Zlatan skadad i Milans seger

Zlatan Ibrahimovic blev mållös och byttes ut skadad i 2–1-segern mot Roma. Bild: Tiziana Fabi/Lehtikuva

Milan vann toppmötet mot Roma med 2–1 – men det blev en dyrköpt seger.Tre skador – varav en på Zlatan Ibrahimovic – oroar inför den fortsatta titelstriden.

Milan rivstartade och radade upp chanser direkt. Zlatan Ibrahimovic hade fyra superlägen inom loppet av tio minuter – men brände allihop.

Han snodde bollen av målvakten Pau Lopez och klackade utanför, och därefter kom han i ett två mot ett-läge och rullade in bollen. Men 39-åringen var lite för ivrig i löpningen och blev avvinkad för offside.

Oturen fortsatte för svensken som i den 56:e minuten byttes ut med skadekänning. Han fick se resten av matchen från bänken med en ispåse lindad runt låret.

Innan dess hade spelregissören Hakan Calhanoglu kastat in handduken på grund av en skada.

Milans mål kom efter straff från Franck Kessié och en klinisk vänsterslägga från Ante Rebic. Strax efter målet tvingades även Rebic lämna planen med en känning – och på tilläggstid var det dags för Samu Castillejo att ropa efter behandling.

Trots de tunga avbräcken lyckades Milanolaget hålla undan och vinna med 2–1. Därmed hänger man på stadsrivalen Inter som toppar tabellen på 56 poäng. Fyra poäng skiljer mellan lagen efter 24 omgångar.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Bred efterfrågan på stugor gynnar den som vill sälja

Mer läsning