Zlatan i sångtävling – trots skada och kritik

Zlatan Ibrahimovic. Bild: Marco Bertorello/Lehtikuva

Nyligen kritiserade han basketstjärnan LeBron James för dennes politiska engagemang. Själv ska svensken Zlatan Ibrahimovic den här veckan delta i musiktävlingen Sanremo-festivalen – ett beslut som den svenske veterananfallaren har kritiserats för.

39-åringen gick ut skadad under Milans segermatch mot Roma i söndags, och ser nu ut att missa flera matcher för Serie A-klubben. Trots det ska han den här veckan, tisdag–lördag, delta i den årliga musiktävlingen Sanremo-festivalen (motsvarande Melodifestivalen) i Ligurien.

– Programmet ändras inte, jag hade otur. Jag åkte på en liten skada, men jag kan göra allting, säger Zlatan Ibrahimovic på en presskonferens enligt sajten Football Italia.

Han anser inte att beslutet att medverka i tävlingen påverkar hans professionalism.

– De måste se mig som ett exempel. När jag spelar min fotboll är jag väldigt fokuserad, mitt mål är att hjälpa Milan att vinna.

Men Fabio Capello, tidigare Milantränare och italiensk förbundskapten, tycker att Ibrahimovic säger emot sig själv.

– Att vara ett proffs som vill framstå som seriös och hängiven på träningsplanen, ja då är detta motsägelsefullt enligt min åsikt, har Capello tidigare sagt till italienska Sky.

Så sent som i förra veckan skickade Zlatan Ibrahimovic, i en intervju med Discovery+, en passning till den amerikanske basketstjärnan LeBron James för dennes politiska engagemang. James svarade därefter att rasism och politik är två olika saker, varpå Ibrahimovic återigen hävdade att "idrottare måste vara idrottare och politiker måste vara politiker".

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Bred efterfrågan på stugor gynnar den som vill sälja

Mer läsning