Zlatan klar för LA Galaxy: Ville till USA

Zlatan Ibrahimovic är nu definitivt klar för LA Galaxy Bild: Oli Scarff

Zlatan Ibrahimovic är klar för spel i Los Angeles Galaxy i den amerikanska proffsligan MLS.36-åringen presenterar sig själv i en helsidesannons i Los Angeles Times."Kära Los Angeles, varsågoda", skriver den svenske anfallaren.

Expressen har fått tillgång till fredagsupplagan av den amerikanska tidningen Los Angeles Times.

I en helsidesannons, som är vitgrå likt MLS-klubbens LA Galaxys hemmaställ, står att läsa:

"Kära Los Angeles, varsågoda", undertecknat med Zlatan Ibrahimovics signatur, tillagt med tröjnummer nio.

I en intervju med tidningen motiverar Ibrahimovic flytten.

– Efter att ha spelat i Europa, vunnit 33 titlar, spelat i de bästa lagen i världen och spelat med de bästa spelarna i världen, ville jag till USA. Jag vill att människor där ska tycka om mitt spel och jag vill vinna. Jag valde Galaxy för att göra det, säger han enligt Reuters,

LA Times fotbollsskribent Dylan Hernandez kommenterar övergången, under rubriken "Han är svår att ignorera".

"Ibrahimovic har enorm talang och ett ännu större ego, vilket gör att han passar perfekt i Los Angeles", skriver Hernandez.

Krönikören tror att svensken kan få jättestadens sportintresserade att få upp ögonen för fotboll.

"Om Zlatan inte kan få staden att bry sig om Galaxy, finns det ingen som kan", skriver han.

"För alltid röd"

Nyheten kommer knappt ett dygn efter de första uppgifterna om att den 36-årige svenske fotbollstjärnan skrivit på ett kontrakt med Galaxy.

På torsdagskvällen bekräftade Manchester United att man har gått med på att med omedelbar verkan bryta kontraktet med svensken. Och kort därefter bekräftade även Ibrahimovic uppbrottet på Instagram.

"Allt roligt har ett slut och det är dags att flytta vidare efter två fantastiska säsonger med Manchester United. Tack till klubben, fansen, laget, tränaren, ledarstaben och alla som delade den här delen av min historia med mig. För alltid röd", skrev han.

Enligt Los Angeles Times ska den svenska fotbollsstjärnan presenteras i helgen. Redan för tre år sedan, när Ibrahimovics kontrakt med Paris Saint-Germain löpte ut, försökte LA Galaxy värva 36-åringen med vad som ska ha varit det mest lukrativa kontraktsförslaget i MLS-historien, enligt LA Times.

Derby nästa helg

Innan Ibrahimovic kan börja spela för Galaxy, som nyligen inlett årets säsong i den amerikanska proffsligan MLS, måste laget göra sig av med en utländsk spelare eftersom man redan har fyllt kvoten på åtta internationella spelare.

Galaxy möter Vancouver på bortaplan på söndagen. Nästa hemmamatch är derbyt mot Los Angeles FC nästa helg.

Det finns en tradition i Los Angeles-laget att ta in stora europeiska stjärnor från Premier League. Ligans största affischnamn, David Beckham, spelade för Galaxy liksom Robbie Keane och Steven Gerrard. Lagets nuvarande kapten är den förre Chelsea-kaptenen Ashley Cole.

Aktia Aktiecertifikat Renare Europa ger tidsenlig diversitet åt placeringsportföljen

Mer läsning