Zlatan: "Jag känner mig hemma i Milan"

Zlatan Ibrahimovic. Bild: Marco Bertorello/Lehtikuva-AFP

Zlatan Ibrahimovics nya kontrakt med AC Milan är bekräftat. Den svenske anfallsstjärnan berättar nu själv om varför han stannar i Italien.– Jag känner mig hemma här, säger Ibrahimovic.

På måndagen blev det så officiellt. Zlatan Ibrahimovic, 38, har skrivit på ett nytt kontrakt med AC Milan, som sträcker sig till den 30 juni 2021.

I en intervju på den italienska fotbollsklubbens hemsida förklarar han varför han väljer att stanna ytterligare ett år i Milan.

– Det känns som att jag alltid har varit här, även när jag har spelat någon annanstans. Jag känner mig hemma, det känns som att jag aldrig flyttade härifrån, säger Zlatan Ibrahimovic i en videointervju.

72 miljoner

Enligt La Gazzetta dello Sport ger det nya avtalet svensken en lön på 7 miljoner euro.

Ibrahimovic, som fyller 39 i oktober, återvände nyligen till Milano för att inleda den nya säsongen med klubben och gjorde under måndagen sitt första träningspass med laget.

– De senaste sex månaderna har jag visat att ålder inte betyder något, säger Ibrahimovic.

– Med rätt inställning kan man uppnå sina mål. Men man måste jobba hårt och tro på det man gör. Det är något som jag bidrar med till laget. Jag ställer höga krav på mig själv och på mina lagkamrater, att man alltid ska ge 200 procent, både på träning och på match.

Tomma läktare

Serie A-premiären inleds om knappt tre veckor. Zlatan Ibrahimovic säger att han hoppas att fansen snart ska kunna vara tillbaka på läktarna efter coronakrisen. Med supportrarna i ryggen vill han göra Milan till en europeisk toppklubb igen.

– Jag har kommit hit för att ta AC Milan tillbaka till den platsen där klubben hör hemma, och jag ska göra allting jag kan för att vi ska nå våra mål. För mig är målet alltid att vinna något. Jag går in säsongen med inställningen att vinna – att vinna, helt enkelt.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Bred efterfrågan på stugor gynnar den som vill sälja

Mer läsning