte?", skriver han på Twitter.

Ibrahimovic har funnits med i tv-spelet Fifa under hela sin långa och framgångsrika fotbollskarriär.

Nu ifrågasätter han att tv-spelsbolaget EA Sports använder hans namn och profil utan ersättning och tänker utreda saken.

"Vem gav FIFA EA Sport tillåtelse att använda mitt namn och ansikte? Fifpro? Jag visste inte om att jag var medlem där och om jag nu var det har någon satt mig där, utan min vetskap, genom någon konstig manöver. Och givetvis har jag aldrig tillåtit Fifa eller Fifpro att tjäna pengar på mig. Någon tjänar pengar på mitt namn och ansikte utan någon överenskommelse under alla år. Dags att utreda", skriver Ibrahimovic på Twitter.

Fifpro är fotbollsproffsens organisation. Men det är inte Fifpro som har avtal med tv-spelsbolaget EA Sports, utan Ibrahimovics klubb Milan. Enligt Aftonbladet skriver tv-spelsbolaget avtal med ligor och klubbar och i somras skrev Milan ett avtal med EA Sports inför lanseringen av den senaste upplagan av fotbollsspelet, Fifa 21.

IMatchhjälte efter två mål, men också utbytt med befarad lårskada.

Nu bekräftar en talesperson för klubben att Zlatan Ibrahimovic blir borta mellan två-tre veckor med en muskelskada.

Borta i upp till tre veckor

Under måndagen rapporterade italienska Sky Sport att den svenske fotbollsstjärnan riskerar att bli borta i tre-fyra veckor.

Men efter att Ibrahimovic undersökts under måndagen meddelar en talesperson för klubben att anfallsstjärnan kommer behöva stå vid sidan av planen i två till tre veckor.

I söndagens 3–1-match mot Napoli gjorde Ibrahimovic två mål. Han tvingades lämna planen i den 79:e minuten, samtidigt som han tog sig för baksidan av det vänstra låret. Enligt Sky Sport hade Ibrahimovic känt att något brustit, men ändå sprang han för att försvara laget vid en hörna. Direkt efteråt linkade han av planen. Anfallsstjärnan fick behandling med is direkt efter att han klivit av planen.

Europa League i veckan

– Det är ett muskulärt problem, men vi vet inte omfattningen. Vi har inga indikationer på det, men det är inte vanligt att Ibra måste lämna planen. Vi får se, sade den assisterande tränaren Daniele Bonera till Sky Sport.

Milan har Europa League-match mot Lille på torsdag och möter Fiorentina i Serie A på söndag.

Hyllades av Napolitränaren

Ibrahimovics tio mål i inledningen av Serie A har fört honom till ledning av skytteligan och Milan till ledning av ligan. Efter matchen hyllades 39-åringen av motståndarlagets tränare Gennaro Gattuso.

– För mig är Zlatan starkare nu än för tio-tolv år sedan. Milan tror starkt på Ibra och hans lagkamrater litar på honom till 100 procent. I mitt tycke har de inte det starkaste laget, men mentaliteten, sade Gattuso.

I våras var Ibrahimovic borta drygt en månad med en vadskada. I höst har han testats positivt för coronaviruset och var borta i drygt tre veckor.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Bred efterfrågan på stugor gynnar den som vill sälja

Mer läsning